ΓΔ: 2138.14 0.26% Τζίρος: 241.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χρηματιστήριο Αθηνών εσωτερικό
Το εσωτερικό του Χρηματιστηρίου Αθηνών με εμφανείς ψηφιακές ενδείξεις αγοράς και επισκέπτες στον χώρο.

Πιέσεις αλλά και υποτονικό κλίμα με χαμηλό τζίρο για το Χρηματιστήριο

Εντός περιορισμένης κλίμακας συνεχίζει να κινείται ο Γενικός Δείκτης, με τους επενδυτές να μην προχωρούν σε «επιθετικές» κινήσεις εν αναμονή των ανακοινώσεων για νέα μέτρα περιορισμού.

Πτωτική πορεία ακολουθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μία ακόμη συνεδρίαση με χαμηλή αξία συναλλαγών και υποτονικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στις 14.15 μμ ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 759,64 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,61%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 766,23 μονάδες (+0,25%) και κατώτερη τιμή στις 759,52 μονάδες(-0,63%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 15,27 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,63%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,71%. Ανοδικά κινούνται 19 μετοχές, 70 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+1,13%), της Τέρνα Ενεργειακή (+0,23%) και του ΟΤΕ (+0,22%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (-2,53%), της Viohalco (-2,47%), της Σαράντης (-1,78%) και της ΕΧΑΕ (-1,67%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (+1,11%) και των Τηλεπικοινωνιών (+0,22%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-2,10%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,17%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 607.628 και 537.696 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Motor Oil με 2,342 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 1,616 εκατ. ευρώ .

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μπήτρος Συμμετοχών +15,86% και Mermeren +9,82%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ακρίτας -15,42% και Χαϊδεμένος -11,11%.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
ΑΓΟΡΕΣ

Με +0,26% ξεκίνησε η εβδομάδα, ώθηση από το ανοδικό γύρισμα των ξένων αγορών

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.138,14 μονάδες με άνοδο 0,26% και χαμηλό τζίρο 241 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως την ώρα που έκλεινε το Χ.Α. οι ξένες αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ είχαν μεγαλύτερη άνοδο.
Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Θετική αντίδραση στις αγορές φέρνει η αποκλιμάκωση των τιμών πετρελαίου

Οι διεθνείς αγορές ανακάμπτουν μετά από την τετραήμερη πτώση, καθώς οι προσδοκίες για αποκατάσταση των ροών πετρελαίου και η πτώση των τιμών του «μαύρου χρύσου» βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα.
Χρηματιστηριακό γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποιούνται οι αγορές με το βλέμμα σε πετρέλαιο και επιτόκια

Οι διεθνείς αγορές δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης παρά την ένταση στη Μέση Ανατολή, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις τιμές του πετρελαίου και στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών.