ΓΔ: 2672.88 -0.56% Τζίρος: 91.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:10:39
Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος

Μακρόν: Δεν κάνεις ευτυχισμένη μια χώρα κλείνοντας τις αγορές της

Ο Εμανουέλ Μακρόν πήρε σαφείς αποστάσεις από τις προτάσεις για αύξηση της φορολογίας στη Γαλλία, επικρίνοντας τη στάση αριστεράς και ακροδεξιάς, και τόνισε ότι οι αυξήσεις φόρων εμποδίζουν τις γαλλικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν διεθνώς.

Αποστάσεις από τις τάσεις υπέρ της αύξησης της φορολόγησης, που επικρατούν στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, κράτησε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Οι πιέσεις για αυξημένη φορολογία προέρχονται κυρίως από την ακροδεξιά και την αριστερά.

Κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σε Συνέδριο Ναυτιλιακής Οικονομίας στη Λα Ροσέλ, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε: «Δεν κάνεις μια χώρα πιο ευτυχισμένη εμποδίζοντας τους πρωταθλητές της να κατακτήσουν νέες αγορές».

Ο κ. Μακρόν αναφέρθηκε στους πρωταθλητές της γαλλικής ναυσιπλοΐας, ιστιοπλοΐας και εμπορευματικών μεταφορών, υπογραμμίζοντας τη σημασία των ανοιχτών αγορών για την οικονομική ανάπτυξη. Επισήμανε ότι κάθε φορά που η Γαλλία επέλεξε να απομακρυνθεί από το άνοιγμα προς τη θάλασσα και τις διεθνείς αγορές, αυτό αποτέλεσε λανθασμένη στρατηγική.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος Μακρόν επικαλέστηκε έμμεσα τις πρόσφατες τροπολογίες που ψηφίστηκαν στην Εθνοσυνέλευση με τη στήριξη της αριστεράς και του Εθνικού Συναγερμού, οι οποίες οδηγούν σε αύξηση της φορολόγησης για τις πολυεθνικές εταιρείες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Μακρόν με ηγέτες κομμάτων για διεθνή ασφάλεια και ενέργεια

Ο Εμανουέλ Μακρόν συγκαλεί αύριο στο προεδρικό Μέγαρο τους πολιτικούς αρχηγούς ή υποψήφιους για την προεδρία, ώστε να συζητήσουν την επιδείνωση της διεθνούς κατάστασης και τις επιπτώσεις της για την ασφάλεια και την ενέργεια της Γαλλίας.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι-Μακρόν: Συνάντηση στη Νέα Υόρκη συμφωνήθηκε τηλεφωνικά

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία τους για προσπάθειες τερματισμού του πολέμου.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Φινλανδία συμμετέχει στην πυρηνική αποτροπή που πρότεινε ο Μακρόν

Η Φινλανδία συμμετέχει στην πρωτοβουλία πυρηνικής αποτροπής του Μακρόν, αυξάνοντας σε δέκα τις ευρωπαϊκές χώρες που εντάχθηκαν. Θα δημιουργηθεί πυρηνική πιλοτική ομάδα για την υλοποίηση της συνεργασίας στους επόμενους μήνες.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν επισκέπτεται επίσημα την Ισπανία στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του θα επισκεφθούν επίσημα την Ισπανία στις 29-30 Σεπτεμβρίου μετά από πρόσκληση του βασιλιά Φελίπε, για συνομιλίες με τον Πέδρο Σάντσεθ σχετικά με τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.
Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Νέα πρόταση Μακρόν για απαγόρευση social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών

Η γαλλική κυβέρνηση υποβάλλει νέο σχέδιο για απαγόρευση των social media σε παιδιά κάτω των 15, μετά το μπλοκάρισμα από το Συνταγματικό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μακρόν, διαβεβαιώνοντας για τη συμβατότητά του με το ευρωπαϊκό δίκαιο.
Μαρίν Λε Πεν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πρωτιά ακραίων κομμάτων σε δημοσκόπηση για τις εκλογές 2027

Η Μαρίν Λεπέν προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των γαλλικών εκλογών, με τον Ζαν-Λικ Μελανσόν να ακολουθεί στη δεύτερη θέση στα περισσότερα σενάρια, σύμφωνα με έρευνα της Toluna Harris Interactive, δείχνοντας έντονη πόλωση.