ΓΔ: 2568.05 -2.06% Τζίρος: 627.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος

Μακρόν: Δεν κάνεις ευτυχισμένη μια χώρα κλείνοντας τις αγορές της

Ο Εμανουέλ Μακρόν πήρε σαφείς αποστάσεις από τις προτάσεις για αύξηση της φορολογίας στη Γαλλία, επικρίνοντας τη στάση αριστεράς και ακροδεξιάς, και τόνισε ότι οι αυξήσεις φόρων εμποδίζουν τις γαλλικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν διεθνώς.

Αποστάσεις από τις τάσεις υπέρ της αύξησης της φορολόγησης, που επικρατούν στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, κράτησε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Οι πιέσεις για αυξημένη φορολογία προέρχονται κυρίως από την ακροδεξιά και την αριστερά.

Κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σε Συνέδριο Ναυτιλιακής Οικονομίας στη Λα Ροσέλ, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε: «Δεν κάνεις μια χώρα πιο ευτυχισμένη εμποδίζοντας τους πρωταθλητές της να κατακτήσουν νέες αγορές».

Ο κ. Μακρόν αναφέρθηκε στους πρωταθλητές της γαλλικής ναυσιπλοΐας, ιστιοπλοΐας και εμπορευματικών μεταφορών, υπογραμμίζοντας τη σημασία των ανοιχτών αγορών για την οικονομική ανάπτυξη. Επισήμανε ότι κάθε φορά που η Γαλλία επέλεξε να απομακρυνθεί από το άνοιγμα προς τη θάλασσα και τις διεθνείς αγορές, αυτό αποτέλεσε λανθασμένη στρατηγική.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος Μακρόν επικαλέστηκε έμμεσα τις πρόσφατες τροπολογίες που ψηφίστηκαν στην Εθνοσυνέλευση με τη στήριξη της αριστεράς και του Εθνικού Συναγερμού, οι οποίες οδηγούν σε αύξηση της φορολόγησης για τις πολυεθνικές εταιρείες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν και Μερτς ζητούν νέο εμπορικό όπλο για την ΕΕ με φόντο την Κίνα

Μακρόν και Μερτς ζητούν από την ΕΕ νέο νομικό οπλοστάσιο για άμεση αντιμετώπιση εμπορικών πολέμων, όπως με την Κίνα, προτείνοντας τον αποκλεισμό των προϊόντων χωρών που πλήττουν την ευρωπαϊκή αγορά. Η επιστολή στάλθηκε στη φον ντερ Λάιεν.
Βαρέλια πετρελαίου και γράφημα
ΔΙΕΘΝΗ

Η G7 θα διαθέσει 100 εκατ. βαρέλια ντίζελ και πετρελαίου σε 4 μήνες

Η G7 θα αποδεσμεύσει έως 100 εκ. βαρέλια ντίζελ και αργού πετρελαίου από τα αποθέματά της τους επόμενους τέσσερις μήνες για να μετριάσει τις τιμές καυσίμων και δεσμεύτηκε να μην περιορίσει τις εξαγωγές, ανακοίνωσε ο Μακρόν.
Πέδρο Σάντσεθ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Σάντσεθ: «Συγγνώμη» στον Μακρόν για το «όχι» της Γερουσίας στη συνθήκη

Ο Πέδρο Σάντσεθ ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον Εμανουέλ Μακρόν για την άρνηση της Ισπανικής Γερουσίας να επικυρώσει τη συνθήκη γαλλοϊσπανικής φιλίας, τονίζοντας ότι αφορά τις σχέσεις δύο φιλικών χωρών με κοινό ευρωπαϊκό μέλλον.
Τζορντάν Μπαρντέλα ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαρντελά κατά Μακρόν: Ποιος διαδήλωσε για τον αντισημιτισμό

Ο Ζορντάν Μπαρντελά απάντησε στον Μακρόν για τις κατηγορίες περί αντισημιτικών σχολίων, τονίζοντας πως μετά τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, διαδήλωσε υπέρ του Ισραήλ στους δρόμους του Παρισιού, σε αντίθεση με τον Γάλλο πρόεδρο.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν - Σάντσεθ: Κοινό μέτωπο για φιλόδοξο προϋπολογισμό ΕΕ

Ο Πέδρο Σάντσεθ και ο Εμανουέλ Μακρόν ενώνουν δυνάμεις προωθώντας έναν «φιλόδοξο» προϋπολογισμό της ΕΕ, τονίζοντας τη στενή συνεργασία Ισπανίας-Γαλλίας, ενώ οι διαπραγματεύσεις με χώρες όπως η Γερμανία αναμένονται δύσκολες.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία και Ισπανία: Θέλουμε τη Βρετανία ξανά στην ΕΕ

Ο Μακρόν και ο Σάντσεθ δήλωσαν πως θα καλωσόριζαν την επιστροφή της Βρετανίας στην ΕΕ, με τον Μακρόν να τη χαρακτηρίζει «εξαιρετική είδηση» και τον Σάντσεθ να λέει πως η Ισπανία θα την υποδεχόταν «με ανοιχτές αγκάλες».