ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χρηματιστήριο και νομίσματα
Φώτο: Shutterstock

Ήπια πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον

Με ήπιες απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 0,32% και χαμηλή αξία συναλλαγών, αντανακλώντας επιφυλακτικότητα των επενδυτών.

Ήπια πτωτική πορεία παρουσιάζουν οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αγοράς.

Παράλληλα, τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν μικρές διακυμάνσεις, μετά από πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, γεγονός που αποτυπώνει επιφυλακτικότητα στους επενδυτές.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 2.070,03 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,32%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,50 εκατ. ευρώ, υποδηλώνοντας περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον στο ξεκίνημα της ημέρας.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 0,33%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,89%.

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor (+1,19%), της Jumbo (+1,03%), του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (+0,49%) και της ΔΕΗ (+0,35%).

Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές της Πειραιώς (-1,15%), των ΕΛΠΕ (-0,89%), της Τιτάν (-0,82%) και του ΟΠΑΠ (-0,80%).

Ανοδικά κινούνται 54 μετοχές, 30 υποχωρούν και 9 παραμένουν αμετάβλητες.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές των Τρία 'Αλφα(κ) (+13,04%) και Κλωστήρια Ναυπάκτου (+7,05%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Intralot (-3,25%) και της ΕΧΑΕ (-2,31%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ήπια διόρθωση με πιέσεις στις τράπεζες, στήριξη από blue chips

Ήπια πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τα υψηλά 16 ετών, με πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές και επιλεκτικές στηρίξεις από blue chips. Ο Γενικός Δείκτης στις 2.201,64 μονάδες (-0,12%) με συναλλαγές 367,4 εκατ. ευρώ, λόγω πακέτων κυρίως στην Alpha Bank.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα με απώλειες στις τράπεζες, άνοδο σε blue chips

Σε διόρθωση κινείται το ΧΑ μετά τα υψηλά 16ετίας, με τις τράπεζες στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Ο ΓΔ στις 11:00 ήταν στις 2.196,82 μονάδες (-0,34%) με τζίρο 32,25 εκατ. ευρώ. Πιέσεις σε Eurobank και Alpha, ενώ στήριξη έδωσαν blue chips όπως Titan, Coca Cola HBC, ΕΛΠΕ και Optima.