ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Σε κάμψη οι δείκτες της Wall Street εν αναμονή των αποφάσεων της Fed

Πτωτικά κινήθηκαν Dow Jones και S&P 500, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διατήρησε την ανοδική δυναμική του. Παρεμβάσεις της Fed για να διατηρηθούν κοντά στο μηδέν τα επιτόκια των ομολόγων περιμένει η αγορά.

Κόπηκε σήμερα η ανοδική φόρα της Wall Street, αλλά οι δείκτες απέφυγαν το κλείσιμο κοντά στα ενδοσυνεδριακά χαμηλά τους. Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στη συνεδρίαση της Fed εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών ότι η κεντρική τράπεζα θα επαναβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει να διατηρεί χαμηλά τα επιτόκια για αρκετό καιρό ακόμη.

Ο Dow Jones υποχώρησε 1,09% ή 300 μονάδες κλείνοντας τελικά στις 27.272 μονάδες, ο S&P 500 έπεσε  κατά 0,73% στις 3.208 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε ανοδικά κατά 0,29% στις 9.953 μονάδες. 

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια την Τετάρτη και να επαναλάβει την πρόθεσή της να στηρίξει την οικονομία, ενώ πολλοί αναμένουν περαιτέρω καθοδήγηση σχετικά με πρόσθετα μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της η Fed πρόσφατα παρουσίασε την ιδέα του ελέγχου της καμπύλης επιτοκίων, η οποία επιτρέπει στις κεντρικές τράπεζες να στοχεύουν σε συγκεκριμένη απόδοση κρατικών ομολόγων μέσω της αγοράς και πώλησης ομολόγων, για να διατηρήσουν τα επιτόκια δανεισμού κοντά στο μηδέν.

Η γενική δυστοκία στην αγορά επιταχύνθηκε από την πτώση των μετοχών της ενέργειας εν μέσω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου καθώς οι επενδυτές φάνηκαν να ρευστοποιούν κέρδη από τις μετοχές που σημείωσαν απότομη άνοδο. Ενδεικτικά οι Apache, Occidental Petroleum και Marathon Oil, που παρουσίασαν άνοδο πάνω από 30% τις τελευταίες πέντε ημέρες, υποχώρησαν απότομα, με την τελευταία να πέφτει κατά 9,3%.

Η τιμή του πετρελαίου WTI κατέγραψε άνοδο κατά 2% στα 38,94 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός κινήθηκε υψηλότερα 1% στα 1.721 δολ./oz.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου έπεσε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 0,82% και τέλος το δολάριο κατέγραψε πτώση 0,4% σε σχέση με το ευρώ, στο 1,1344 δολ. από 1,1296 χθες

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οθόνη χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε αναζήτηση βηματισμού μετά τη χθεσινή διόρθωση

Μετά τη χθεσινή διόρθωση που ήταν και η μεγαλύτερη του έτους, το Χρηματιστήριο Αθηνών και οι επενδυτές βρίσκονται σε αναζήτηση βηματισμού και ευκαιριών στο ταμπλό εν μέσω μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές.
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Υπεράσπιση των 2.400 μονάδων εν μέσω αβεβαιότητας

Εν μέσω επιφυλακτικού κλίματος που έχει δημιουργήσει το sell off στην τεχνολογία, προκαλώντας κραδασμούς στις διεθνείς αγορές, ο Γενικός Δείκτης καλείται να υπερασπιστεί τις 2.400 μονάδες με όπλο τις τραπεζικές μετοχές.
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αισιοδοξία για διατήρηση της ανόδου εν μέσω ανάκαμψης

Με αισιοδοξία για διατήρηση του ανοδικού μομέντουμ και πάνω από τις 2.350 μονάδες ξεκινά η σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ, αξιοποιώντας τη σταθεροποίηση των αγορών και την ανάκαμψη χρυσού και ασημιού.
Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Υψηλή μεταβλητότητα στις αγορές με φόντο Fed, μέταλλα και τεχνολογία

Σε περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας, η Wall Street κινείται πτωτικά ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν κέρδη, με τους επενδυτές να μειώνουν ρίσκο εν μέσω βουτιάς σε μέταλλα και αβεβαιότητας για τη Fed.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Βαρύ το κλίμα διεθνώς και sell off σε μέταλλα, τεχνολογία

Βαρύ το κλίμα στις διεθνείς αγορές που κινούνται σε καθεστώς αποφυγής ρίσκου, με έντονες απώλειες σε πολύτιμα μέταλλα, τεχνολογία και πετρέλαιο, ενώ προβληματισμό προκαλεί η επιλογή Γουόρς για τη Fed.
Fed, HPA, USA
ΔΙΕΘΝΗ

Φαβορί ο Γουόρς για τα ηνία της Fed, έρχονται ανακοινώσεις από Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει σήμερα τον νέο πρόεδρο της Fed, με τον Κέβιν Γουόρς να θεωρείται το επικρατέστερο φαβορί για τη διαδοχή του Τζερόμ Πάουελ, ενώ αγορές και πολιτικοί παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.