Με ισχυρή πτώση ξεκίνησαν την εβδομάδα οι αμερικανικές μετοχές καθώς οι επενδυτές είδαν ελάχιστη πρόοδο στις συζητήσεις για το πακέτο στήριξης της οικονομίας απέναντι στον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού. Η Wall Street υπέστη μεγάλες απώλειες μετά την αποτυχία στην διαδικασία έγκρισης του πακέτου ύψους 2 τρισ. δολαρίων, ενώ το πρωτοφανές πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την Fed δεν στάθηκε ικανό να αλλάξει το κλίμα.
Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες -3,04% στις 18.591,93 μονάδες, με τον S&P 500 να κλείνει στις 2.237,40 μονάδες σημειώνοντας πτώση -2,93% καθώς κατάφερε να μαζέψει τις απώλειες προς το τέλος της συνεδρίασης. Οι μετοχές τεχνολογίας κατάφεραν να σημειώσουν θετικό βήμα με τον Nasdaq να κλείνει με οριακές απώλειες -0,27% στις 6.860,27 μονάδες. Θετικά αξιολογούν οι αναλυτές ότι οι δείκτες έκλεισαν αισθητά υψηλότερα από τα χαμηλά της ημέρας.
Χαρακτηριστικά ο S&P 500 έχει χάσει 35% από την 19η Φεβρουαρίου που είχε σημειώσει ιστορικά υψηλά και βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα του κατά την διάρκεια της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο Dow Jones έχει απωλέσει πλέον όλα τα κέρδη που είχε καταγράψει από τις 8 Νοεμβρίου του 2016 μέχρι και σήμερα.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην επιτροπή, οι αγορές περιόρισαν τις απώλειες τους καθώς υπήρχαν αναφορές πως οι γερουσιαστές πραγματοποιούσαν πρόοδο στην προώθηση του νόμου που περιελάμβανε μια ευρεία γκάμα μέτρων που θα στήριζαν την οικονομία, συμπεριλαμβανομένου και επιταγές στους Αμερικανούς και υποστήριξη των μικρών καθώς και των μεγάλων επιχειρήσεων.
Είναι ένα χτύπημα στις ελπίδες των επενδυτών πως η οικονομία θα μπορούσε να λάβει ένα μεγαλύτερο πακέτο σωτηρίας συντομότερα, με τον γερουσιαστή Μιτς ΜακΚονελ να αναφέρει πως οι καθυστερήσεις στη διαδικασία μπορεί να μεταφέρουν την ψηφοφορία για το πακέτο στήριξης την Παρασκευή.
Η μετοχή της Boeing σημείωσε κέρδη 10% καθώς αυξάνονται οι ελπίδες πως οι αεροπορικές εταιρείες θα λάβουν σύντομα ένα πακέτο διάσωσης που θα μετριάσει το οικονομικό πλήγμα του κορονοϊού. Η κατασκευάστρια εταιρεία αεροπλάνων ανακοίνωσε πως αναστέλλει προσωρινά την παραγωγή στις εγκαταστάσεις Puget Sound καθώς η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας της ταχύτατης εξάπλωσης του κορονοϊού στην πολιτεία.
Ο χρυσός κατέγραψε άνοδο 6% καθώς οι επενδυτές στρέφονται στα «ασφαλή καταφύγια» φτάνοντας στα επίπεδα των 1.500 δολαρίων με τους επενδυτές να χτίζουν μακροπρόθεσμες θέσεις στον χρυσό ενώ οι μετοχές στη Wall Street κινδυνεύουν με νέα κατάρρευση υπό τον φόβο της ύφεσης.