ΓΔ: 2276.28 2.16% Τζίρος: 406.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Σε διορθωτική κίνηση το ΧΑ, ακολουθεί την Ευρώπη

Στις 15.15 ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει πτώση 1,68% στις 661,25 μονάδες και ο τζίρος φτάνει τα 24,70 εκατ. ευρώ. Πίεση δέχονται σημαντικά blue chips (ΟΤΕ, Coca Cola, ΔΕΗ, Jumbo).

Συνεχίζεται η πτωτική τάση του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθώντας τις τάσεις των ευρωπαϊκών αγορών και των αμερικανικών futures, που σημειώνουν σήμερα πτώση, λόγω των ανησυχιών για δεύτερο κύμα της πανδημίας. Στις 15.15 ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει πτώση 1,68% στις 661,25 μονάδες και ο τζίρος φτάνει τα 24,70 εκατ. ευρώ.

Η πίεση σήμερα κατευθύνεται σε σημαντικά blue chips (ΟΤΕ, Coca Cola, ΔΕΗ, Jumbo) ενώ μικρότερες είναι οι απώλειες για τις τράπεζες.

Ειδικότερα, η Coca Cola υποχωρεί κατά 2,45%, ο ΟΤΕ σημειώνει απώλειες 1,39%, η ΔΕΗ πέφτει κατά 1,08% και η Jumbo υποχωρεί κατά 3,01%.

Στον τραπεζικό τομέα, η Δείκτης σημειώνει πτώση 1,13%. Η Εθνική Τράπεζα σημειώνει πτώση 1,11%, η Alpha Bank καταγράφει απώλειες 0,55%, η Eurobank υποχωρεί κατά 0,59% και τέλος, η Τράπεζα Πειραιώς καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες κατά 3,79%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Άλμα +2,16% με υψηλό τζίρο και blue chips στο επίκεντρο

Στις 2.276,28 μονάδες με τζίρο που ξεπέρασε τα 400 εκατ. ευρώ ο Γενικός Δείκτης. Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση όλες οι μετοχές έκλεισαν με άνοδο. Από το τζίρο τα 93,3 εκατ. ευρώ έγιναν στην Πειραιώς και 74 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα.
Χρηματιστήριο και μετοχές
MARKET MAKER

Ποιες μετοχές ανέβασε ο Τραμπ, ο έρωτας για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η πίεση σε ΟΛΠ

Τον ενεργειακό κλάδο ωφέλησε ο Τραμπ με την ομιλία του που δεν φόβισε τις αγορές, η εικόνα των τραπεζών, η πίεση στην ΟΛΠ, η κινητικότητα στη Metlen, η ΓΕΚ Τέρνα μαγνητίζει τους επενδυτές και τι ακούγεται για Bally's Intralot.
Στατιστικά αγοράς μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Επέστρεψε σε ανοδική τροχιά το Χρηματιστήριο Αθηνών με κέρδη +0,53%

Μικτές τάσεις στις αγορές της Ευρώπης, ενώ το Χ.Α. κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τραμπ πήγε σε υψηλά ημέρας με τοποθετήσεις στις μετοχές ενέργειας, κατασκευών, βιομηχανίας αλλά και τραπεζών κλείνοντας στις 2.228,17 μονάδες με άνοδο 0,53%.
Ευάγγελος Μυτιληναίος
ΑΓΟΡΕΣ

Αύξηση short θέσης από Covalis Capital, τι δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις

Το fund Covalis Capital τις τελευταίες ημέρες έχει αγοράσει ψηλά και έχει πουλήσει πιο χαμηλά. Η μετοχή της Metlen μετά την υποχώρηση από τα ιστορικά υψηλά των 57 ευρώ, κινείται εντός του εύρους των 41 ευρώ και 45 ευρώ.
Euronext και Χρηματιστήριο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΧΑΕ: Νέα ένταση στη Γενική Συνέλευση για μειωμένο Διοικητικό Συμβούλιο

Με ένταση επαναλήφθηκε η έκτακτη ΓΣ της ΕΧΑΕ για τη μείωση των μελών και την εκλογή νέου Δ.Σ.. Ενστάσεις για απαρτία και νομιμότητα. Ιστορική στιγμή η εξαγορά από Euronext σύμφωνα με τον Γ. Χατζηνικολάου.