ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

Αναβάθμιση της Eurobank σε overweight από την JPMorgan

Όπως αναφέρεται στην έκθεση η εκτίμηση της διοίκησης της ελληνικής τράπεζας για την πορεία των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs) είναι απόλυτα ρεαλιστική.

Σε αναβάθμιση της σύστασή της για τη Eurobank σε «overweight» προχωρά η JPMorgan Cazenove, σε σημερινή της έκθεση και στον απόηχο της ανακοίνωσης των οικονομικών μεγεθών εννεάμηνου της ελληνικής τράπεζας, με την τιμή – στόχο να διαμορφώνεται στα 0,70 ευρώ

Όπως αναφέρει ο χρηματοπιστωτικός όμιλος στην έκθεσή του η διοίκηση της Eurobank έστειλε ένα σαφές και απόλυτα ρεαλιστικό μήνυμα στη τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, προβλέποντας ότι τα δάνεια που θα μετατραπούν σε μη εξυπηρετούμενα την επόμενη χρονιά θα φθάσουν περίπου το 20%.

Βάσει της εκτίμησης της JPMorgan Cazenove το ύψος των νέων Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs) τα οποία οφείλονται στην κρίση που δημιουργεί η Covid-19, αν και δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί αμελητέο θα φθάσει σε επίπεδα απόλυτα διαχειρίσημα για την ελληνική τράπεζα. 

Αναφορικά με τα μεγέθη που ανακοινώθηκαν ο χρηματοοικονομικός όμιλος υπογραμμίζει ότι τα καθαρά έσοδα είναι σημαντικά υψηλότερα από την εκτίμησή του στα 31 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των κερδών από συναλλαγές 174 εκατ. ευρώ.

Τονίζει ακόμη ότι με δεδομένο το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μείωσης των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων και την πολύ καλή ποιότητα του ενεργητικού της ελληνικής τράπεζας αλλά και τη δυνατότητα της διοίκησης να επικεντρωθεί σε δραστηριότητες που προσφέρουν μεγαλύτερη αξία, η μετοχή της Eurobank έχει όλα τα εχέγγυα ώστε να ευνοηθεί από μία διευρυμένη ανοδική αντίδραση της ελληνικής αγοράς. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τέλος στην έγκριση SSM για μερίσματα: Έρχεται νέο πλαίσιο για τις τράπεζες

Οι εποπτικές αρχές οδεύουν προς άρση της υποχρέωσης έγκρισης μερισμάτων των ελληνικών τραπεζών από SSM/ΕΚΤ έναν από τους τελευταίους περιορισμούς – κληρονομία της μεγάλης κρίσης. Ανοίγει ο δρόμος για υψηλότερες διανομές.
CEO ελληνικών τραπεζών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζες: Τι περιμένει η αγορά για τα μεγέθη του 2025 και η ατζέντα του 2026

Μαζί με τα αποτελέσματα χρήσης του 2025, οι συστημικές τράπεζες θα ανακοινώσουν τα τριετή business plans με ορίζοντα το 2028, τα οποία θα ενσωματώνουν τα νέα δεδομένα μετά τις νέες εξαγορές και συνεργασίες.