ΓΔ: 2218.5 0.09% Τζίρος: 122.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:25:01
Ελληνικό Χρηματιστήριο

Πολλές διακυμάνσεις στο ΧΑ σε υποτονικό κλίμα

Με αυξομειώσεις κινείται ο Γενικός Δείκτης με την χρηματιστηριακή αγορά να κινείται υποτονικά παραμένοντας κάτω από τις 620 μονάδες.

Σε υποτονικό κλίμα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να κινείται με περιορισμένες διακυμάνσεις.

O Γενικός Δείκτης , στις 11:10, διαμορφώνεται στις 618,91 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,21%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 2,56 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει μικρή πτώση σε ποσοστό 0,54%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,25%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+2,52%), της Εθνικής (+1,12%) και της ΔΕΗ (+0,52%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-2,34%), της Viohalco (-2,10%), Jumbo (-2,05%) και της Πειραιώς (-1,47%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Κατασκευών (+0,75%) και των Ταξιδιών (+0,68%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-2,32%) και των Πρώτων Υλών (-2,00%).

Ανοδικά κινούνται 29 μετοχές, 22 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Μύλοι Λούλη -6,06% και Attica Συμμετοχών -4,53%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Space Hellas +8,17% και Κυριακούλης +4,42%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Βαριές απώλειες 1,76%, οι απειλές Τραμπ κλωνίζουν τις αγορές

Στις 2.216,52 μονάδες με πτώση 1,76% και τζίρο 275 εκατ. ευρώ, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης υπό τις πιέσεις που προκαλούν οι κινήσεις Τραμπ. Δύσκολα εντόπιζε κάποιος πρωταγωνιστή και η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών υποχώρησε.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Εντυπωσιακό ριμπάουντ με τράπεζες «κόντρα» στις απειλές Τραμπ

Στις 2.256,32 μονάδες με άνοδο 0,48% και σε νέα υψηλά έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Ο τραπεζικός δείκτης έγραψε νέο υψηλό 10 ετών λόγω της πορείας των Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίες επίσης βρέθηκαν σε νέα υψηλά.
Χρηματιστήριο, Δείκτης
ΑΓΟΡΕΣ

Τα 10 blue chips που οδηγούν το ράλι στο Χρηματιστήριο στο ξεκίνημα του 2026

Με τραπεζική ώθηση το ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών στο ξεκίνημα του 2026. Από τις 10 μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης που οδηγούν την άνοδο οι 6 είναι τραπεζικές. Ποιες μετοχές υστερούν και ποιες κινούνται κόντρα στο ρεύμα.