ΓΔ: 2206.04 -0.47% Τζίρος: 71.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:57:01

Κάτω από τις 640 μονάδες κρατάνε τον Γενικό Δείκτη οι τράπεζες

Επιφυλακτικότητα μετά από δυο συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις επικρατεί σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί να σπάσει το φράγμα των 640 μονάδων.

Νευρικότητα επικρατεί στην χρηματιστηριακή αγορά εν μέσω αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές με τις τραπεζικές μετοχές να κρατούν τον Γενικό Δείκτη κάτω από τις 640 μονάδες.

Στις 14:26 ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 638,67 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,14% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 15,18 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή μεταβολή +0,07% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης καταγράφει οριακή πτώση 0,06%. Ο τραπεζικός δείκτης που συγκρατεί τον Γενικό Δείκτη από το να ξεπεράσει τις 640 μονάδες σημειώνει απώλειες 0,68%.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ενισχύεται κατά 1,90% και ακολουθεί ο ΟΤΕ με κέρδη 1,66% ενώ η μετοχή της Aegean σημειώνει άνοδο 0,86%. Σε αρνητικό έδαφος η Βιοχάλκο με απώλειες 2,28% και η ΕΥΔΑΠ με 1,38%. Οριακές απώλειες 0,04% για την Coca Cola.

Στις τραπεζικές μετοχές, η Alpha Bank σημειώνει απώλειες 1,77% και η Eurobank 0,47%. Η Εθνική διευρύνει τα κέρδη της με άνοδο 0,71% και η Τράπεζα Πειραιώς έχει γυρίσει αρνητικά με απώλειες 0,96%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Βαριές απώλειες 1,76%, οι απειλές Τραμπ κλωνίζουν τις αγορές

Στις 2.216,52 μονάδες με πτώση 1,76% και τζίρο 275 εκατ. ευρώ, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης υπό τις πιέσεις που προκαλούν οι κινήσεις Τραμπ. Δύσκολα εντόπιζε κάποιος πρωταγωνιστή και η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών υποχώρησε.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Εντυπωσιακό ριμπάουντ με τράπεζες «κόντρα» στις απειλές Τραμπ

Στις 2.256,32 μονάδες με άνοδο 0,48% και σε νέα υψηλά έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Ο τραπεζικός δείκτης έγραψε νέο υψηλό 10 ετών λόγω της πορείας των Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίες επίσης βρέθηκαν σε νέα υψηλά.
Χρηματιστήριο, Δείκτης
ΑΓΟΡΕΣ

Τα 10 blue chips που οδηγούν το ράλι στο Χρηματιστήριο στο ξεκίνημα του 2026

Με τραπεζική ώθηση το ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών στο ξεκίνημα του 2026. Από τις 10 μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης που οδηγούν την άνοδο οι 6 είναι τραπεζικές. Ποιες μετοχές υστερούν και ποιες κινούνται κόντρα στο ρεύμα.