ΓΔ: 2098.97 -0.42% Τζίρος: 79.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:39:37
Φωτο: Shutterstock

Οι τράπεζες «βυθίζουν» τον Γενικό Δείκτη που χάνει τις 830 μονάδες

Ισχυρές πιέσεις στον Γενικό Δείκτη που χάνει το ψυχολογικό όριο των 830 μονάδων, με τις τράπεζες να σταθεροποιούν τις απώλειες τους.

Σταθεροποιούνται οι πτωτικές τάσεις των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται και σήμερα ισχυρές πιέσεις ενώ ο Γενικός Δείκτης πέφτει κάτω από τις 830 μονάδες.

Στις 15:00, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 828,34 μονάδες σημειώνοντας πτώση πτώση 0,90%, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 42,34 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 826,05 μονάδες (-1,14%).

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 2,63% με την Τράπεζα Πειραιώς να σημειώνει πτώση 3,86%, η Εθνική Τράπεζα 3,63%, η Alpha Bank 2,31% και η Eurobank 1,89%, ενώ η Attica Bank βρίσκεται σε θετικό πρόσημο με κέρδη 0,65%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,06%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,37%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (+2, 67%), της Μυτιληναίος (+2,07%) και ΕΧΑΕ (+1,26%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 4.562.755 και 2.933.212 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Εθνική με 7,289 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 4,677 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 42 μετοχές, 66 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: SATO +18,52% και Moda Bagno +5,26%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Βιοτέρ -19,83% και Forthnet -12,50%

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Με καλό τζίρο επανήλθε πάνω από τις 2.100 μονάδες ο ΓΔ

Στις 2.107,88 μονάδες με άνοδο 0,41% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Το road show της Morgan Stanley αφύπνισε αρκετές μετοχές και σήμερα παρατηρήθηκαν επιλεκτικές τοποθετήσεις, οδηγώντας τον Δείκτη ξανά πάνω από τις 2.100 μονάδες.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
MARKET MAKER

Η λάμψη της Eurobank, η... πονηρή ερώτηση σε Ψάλτη και το ομόλογο της Aktor

Η ιστορία της σύγκλισης με την Ευρώπη, οι μεγάλες εντολές αγοράς στις τράπεζες και τον ΟΠΑΠ, πόσο θα είναι το επιτόκιο στο ομόλογο της Aktor, το growth της Κρι-Κρι και το road show των κυπριακών εταιρειών
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος κόντρα στο διεθνές κλίμα με ώθηση από το road show στο Λονδίνο

Προς το τέλος της συνεδρίασης πύκνωσαν οι εντολές αγοράς, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει υψηλότερα κατά 0,78% και στις 2.099,35 μονάδες. Ισχυρή άνοδο 4% από Motor Oil και ιστορικά υψηλά. Κέρδη πάνω από 3% για Eurobank.
Τράπεζες
ΑΓΟΡΕΣ

Πότε σταματάει η διαπραγμάτευση των Eurobank και Πειραιώς, κέρδος για ΕΧΑΕ

Οι συναλλαγές δε φέρνουν κάποια αλλαγή για τους μετόχους Eurobank και Πειραιώς, καθώς πρόκειται για μία λογιστική διαδικασία. Σημαντικό όφελος θα γράψει η ΕΧΑΕ, η οποία εκλαμβάνει τη διαδικασία ως νέα δημόσια προσφορά και έτσι χρεώνει τις εταιρείες.