ΓΔ: 2348.45 -0.91% Τζίρος: 439.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Ομπρέλα στη βροχή
Εικόνα ομπρέλας κάτω από έντονη βροχή, κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας στην Ελλάδα.

ΕΜΥ: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο, βροχές, χιόνια και άνεμοι έως 10 μποφόρ

Η ΕΜΥ/ΕΜΚ επικαιροποιεί το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων 2/2026 στις 21/01/2026 και ώρα 11:30.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προχώρησε σε επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που είχε εκδοθεί στις 20 Ιανουαρίου 2026, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Όπως τονίζεται, δεν παρατηρούνται σημαντικές διαφοροποιήσεις στα δεδομένα. Η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από σήμερα Τετάρτη 21 Ιανουαρίου έως και το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Ιανουαρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις τοπικά έντονες χιονοπτώσεις και τους κατά τόπους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, με μεγαλύτερη ένταση στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο μέχρι το απόγευμα, στην Αττική, τη Βοιωτία και την Εύβοια μέχρι το βράδυ, καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σημαντικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, κυρίως στη δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Ευρυτανία, ενώ τις βραδινές ώρες θα επηρεαστούν και τα ορεινά της Θράκης.

Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι έντασης 8 με 10 μποφόρ θα επικρατήσουν στο νότιο Αιγαίο, ιδιαίτερα στις περιοχές των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, έως το πρωί της Πέμπτης.

Η ΕΜΥ συνιστά στους πολίτες να παρακολουθούν τα τακτικά δελτία καιρού μέσω της επίσημης ιστοσελίδας (oldportal.emy.gr), ενώ το δελτίο θα ανανεωθεί εντός 12 ωρών. Επιπλέον, είναι διαθέσιμες ενημερώσεις για τις επίσημες προειδοποιήσεις μέσω του Meteoalarm για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Πορτογαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: Ιστορικό ρεκόρ ζέστης Μαΐου με 40,3°C

Νέο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας για Μάιο σημειώθηκε στην Πορτογαλία με 40,3°C στη Μόρα, ξεπερνώντας το προηγούμενο του 2001. Η χώρα βιώνει κύμα καύσωνα που, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ίσως διαρκέσει ως τις αρχές Ιουνίου.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ρεκόρ ζέστης Μαΐου και τέσσερις έφηβοι πνίγηκαν

Το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε νέο ρεκόρ ζέστης για Μάιο με 35°C στο Λονδίνο. Τέσσερις έφηβοι πνίγηκαν προσπαθώντας να δροσιστούν σε διαφορετικές περιοχές, καθώς η ασυνήθιστη ζέστη πλήττει τη χώρα.
Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Μέχρι 39°C ο υδράργυρος τις επόμενες μέρες, λένε οι μετεωρολόγοι

Ασυνήθιστος πρώιμος καύσωνας πλήττει τη Γαλλία με θερμοκρασίες έως 39°C τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για ιστορικό φαινόμενο, καθώς η ζέστη οφείλεται σε θερμικό θόλο που μεταφέρει ζεστό αέρα από τη Βόρεια Αφρική.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πρώιμο κύμα ζέστης εντείνεται, πορτοκαλί συναγερμός σε 8 περιοχές

Πρωτοφανές κύμα ζέστης εντείνεται στη Γαλλία, επηρεάζοντας κυρίως τη δύση και το Παρίσι με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες. Οκτώ διαμερίσματα τέθηκαν σε πορτοκαλί συναγερμό για αύριο λόγω καύσωνα που θα διαρκέσει έως το Σαββατοκύριακο.