ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:49:31
Mitsotakis-European-Counsil
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Στις Βρυξέλλες ο Κυρ. Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής και το ΕΛΚ

Το Μεταναστευτικό θα αποτελέσει βασικό θέμα συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σε συνέχεια των σχετικών συμπερασμάτων των 27 του περασμένου Φεβρουαρίου.

Με όρους κυρίαρχης πολιτικής δύναμης στην Ελλάδα, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου η ΝΔ είναι αυτή τη στιγμή το κόμμα με τη μεγαλύτερη δύναμη (εκπροσώπηση), μεταβαίνει για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες (29 και 30 Ιουνίου) μετά την επανεκλογή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σήμερα το πρωί στην προπαρασκευαστική σύνοδο του ΕΛΚ, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την πρόεδρό του Ρομπέρτα Μέτσολα.

Ουκρανία, Οικονομία, Μεταναστευτικό, σχέσεις με την Κίνα είναι τα βασικά θέματα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Το Μεταναστευτικό θα αποτελέσει βασικό θέμα συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σε συνέχεια των σχετικών συμπερασμάτων των 27 του περασμένου Φεβρουαρίου. Θα είναι η πρώτη συζήτηση σε επίπεδο ηγετών επί της καταρχήν συμφωνίας των κρατών-μελών (σε επίπεδο υπουργών) για τα 2 βασικά νομοθετήματα του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το 'Ασυλο.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία αυτή καλύπτει ορισμένες βασικές επιδιώξεις της Ελλάδας, όπως ο υποχρεωτικός Μηχανισμός Αλληλεγγύης, η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. και η αποσυμφόρηση στα σύνορα και οι απαραίτητες προσαρμογές στον Κανονισμό του Δουβλίνου στις ανάγκες των χωρών πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναμένεται να επαναλάβει τις βασικές γραμμές της πολιτικής που έχει ακολουθήσει η Ελλάδα, καθώς και την ανάγκη μιας συνολικής και συνεκτικής πολιτικής ώστε να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα που δεν είναι ελληνικό, αλλά διεθνές. Η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. είναι η μία διάσταση μιας συνολικής πολιτικής, που πρέπει να αντιμετωπίσει την αποτροπή της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και να βρει νέους τρόπους να πατάξει τα εγκληματικά δίκτυα των διακινητών.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει ακόμα τη σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας με τρίτες χώρες και της υλοποίησης των συμφωνιών επιστροφών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δάνειο και διαπραγμάτευση επιχειρηματιών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς το πλαφόν στα καταναλωτικά δάνεια μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερες δόσεις

Γιατί η σχεδιαζόμενη ρύθμιση της κυβέρνησης για την επιβολή πλαφόν στα καταναλωτικά δάνεια μπορεί να οδηγήσει σε αυξήσεις στις μηνιαίες δόσεις, περιορίζοντας τη διάρκεια αποπληρωμής και δυσκολεύοντας την πρόσβαση σε χρηματοδότηση.
Κυριάκος Μητσοτάκης σύσκεψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στηρίζουμε την επαγγελματική εκπαίδευση έμπρακτα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε από την Τρίπολη ότι η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, προσφέροντας στους νέους ευκαιρίες απασχόλησης και καλές προοπτικές εργασίας με εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτραίτο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τραπεζικά κέρδη και έκτακτοι φόροι: Γκρεμίζοντας τo «τρίγωνο Μητσοτάκη»

Η ισχυρή κερδοφορία των τραπεζών επαναφέρει τη συζήτηση έκτακτων φόρων παραγνωρίζοντας το ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Το οικονομικό «τρίγωνο Μητσοτάκη» και οι κίνδυνοι από την ανατροπή του.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις Μητσοτάκη μετά τις συμφωνίες Ελλάδας-Γαλλίας στο Μαξίμου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε τη στενή συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας, επισημαίνοντας τη στρατηγική σημασία της συμμαχίας τους και τη φιλική σχέση των δύο χωρών.
Άνδρας σε δημόσια ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταχιάος: Η κυβέρνηση δεσμεύεται για λύση στην ύδρευση Ηρακλείου

Ο Νίκος Ταχιάος διαβεβαίωσε στη Βουλή τη δέσμευση της κυβέρνησης για οριστική λύση στο πρόβλημα υδροδότησης Ηρακλείου και Κρήτης, με συγκεκριμένα έργα και νέο σχεδιασμό, λαμβάνοντας υπόψη την κλιματική κρίση και τη συνεργασία με τοπικούς φορείς.