Η κατρακύλα των τιμών πετρελαίου και το ρεκόρ θανάτων σε μια μέρα που κατέγραψε η Νέα Υόρκη επιβάρυναν το καλό κλίμα που επικρατούσε στη σημερινή συνεδρίαση. Η Wall Street έχασε τα κέρδη της, καθώς ένα κύμα πωλήσεων στο τέλος χτύπησαν τους δείκτες με τον ενεργειακό κλάδο να χάνει το θετικό μομέντουμ που είχε δημιουργηθεί, εξαιτίας των ανησυχιών που επικρατούν.
Στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, οι επενδυτές έδειχναν να έχουν αναθαρρήσει με τους δείκτες να ενισχύονται πάνω από 4%, καθώς τα στοιχεία από την Ευρώπη έδειχναν πως η πανδημία του κορονοϊού έχει φτάσει στο «πλατώ» της. Παράλληλα οι πληροφορίες πως στην Ουάσιγκτον ετοιμάζεται ακόμα ένα οικονομικό πακέτο για την στήριξη της οικονομίας ύψους 1 τρισ. δολαρίων είχε ενισχύσει ακόμα περισσότερο το επενδυτικό συναίσθημα, δείχνοντας πως η αγορά ανακάμπτει.
Οι αναφορές πως το Κογκρέσο σχεδιάζει να ενισχύσει το πακέτο των 349 δισ. δολαρίων για δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις με επιπλέον 200 δισ. δολάρια είχε τονώσει επίσης το επενδυτικό κλίμα. Ο γερουσιαστής Μιτς ΜακΚονελ δήλωσε πως ελπίζει να εγκριθεί ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση για το πακέτο δανειοδότησης των μικρών επιχειρήσεων.
Ωστόσο ο Dow Jones έκλεισε τελικά με απώλειες 0,12% στις 22.653 μονάδες, με τον S&P 500 να καταγράφει πτώση 0,26% και τον τεχνολογικό Nasdaq να πέφτει 0,33%.
Οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου που οδηγούσαν την κούρσα σε όλη την διάρκεια της διαπραγμάτευσης, βρέθηκαν υπό πίεση, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες πως μια συντονισμένη παραγωγή από τους παγκόσμιους παραγωγούς μπορεί να κάνει τελικά ελάχιστα για να σταματήσει την αναμενόμενη πτώση στην ζήτηση.
Οι απώλειες 4,8% της Boeing επιβάρυναν επίσης την αγορά καθώς αναφορές έκαναν λόγο πως θα καθυστερήσει η δοκιμαστική πτήση του 737 MAX, που βρίσκεται καθηλωμένο από τον περασμένο Μάρτιο, μέχρι τον Μάιο.
Ο χρηματοοικονομικός τομέας που κατέγραφε την μεγαλύτερη άνοδο είδε τα κέρδη των τραπεζών να περιορίζονται, με την JP Morgan να σημειώνει άνοδο 1,86%, η Goldman Sachs 5,09% και η Bank of America 3,70%. Περιορίστηκαν τα κέρδη της Exxon Mobil που είχε ξεκινήσει με εντυπωσιακή άνοδο, κλείνοντας τελικά ενισχυμένη κατά 1,95%.
Στην αγορά πετρελαίου, οι επενδυτές παρακολουθούν τις προσπάθειες για να μειωθεί η παραγωγή πετρελαίου με στόχο να υπάρξει «ανακωχή» μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας που έχουν ξεσπάσει ένα πόλεμο τιμών.
Οι τιμές του αργού έπεσαν 9% σβήνοντας τα κέρδη που είχαν καταγραφεί νωρίτερα, καθώς οι επενδυτές αναρωτιούνται αν οι περιορισμοί στην παραγωγή θα είναι αρκετοί για να σώσουν μια αγορά που αντιμετωπίζει μια πιθανή μείωση της ζήτησης που μπορεί να φτάσει μεταξύ 20 και 30 εκατ. βαρελιών ημερησίως εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.
Η τιμή του αμερικάνικου αργού κατέγραψε πτώση 7,52% στα 24,12 δολάρια το βαρέλι, και το μπρεντ σημείωσε απώλειες 3,09% στα 32,03 δολάρια το βαρέλι.