ΓΔ: 2276.28 2.16% Τζίρος: 406.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χρηματιστήριο Αθηνών

Διευρύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί περαιτέρω κάτω από την κρίσιμη στήριξη των 630 μονάδων, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές. Πιέσεις άνω του 1% και στις τράπεζες.

Διευρύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί περαιτέρω κάτω από την κρίσιμη στήριξη των 630 μονάδων, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές που καταγράφουν «βουτιά» άνω του 2%. 

O Γενικός Δείκτης υποχωρεί 1,1% στις 625,26 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 13,72 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,42%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,66%.

Στο -1,8% ο τραπεζικός δείκτης, με την Eurobank να χάνει 3,6%, την Alpha Bank 2,7%, την Εθνική 2,7% και την Πειραιώς 1,58%, λόγω των φόβων για την επίπτωση της πανδημίας στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (1,55%) και της Τιτάν (0,72%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (3,31%), της Fourlis (-2,61%), του ΟΠΑΠ (-2,22%) και της ΕΥΔΑΠ (-2,09%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (0,7%) και των Κατασκευών (0,6%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (2,26%) και των Πρώτων Υλών (2,24%).

Ανοδικά κινούνται 18 μετοχές, 56 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και μετοχές
MARKET MAKER

Ποιες μετοχές ανέβασε ο Τραμπ, ο έρωτας για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η πίεση σε ΟΛΠ

Τον ενεργειακό κλάδο ωφέλησε ο Τραμπ με την ομιλία του που δεν φόβισε τις αγορές, η εικόνα των τραπεζών, η πίεση στην ΟΛΠ, η κινητικότητα στη Metlen, η ΓΕΚ Τέρνα μαγνητίζει τους επενδυτές και τι ακούγεται για Bally's Intralot.
Στατιστικά αγοράς μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Επέστρεψε σε ανοδική τροχιά το Χρηματιστήριο Αθηνών με κέρδη +0,53%

Μικτές τάσεις στις αγορές της Ευρώπης, ενώ το Χ.Α. κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τραμπ πήγε σε υψηλά ημέρας με τοποθετήσεις στις μετοχές ενέργειας, κατασκευών, βιομηχανίας αλλά και τραπεζών κλείνοντας στις 2.228,17 μονάδες με άνοδο 0,53%.
Ευάγγελος Μυτιληναίος
ΑΓΟΡΕΣ

Αύξηση short θέσης από Covalis Capital, τι δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις

Το fund Covalis Capital τις τελευταίες ημέρες έχει αγοράσει ψηλά και έχει πουλήσει πιο χαμηλά. Η μετοχή της Metlen μετά την υποχώρηση από τα ιστορικά υψηλά των 57 ευρώ, κινείται εντός του εύρους των 41 ευρώ και 45 ευρώ.
Euronext και Χρηματιστήριο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΧΑΕ: Νέα ένταση στη Γενική Συνέλευση για μειωμένο Διοικητικό Συμβούλιο

Με ένταση επαναλήφθηκε η έκτακτη ΓΣ της ΕΧΑΕ για τη μείωση των μελών και την εκλογή νέου Δ.Σ.. Ενστάσεις για απαρτία και νομιμότητα. Ιστορική στιγμή η εξαγορά από Euronext σύμφωνα με τον Γ. Χατζηνικολάου.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Βαριές απώλειες 1,76%, οι απειλές Τραμπ κλωνίζουν τις αγορές

Στις 2.216,52 μονάδες με πτώση 1,76% και τζίρο 275 εκατ. ευρώ, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης υπό τις πιέσεις που προκαλούν οι κινήσεις Τραμπ. Δύσκολα εντόπιζε κάποιος πρωταγωνιστή και η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών υποχώρησε.