ΓΔ: 2276.28 2.16% Τζίρος: 406.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03

Παράταση αγωνίας στο ΧΑ, πτώση με ελάχιστο τζίρο

Διατηρείται η επιφυλακτικότητα των επενδυτών εξαιτίας των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο. Μόλις στα 30 εκατ. ευρώ ο τζίρος, στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων οι τραπεζικές μετοχές.

Πτώση άνω του 1% με τζίρο που μόλις ξεπέρασε τα 30 εκατ. ευρώ σημειώθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να φοβούνται την παράταση της αντιπαράθεσης στο Αιγαίο, καθώς έχει γίνει γνωστό ότι τα πλοία του ελληνικού στόλου παραμένουν σε ανάπτυξη στο Αιγαίο, ενώ από την πλευρά της Τουρκίας δεν έχει ανακοινωθεί πρόθεση εγκατάλειψης του σχεδίου για έρευνες σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, με την Πειραιώς στο -5,15%, την Alpha Bank στο -4,39%, την Eurobank στο -3,86%, και την Εθνική στο -2,33%. «Βουτιά» 3,8% για τον Τραπεζικό Δείκτη

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 640,35 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,14%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε χαμηλό στις 634,64 μονάδες, φτάνοντας να υποχωρεί έως και 2,03%, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 31,79 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,21%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,99%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΛΠ (1,29%), της Coca Cola HBC (1,06%), της Τιτάν (0,93%), της Σαράντης (0,6%) και του ΟΤΕ (0,56%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Motor Oil (3,74%), της Μυτιληναίος (2,65%) και της ΑΔΜΗΕ (2,38%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τροφίμων (1,01%) και των Τηλεπικοινωνιών (0,55%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι δείκτες της Υγείας (3,64%) και του Πετρελαίου (3,2%). 

Ανοδικά κινήθηκαν 39 μετοχές, 59 πτωτικά και 21 παρέμειναν σταθερές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Άλμα +2,16% με υψηλό τζίρο και blue chips στο επίκεντρο

Στις 2.276,28 μονάδες με τζίρο που ξεπέρασε τα 400 εκατ. ευρώ ο Γενικός Δείκτης. Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση όλες οι μετοχές έκλεισαν με άνοδο. Από το τζίρο τα 93,3 εκατ. ευρώ έγιναν στην Πειραιώς και 74 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα.
Χρηματιστήριο και μετοχές
MARKET MAKER

Ποιες μετοχές ανέβασε ο Τραμπ, ο έρωτας για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η πίεση σε ΟΛΠ

Τον ενεργειακό κλάδο ωφέλησε ο Τραμπ με την ομιλία του που δεν φόβισε τις αγορές, η εικόνα των τραπεζών, η πίεση στην ΟΛΠ, η κινητικότητα στη Metlen, η ΓΕΚ Τέρνα μαγνητίζει τους επενδυτές και τι ακούγεται για Bally's Intralot.
Στατιστικά αγοράς μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Επέστρεψε σε ανοδική τροχιά το Χρηματιστήριο Αθηνών με κέρδη +0,53%

Μικτές τάσεις στις αγορές της Ευρώπης, ενώ το Χ.Α. κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τραμπ πήγε σε υψηλά ημέρας με τοποθετήσεις στις μετοχές ενέργειας, κατασκευών, βιομηχανίας αλλά και τραπεζών κλείνοντας στις 2.228,17 μονάδες με άνοδο 0,53%.
Ευάγγελος Μυτιληναίος
ΑΓΟΡΕΣ

Αύξηση short θέσης από Covalis Capital, τι δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις

Το fund Covalis Capital τις τελευταίες ημέρες έχει αγοράσει ψηλά και έχει πουλήσει πιο χαμηλά. Η μετοχή της Metlen μετά την υποχώρηση από τα ιστορικά υψηλά των 57 ευρώ, κινείται εντός του εύρους των 41 ευρώ και 45 ευρώ.
Euronext και Χρηματιστήριο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΧΑΕ: Νέα ένταση στη Γενική Συνέλευση για μειωμένο Διοικητικό Συμβούλιο

Με ένταση επαναλήφθηκε η έκτακτη ΓΣ της ΕΧΑΕ για τη μείωση των μελών και την εκλογή νέου Δ.Σ.. Ενστάσεις για απαρτία και νομιμότητα. Ιστορική στιγμή η εξαγορά από Euronext σύμφωνα με τον Γ. Χατζηνικολάου.