ΓΔ: 2531.96 1.06% Τζίρος: 57.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:42:38
ηλεκτρικό αυτοκίνητο φόρτιση

Υβριδικά στο 51,2% της αγοράς, σταθερή άνοδος για τα plug-in στην Ελλάδα

Οι πωλήσεις υβριδικών ξεπέρασαν το 51% της αγοράς, με τα plug-in να αυξάνονται κατά 4%, ενώ τα βενζινοκίνητα και τα ηλεκτρικά κατέγραψαν πτώση στις πρόσφατες ταξινομήσεις.

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν για ακόμη έναν μήνα οι πωλήσεις των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 4%. Παράλληλα, θετική πορεία ακολούθησαν και οι πωλήσεις οχημάτων με υβριδική τεχνολογία, γεγονός που αποτυπώνεται και στο εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς 51,2% που αφορά τα υβριδικά στην Ελλάδα. 

Το στοιχείο αυτό υπογραμμίζει πως σχεδόν ένα στα δύο αυτοκίνητα που διατέθηκαν πρόσφατα στη χώρα διαθέτουν κάποιου είδους υβριδικό σύστημα. Ενδεικτικά, το συνολικό μερίδιο πωλήσεων των υβριδικών στην Ελλάδα ανήλθε στο 48,4% κατά το πρώτο οκτάμηνο του έτους, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώνεται στο 34,7%.

Αντιθέτως, οι πωλήσεις των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων υποχώρησαν κατά 6,9%, ακολουθώντας πτωτική τάση που αποδίδεται εν μέρει στην ενίσχυση της ζήτησης για πιο σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες. 

Πτώση 1,1% σημείωσαν επίσης και τα καθαρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εξέλιξη που αποδίδεται εν πολλοίς στην αναμονή της έναρξης του νέου προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Σε αντίθεση, μικρή αύξηση καταγράφηκε στις πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων οχημάτων (0,4%) καθώς και στα αυτοκίνητα με διπλό καύσιμο (0,8%).

Η κατηγορία Β διατηρεί την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών, συγκεντρώνοντας μερίδιο 56,7% επί του συνόλου των πωλήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα SUV αυτής της κατηγορίας παρουσίασαν υψηλή ζήτηση, φτάνοντας το 38,4% στη συγκεκριμένη κατηγορία. 

Ακολούθησε η κατηγορία C με ποσοστό 26,7% (εκ των οποίων τα SUV καταλαμβάνουν το 21,4%), ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η κατηγορία Α με μερίδιο 6,9% επί των πωλήσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Πιερρακάκης: Υπέρ ευρωπαϊκής δημοπρασίας συχνοτήτων αντί εθνικών

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε την ανάγκη για φιλόδοξη ευρωπαϊκή στρατηγική σε οικονομία, τεχνολογία και δίκτυα 5G/6G, προτείνοντας κοινό ευρωπαϊκό συντονισμό στις δημοπρασίες φάσματος και ενισχυμένο τεχνολογικό οικοσύστημα.
Φωτοβολταϊκά πάρκα ενέργειας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματοδότηση 233,9 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για έργα καθαρής ενέργειας από ΕΕ

Η Ελλάδα θα λάβει 233,9 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Εκσυγχρονισμού της ΕΕ, στο πλαίσιο νέας χρηματοδότησης 2,5 δισ. ευρώ για ενεργειακά έργα σε 11 κράτη μέλη, ανακοίνωσαν Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Σημαίες Κύπρου ΕΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Χατζηβασιλείου στην Κύπρο για την Προεδρία της ΕΕ το 2027

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου επισκέφθηκε την Κύπρο και συναντήθηκε με την πρόεδρο της Βουλής και κυβερνητικούς αξιωματούχους, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. το 2027.