ΓΔ: 2568.05 -2.06% Τζίρος: 627.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογή προέδρου αρχές Σεπτεμβρίου πρότεινε η Ράνια Σβίγκου

Από το μεσημέρι συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Νωρίτερα, προτάθηκε ομόφωνα για πρόεδρος της Κεντρικής Ομάδας ο Σωκράτης Φάμελλος, ενώ για αντιπρόεδρος της Βουλής προτάθηκε η Όλγα Γεροβασίλη.

Την εκλογή προέδρου από τη βάση στις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές πρότεινε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου. Στην ίδια πρόταση, η γραμματέας του κόμματος ορίζει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 13 Ιουλίου και το διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου, ώστε να ακολουθήσει η εκλογή του νέου προέδρου. Νωρίτερα, προτάθηκε ομόφωνα για πρόεδρος της Κεντρικής Ομάδας ο Σωκράτης Φάμελλος, ενώ για αντιπρόεδρος της Βουλής προτάθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία φαίνεται να απολαμβάνει της αποδοχής απ' όλες τις συνιστώσες.

Οι Διονύσης Καλαματιανός και η Σία Αναγνωστόπουλου έχουν προταθεί για γραμματείς της ΚΟ, με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα στις προτιμήσεις των μελών της Γραμματείας. Για τη θεση της γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτάθηκε την Θεοδώρα Τζάκρη. Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε λίγο πριν τις 2 και θ συνεχιστεί έως ότου αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα των διεργασιών για την εκλογή νέου προέδρου.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση τον πραγματικό παραγωγό

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει εθνικό σχεδιασμό για την παραγωγική ανασυγκρότηση με επίκεντρο τον αγρότη, αύξηση εγχώριας παραγωγής, προστασία μικρών εκμεταλλεύσεων και μέτρα για αγροτικά δάνεια, ενέργεια, φορολογία και εκπαίδευση.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση υπερφορολογεί για πλεονάσματα χωρίς αντίκρισμα

Ο Νίκος Παππάς σχολίασε τις ισπανικές εκλογές, κατακρίνοντας Δεξιά-Ακροδεξιά για απόρριψη μέτρων προστασίας στέγης. Κάλεσε ΠΑΣΟΚ-ΕΛΑΣ να αλλάξουν στάση και κατήγγειλε την υπερφορολόγηση για υπερπλεονάσματα.
λογαριασμός ρεύματος ενέργεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Θετική η ενίσχυση 95 εκατ., αλλά ζητούμενο η μείωση του ενεργειακού κόστους

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως η ενίσχυση 95 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία έρχεται καθυστερημένα, τονίζοντας το διαρκές πρόβλημα του ενεργειακού κόστους για την ανταγωνιστικότητα. Ζητά διαρκείς λύσεις και σταθερή ενεργειακή πολιτική.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Να επιστρέψει η ΔΕΗ στο Δημόσιο, εθνικός επενδυτής ο ΕΦΚΑ

Ο Νίκος Παππάς επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ δημόσιου ελέγχου της ΔΕΗ με εθνικό επενδυτή τον ΕΦΚΑ, στηρίζοντας κατοίκους Δυτικής Μακεδονίας ενάντια στην απολιγνιτοποίηση και συναντήθηκε με τοπικούς φορείς.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Η συμμετοχή μου στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ιερή υποχρέωση, όχι αυτοκτονία

Η Ρένα Δούρου δήλωσε πως η συλλογικότητα και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πάνω από το προσωπικό, υπερασπίστηκε τη συλλογική ηγεσία και επισήμανε τις προσπάθειες του κόμματος για τα κοινωνικά προβλήματα και τη στεγαστική κρίση.
Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρευνα για την παγίδευση Κούλογλου με Pegasus ξεκινά η Εισαγγελία

Η Εισαγγελία ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για τη μήνυση του πρώην ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου σχετικά με παγίδευση του κινητού του με Pegasus όταν ήταν μέλος εξεταστικής επιτροπής ΕΚ. Στρέφεται κατά των υπευθύνων της εταιρείας.