ΓΔ: 2228.17 0.53% Τζίρος: 351.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Διατηρούνται οι ισχυρές πιέσεις στο ΧΑ, «βουτιά» των τραπεζικών μετοχών

Ισχυρές πιέσεις παραμένουν στο ΧΑ, με τον ΓΔ να διευρύνει τις απώλειες, παρά την μεγάλη ζήτηση για την έκδοση του 10ετούς. Μεγάλες απώλειες στις τραπεζικές μετοχές. Άνοδος για Ελλάκτωρ και Jumbo.

Μεγάλη πτώση σημειώνει το Χρηματιστήριο, παρά την ήπια άνοδο στο άνοιγμα, με τον Γενικό Δείκτη να «γυρίζει» σε απώλειες που ξεπέρασαν ακόμα και το 2%, «δοκιμάζοντας» τις 750 μονάδες. Υπό πίεση βρίσκονται και οι ευρωπαϊκές αγορές. 

Γενικός Δείκτης καταγράφει, λίγο μετά τις 14.00, πτώση 1,83% στις 750,74 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 28,02 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες 2,03%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 1,57%. 

Μεγάλες απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος υποχωρεί 4,06%, με την Alpha Bank να χάνει 5,63%, την Εθνική 5,35%, τη Eurobank 4,5% και με την Τρ. Πειραιώς να υποχωρεί 3,47%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν μόνο οι μετοχές της Ελλάκτωρ (1,8%) και της Jumbo (0,54%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (4,3%), της ΔΕΗ (3,1%), του ΟΠΑΠ (3,1%), της Aegean Airlines (2,6%), της ΕΧΑΕ (2,7%) και της Coca - Cola HBC (2,1%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι δείκτες των Ταξιδίων (3,1%) και των Πρώτων Υλών (3,05%). 

Εχθές, δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες το Χρηματιστήριο για μια ουσιαστική ανοδική αντίδραση μετά την πίεση των προηγούμενων συνεδριάσεων, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση ήταν μάλλον «αναιμικό» και ο Γενικός Δείκτης έπιασε το υψηλό ημέρας (772,57 μονάδες) γύρω στις 14.00, αλλά στη συνέχεια μπήκε σε πορεία φθοράς, για να τελειώσει τη συνεδρίαση στις 764,7 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,34%.

Η διατήρηση του τζίρου των συναλλαγών σε μέτριο επίπεδο, χαμηλότερα από τα 50 εκατ. ευρώ και το γεγονός ότι μόνο 62 από τις 119 που κινήθηκαν έκλεισαν με θετικό πρόσωπο αντανακλούν την επιφυλακτικότητα που επικρατεί στις τάξεις των επενδυτών, οι οποίοι δεν φαίνεται να βλέπουν προς το παρόν ότι υπάρχουν λόγοι για ένα νέο ράλι, το οποίο θα έφερνε την αγορά πάνω από τις 800 μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στατιστικά αγοράς μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Επέστρεψε σε ανοδική τροχιά το Χρηματιστήριο Αθηνών με κέρδη +0,53%

Μικτές τάσεις στις αγορές της Ευρώπης, ενώ το Χ.Α. κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τραμπ πήγε σε υψηλά ημέρας με τοποθετήσεις στις μετοχές ενέργειας, κατασκευών, βιομηχανίας αλλά και τραπεζών κλείνοντας στις 2.228,17 μονάδες με άνοδο 0,53%.
Ευάγγελος Μυτιληναίος
ΑΓΟΡΕΣ

Αύξηση short θέσης από Covalis Capital, τι δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις

Το fund Covalis Capital τις τελευταίες ημέρες έχει αγοράσει ψηλά και έχει πουλήσει πιο χαμηλά. Η μετοχή της Metlen μετά την υποχώρηση από τα ιστορικά υψηλά των 57 ευρώ, κινείται εντός του εύρους των 41 ευρώ και 45 ευρώ.
Euronext και Χρηματιστήριο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΧΑΕ: Νέα ένταση στη Γενική Συνέλευση για μειωμένο Διοικητικό Συμβούλιο

Με ένταση επαναλήφθηκε η έκτακτη ΓΣ της ΕΧΑΕ για τη μείωση των μελών και την εκλογή νέου Δ.Σ.. Ενστάσεις για απαρτία και νομιμότητα. Ιστορική στιγμή η εξαγορά από Euronext σύμφωνα με τον Γ. Χατζηνικολάου.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Βαριές απώλειες 1,76%, οι απειλές Τραμπ κλωνίζουν τις αγορές

Στις 2.216,52 μονάδες με πτώση 1,76% και τζίρο 275 εκατ. ευρώ, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης υπό τις πιέσεις που προκαλούν οι κινήσεις Τραμπ. Δύσκολα εντόπιζε κάποιος πρωταγωνιστή και η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών υποχώρησε.