ΓΔ: 1995.6 -0.94% Τζίρος: 101.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:23:01
Χρηματιστήριο και νομίσματα
Φώτο: Shutterstock

Ήπια πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον

Με ήπιες απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 0,32% και χαμηλή αξία συναλλαγών, αντανακλώντας επιφυλακτικότητα των επενδυτών.

Ήπια πτωτική πορεία παρουσιάζουν οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αγοράς.

Παράλληλα, τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν μικρές διακυμάνσεις, μετά από πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, γεγονός που αποτυπώνει επιφυλακτικότητα στους επενδυτές.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 2.070,03 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,32%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,50 εκατ. ευρώ, υποδηλώνοντας περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον στο ξεκίνημα της ημέρας.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 0,33%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,89%.

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor (+1,19%), της Jumbo (+1,03%), του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (+0,49%) και της ΔΕΗ (+0,35%).

Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές της Πειραιώς (-1,15%), των ΕΛΠΕ (-0,89%), της Τιτάν (-0,82%) και του ΟΠΑΠ (-0,80%).

Ανοδικά κινούνται 54 μετοχές, 30 υποχωρούν και 9 παραμένουν αμετάβλητες.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές των Τρία 'Αλφα(κ) (+13,04%) και Κλωστήρια Ναυπάκτου (+7,05%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Intralot (-3,25%) και της ΕΧΑΕ (-2,31%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Οι διεθνείς πιέσεις σπρώχνουν κάτω από τις 2.000 μονάδες τον Γενικό Δείκτη

Αρνητικό κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 0,73% στις 1.998,91 μονάδες. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι τράπεζες, ενώ η Aktor και η Coca Cola HBC κινούνται ανοδικά.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Οριακή άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επιφυλακτικό κλίμα στην Ευρώπη

Με περιορισμένες διακυμάνσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 2.014,14 μονάδες με άνοδο 0,03%, ενώ η αξία συναλλαγών ανέρχεται σε 14,47 εκατ. ευρώ.