ΓΔ: 2210.23 -0.28% Τζίρος: 168.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:54:01
Φωτο: Shutterstock

Στάθηκε όρθιο το Χρηματιστήριο παρά τη «βουτιά» στην Ευρώπη

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με μικρή άνοδο +0,22% παρά την ισχυρή άνοδο των τραπεζικών μετοχών. Βαρίδι η μετοχή της Coca Cola HBC ενώ ρευστοποιήσεις σημειώθηκαν και σε άλλες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Σε ανοδική τροχιά παρέμεινε το Χρηματιστήριο Αθηνών, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, αν και η αγορά δεν μπόρεσε να διατηρήσει τα σημαντικά κέρδη που αποκόμιζε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κυρίως λόγω των σημαντικών απωλειών της μετοχής της Coca Cola HBC. Αντίθετα σημαντικά κέρδη αποκόμισαν οι τραπεζικές μετοχές στον απόηχο της χθεσινής απόφασης της ΕΚΤ.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,22% στις 609,09 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 75,45 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά ο Γενικός Δείκτης είχε φτάσει μέχρι και τις 615,61 μονάδες, αποκομίζοντας κέρδη κατά 1,30% ωστόσο στο τέλος της συνεδρίασης τα κέρδη χάθηκαν λόγω των ρευστοποιήσεων σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και εδικά στην Coca Cola HBC.

 απόφαση της ΕΚΤ για άρση των περιορισμών (waiver) στην αποδοχή ελληνικών ομολόγων αποτελεί έμπρακτη στήριξη τόσο για τον τραπεζικό κλάδο όσο και για την ελληνική οικονομία και στήριξε το επενδυτικό κλίμα την κατάλληλη στιγμή που οι διεθνείς αγορές βρίσκονται υπό ισχυρή πίεση έπειτα από ακόμα ένα ανεπιτυχές Eurogroup.

Βάσει των εκτιμήσεων που έχουν εκφράσει τραπεζικές πηγές στο Business Daily το συνολικό όφελος για τις ελληνικές τράπεζες από την απόφαση της ΕΚΤ θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ.Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε ενισχυμένος κατά 3,10% με την μετοχή της Alpha Bank να σημειώνει κέρδη 2,65%, η Eurobank Ergasias 5,24%, ενώ η Εθνική έκλεισε με άνοδο 1,35% και η Τράπεζα Πειραιώς με +1,98%.

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης κατεγράφη πτώση 0,58%  με την μετοχή της Coca Cola να σημειώνει απώλειες 5,70% και η ΕΥΔΑΠ 3,43%. Η μετοχή της Ελλάκτωρ  πραγματοποίησε «άλμα» +19,05% και η Βιοχάλκο που έκλεισε με κέρδη 9,33% στήριξε τον δείκτη με την Μοτορ Οιλ να κλείνει με +6,62%.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευάγγελος Μυτιληναίος
ΑΓΟΡΕΣ

Αύξηση short θέσης από Covalis Capital, τι δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις

Το fund Covalis Capital τις τελευταίες ημέρες έχει αγοράσει ψηλά και έχει πουλήσει πιο χαμηλά. Η μετοχή της Metlen μετά την υποχώρηση από τα ιστορικά υψηλά των 57 ευρώ, κινείται εντός του εύρους των 41 ευρώ και 45 ευρώ.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Βαριές απώλειες 1,76%, οι απειλές Τραμπ κλωνίζουν τις αγορές

Στις 2.216,52 μονάδες με πτώση 1,76% και τζίρο 275 εκατ. ευρώ, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης υπό τις πιέσεις που προκαλούν οι κινήσεις Τραμπ. Δύσκολα εντόπιζε κάποιος πρωταγωνιστή και η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών υποχώρησε.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Εντυπωσιακό ριμπάουντ με τράπεζες «κόντρα» στις απειλές Τραμπ

Στις 2.256,32 μονάδες με άνοδο 0,48% και σε νέα υψηλά έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Ο τραπεζικός δείκτης έγραψε νέο υψηλό 10 ετών λόγω της πορείας των Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίες επίσης βρέθηκαν σε νέα υψηλά.