ΓΔ: 2285.92 6.58% Τζίρος: 526.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χρηματιστήριο
Φωτο: Shutterstock

Οι θετικές εξελίξεις φέρνουν άνοδο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε ανοδική πορεία κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο ξεκίνημα τους καθώς αυξάνονται οι ελπίδες για γρήγορη επίλυση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας.

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τις μετοχές στο Λονδίνο να καταγράφουν υπεραπόδοση λόγω της υποχώρησης της στερλίνας, ενώ οι ελπίδες για μια γρήγορη επίλυση στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και την ενίσχυση των πολιτικών κινδύνων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,5%, με τον βρετανικό δείκτη FTSE 100, που περιλαμβάνει κυρίως εταιρίες με εξαγωγική δραστηριότητα, να ενισχύεται σχεδόν κατά 1%.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα ετοιμάζονται για έναν ακόμα γύρο εμπορικών συνομιλιών μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων που έχουν προγραμματιστεί για τις 10 και 11 Οκτωβρίου στην Ουάσινγκτον, με στόχο να επιλυθεί η μεταξύ τους εμπορική διαμάχη που διαρκεί εδώ και σχεδόν 15 μήνες.

Ο δείκτης των εταιριών πρώτων υλών κατέγραψε άλμα 1,4%, λόγω της ανόδου των μετοχών της νορβηγικής εταιρίας αλουμινίου Norsk Hydro, που ενισχύθηκε 1,9%. Ωστόσο οι μετοχές των εταιριών ημιαγωγών Infineon, AMS and ASM International δέχθηκαν πιέσεις ύστερα από την προειδοποίηση για την κερδοφορία της που εξέδωσε η αμερικανική Micron Technology.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Άλμα άνω του 5% με ώθηση από τράπεζες στον απόηχο της εκεχειρίας

Στις 2.253,76 μονάδες βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης που σημειώνει άνοδο άνω του 5%, με την αξία των συναλλαγών να έχει ήδη ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ. Στο 8% τα κέρδη των τραπεζών, ξεχωρίζουν Metlen, Coca Cola HBC, ΤΙΤΑΝ, ΔΕΗ και ΟΤΕ.
Αύξηση χρηματιστηρίου κέρδη
ΔΙΕΘΝΗ

Ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την κατάπαυση πυρός στο Ιράν

Μεγάλη άνοδο σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός Ιράν-ΗΠΑ και το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, προκαλώντας πτώση των τιμών πετρελαίου. Η Φρανκφούρτη ενισχύθηκε σχεδόν 5%, το Παρίσι 3,7% και το Μιλάνο 3,9%.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Ράλι στις αγορές μετά την εκεχειρία ΗΠΑ - Ιράν

Ράλι στις διεθνείς αγορές μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν για εκεχειρία, ενώ υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου. Αισιοδοξία και στο ΧΑ στον απόηχο της ανακοίνωσης του FTSE Russell για αναβάθμιση της Ελλάδας τον Σεπτέμβριο.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι σε ΧΑ και διεθνείς αγορές εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν

Σε ανοδικούς ρυθμούς κινούνται οι διεθνείς αγορές, εν αναμονή της λήξης του τελεσίγραφου που έχει θέσει στο Ιράν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ. Υπεραποδίδει το ΧΑ με κέρδη 1,91% στις 2.158,75 μονάδες.