ΓΔ: 2345.34 0.72% Τζίρος: 277.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
Βάθρο ομιλίας με το λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έτοιμο για εκδήλωση ή ομιλία.

ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίστηκε η εκλογή αρχηγού στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου

Η συγκεκριμένη πρόταση πέρασε με ευρεία πλειοψηφία, όπως και η πρόταση για έναρξη της διεξαγωγής διαρκούς συνεδρίου στις 3 Σεπτεμβρίου 2023.

Η δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος και με την ψηφοφορία επί των δύο προτάσεων που κατατέθηκαν αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέου προέδρου του κόμματος. Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής η πρόταση για διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου στις 3 Σεπτεμβρίου και εκλογή ηγεσίας στις 10 (πρώτος γύρος) και 16 Σεπτεμβρίου.

Η δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της Κ.Ε. ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος και με την ψηφοφορία επί των δύο προτάσεων που κατατέθηκαν αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέου προέδρου του κόμματος. Η δεύτερη πρόταση που κατατέθηκε και απορρίφθηκε ήταν διαρκές συνέδριο για τις 3 Σεπτεμβρίου, έκτακτο συνέδριο στις 25 Οκτωβρίου και εκλογή προέδρου στις 26 Νοεμβρίου.

Χθες Σάββατο, κατέθεσαν τις υποψηφιότητές τους οι Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας. Την παραίτησή του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ανακοίνωσε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας νωρίτερα στη συνεδρίαση της ΚΕ.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος είχε προαναγγείλει την παραίτησή του μετά την αποχώρηση Τσίπρα, καθώς, όπως είχε υποστηρίξει, πρότεινε να βγουν καινούργια όργανα. Πάντως, ο κ. Σπίρτζης παραμένει στην Κεντρική Επιτροπή, καθώς η απόφασή του αφορά μόνο τη θέση που κατείχε στο όργανο της Πολιτικής Γραμματείας

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σοβαροί κίνδυνοι για τη Δημοκρατία από την απόφαση για Σπαρτιάτες

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει ως επικίνδυνη για τη δημοκρατία την απόφαση απαλλαγής των 13 για τους «Σπαρτιάτες», τονίζοντας την ανεπάρκεια της νομοθεσίας και τη σύνδεση με πολιτικούς τακτικισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης στη Βουλή: Απαράδεκτη η αίτηση για άρση της ασυλίας μου

Ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε ως «πιο χυδαία και προκλητική» τη 13η πρόταση άρσης ασυλίας του στη Βουλή, τονίζοντας ότι διώκεται επειδή κατέθεσε ως μάρτυρας για το σκάνδαλο των 23 παράνομων προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται άρση ασυλίας του Π. Πολάκη

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη για δύο δικογραφίες που αφορούν ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και αθέμιτη επιρροή σε δικαστικούς λειτουργούς το 2024.
Κώστας Ζαχαριάδης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης: Προέχει η ενότητα του προοδευτικού χώρου, όχι η διεύρυνση ΠΑΣΟΚ

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού πόλου απέναντι στον Μητσοτάκη, όχι η απλή ένωση δυνάμεων του παρελθόντος, και πρότεινε διάλογο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κι άλλων δυνάμεων.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δημόσια παραδοχή αποτυχίας της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι οι δηλώσεις Καιρίδη για τη Χίο παραδέχονται κυβερνητική αποτυχία, καταρρίπτοντας το αφήγημα περί σωστής διαχείρισης. Κάνει λόγο για υποκρισία της ΝΔ ακόμη και στα ζητήματα προστασίας ζωής.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης στα σκάνδαλα επαγγελματικής κατάρτισης

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση του Γ. Παναγόπουλου από την ΕΕ, μετά τις αποκαλύψεις για σκάνδαλο με ευθύνη υπουργών και συνδικαλιστών, κάνοντας λόγο για σοβαρές παραβιάσεις και διασπάθιση δημόσιου χρήματος στον χώρο της κατάρτισης.