ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Φωτο: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

ΓΕΕΘΑ: Aνθρωπιστική βοήθεια στην πλημμυρόπληκτη Λιβύη στέλνει η Ελλάδα

Η αποστολή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων, και σε αυτήν συμμετέχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ καθώς και υγειονομικό προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Αεροσκάφος C-130 αναχώρησε, σήμερα Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, από την αεροπορική βάση Ελευσίνας με προορισμό το αεροδρόμιο El Beida la Abraq της πόλης Bayda, για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, η αποστολή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων, και σε αυτήν συμμετέχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ καθώς και υγειονομικό προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, κατάλληλα εκπαιδευμένο ώστε να παρέχει πρώτες βοήθειες και υγειονομική κάλυψη Πεδίου Μάχης και Ειδικών Επιχειρήσεων.

Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων, προστίθεται στην ανακοίνωση, συνίσταται και στη διάθεση δύο τόνων εφοδίων και ειδών πρώτης ανάγκης, και ενός τόνου φαρμακευτικού υλικού. Τη διαδικασία αναχώρησης της αποστολής επέβλεψε ο διοικητής της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης. Οι Ένοπλες Δυνάμεις εξακολουθούν να συνδράμουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πληγέντων από την κακοκαιρία «Daniel» στη χώρα μας, αλλά συγχρόνως συμπαρίστανται και συντρέχουν τον δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης που επλήγη με πρωτοφανή σφοδρότητα από την ίδια φυσική καταστροφή, καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι πλημμύρες κατέστρεψαν ολοσχερώς τουλάχιστον 891 κτίρια στην πόλη Ντέρνα της Λιβύης, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, επικαλούμενο στοιχεία από ομάδα την οποία διόρισε η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας. Επιπλέον 211 κτίρια υπέστησαν μερική καταστροφή ενώ 398 άλλα έχουν βυθιστεί στη λάσπη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Arxhgos GEETHA Flvros Skyros
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eπίσημη επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ αύριο στις ΗΠΑ για εξοπλιστικά ζητήματα

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο κ. Φλώρος, θα συναντηθεί μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Πενταγώνου και του State Department, καθώς και με εκπροσώπους Ινστιτούτων Διεθνών Σχέσεων.
panagiotopoulos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος: Η 28η Οκτωβρίου 1940 σύμβολο εθνικής υπερηφάνειας

«Αποτελεί δέσμευση για τις Ένοπλες Δυνάμεις να εγγυώνται την εθνική ανεξαρτησία κι ακεραιότητα της πατρίδος», δήλωσε ο υπουργός. Τί τόνισε στην ημερήσια διαταγή του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κ. Φλώρος.
Μυτιλήνη προκυμαία κτίρια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυτιλήνη: Το στρατόπεδο Πέτρας θα αξιοποιηθεί για κοινοφελείς δράσεις

Το παλιό στρατόπεδο της Πέτρας παραχωρείται στον Δήμο Δυτικής Λέσβου για κοινωφελείς χρήσεις, μετά από απόφαση του υπουργείου Άμυνας, λύνοντας παράλληλα το πρόβλημα στάθμευσης στον τουριστικό οικισμό με νέο χώρο πάρκινγκ.
Hanwha Aerospace
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κορεατική «σφήνα» με 3+2 νέα όπλα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Τι περιλαμβάνει το εξοπλιστικό πακέτο που παρουσίασε η κορεατική εταιρεία Hanwha Aerospace στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τα αντι-drone συστήματα, οι αναχαιτιστές μεγάλου βεληνεκούς και οι προοπτικές συμπαραγωγής στην Ελλάδα.
μαχητικό Rafale Γαλλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «αερομαχία» Ελλάδας - Τουρκίας: Τα όπλα που αλλάζουν τις ισορροπίες

«Μικρή, γρήγορη, πολύ ισχυρή», το μοτό της Πολεμικής Αεροπορίας στον 21ο αιώνα. Τα μαχητικά αεροσκάφη που θεμελιώνουν έναν ευέλικτο, τεχνολογικά προηγμένο και ισχυρό στόλο. Ο ρόλος των F-35 και η σημασία της Ασπίδας του Αχιλλέα.