ΓΔ: 2272.36 1.98% Τζίρος: 232.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:52:37
Φωτο: Shutterstock

Τραπεζικές πιέσεις οδηγούν σε απώλειες το Χρηματιστήριο 

Πτώση άνω του 2,2% για τον τραπεζικό δείκτη οδηγεί σε αποδυνάμωση την αγορά, με την αξία των συναλλαγών να παραμένει απόλυτα υποτονική. 

Αρνητική στροφή εμφανίζει το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς επέστρεψαν οι ρευστοποιήσεις στις τραπεζικές μετοχές, ενώ η αξία των συναλλαγών εξακολουθεί να παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. 

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 630,99 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,93%. Ενδοσυνεδριακά έχει καταγράψει υψηλότερη τιμή στις 640,94 μονάδες (+0,63%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 17,42 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 36 μετοχές, 52 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,96%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,2%.

Σημαντικές είναι οι πιέσεις που δέχονται οι τραπεζικές μετοχές, καθώς η Alpha Bank υποχωρεί 2,2%, η Eurobank αποδυναμώνεται 3,4%, η Εθνική Τράπεζα εμφανίζει απώλειες 1,09% και η Τράπεζα Πειραιώς κινείται 0,98% χαμηλότερα. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (+1,37%), του ΟΠΑΠ (+0,71%) και της Motor Oil (+0,61%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ταξιδιών (+1,15%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+0,68%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-1,58%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,09%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 2.321.365 και 1.387.173 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΠΑΠ με 2,394 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 1,432 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κλωστήρια Ναυπάκτου +18,64% και Λανακάμ(κ) +9,09%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Κυριακούλης -11,39% και Προοδευτική -9,64%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και μετοχές
MARKET MAKER

Ποιες μετοχές ανέβασε ο Τραμπ, ο έρωτας για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η πίεση σε ΟΛΠ

Τον ενεργειακό κλάδο ωφέλησε ο Τραμπ με την ομιλία του που δεν φόβισε τις αγορές, η εικόνα των τραπεζών, η πίεση στην ΟΛΠ, η κινητικότητα στη Metlen, η ΓΕΚ Τέρνα μαγνητίζει τους επενδυτές και τι ακούγεται για Bally's Intralot.
Στατιστικά αγοράς μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Επέστρεψε σε ανοδική τροχιά το Χρηματιστήριο Αθηνών με κέρδη +0,53%

Μικτές τάσεις στις αγορές της Ευρώπης, ενώ το Χ.Α. κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τραμπ πήγε σε υψηλά ημέρας με τοποθετήσεις στις μετοχές ενέργειας, κατασκευών, βιομηχανίας αλλά και τραπεζών κλείνοντας στις 2.228,17 μονάδες με άνοδο 0,53%.
Ευάγγελος Μυτιληναίος
ΑΓΟΡΕΣ

Αύξηση short θέσης από Covalis Capital, τι δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις

Το fund Covalis Capital τις τελευταίες ημέρες έχει αγοράσει ψηλά και έχει πουλήσει πιο χαμηλά. Η μετοχή της Metlen μετά την υποχώρηση από τα ιστορικά υψηλά των 57 ευρώ, κινείται εντός του εύρους των 41 ευρώ και 45 ευρώ.
Euronext και Χρηματιστήριο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΧΑΕ: Νέα ένταση στη Γενική Συνέλευση για μειωμένο Διοικητικό Συμβούλιο

Με ένταση επαναλήφθηκε η έκτακτη ΓΣ της ΕΧΑΕ για τη μείωση των μελών και την εκλογή νέου Δ.Σ.. Ενστάσεις για απαρτία και νομιμότητα. Ιστορική στιγμή η εξαγορά από Euronext σύμφωνα με τον Γ. Χατζηνικολάου.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Βαριές απώλειες 1,76%, οι απειλές Τραμπ κλωνίζουν τις αγορές

Στις 2.216,52 μονάδες με πτώση 1,76% και τζίρο 275 εκατ. ευρώ, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης υπό τις πιέσεις που προκαλούν οι κινήσεις Τραμπ. Δύσκολα εντόπιζε κάποιος πρωταγωνιστή και η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών υποχώρησε.