ΓΔ: 2056.38 1.09% Τζίρος: 221.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: Shutterstock

Εκλογές ΄23: 10 Μαΐου η τηλεμαχία των αρχηγών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων

Θα διεξαχθεί στις 9 το βράδυ, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, με συντονιστή τον δημοσιογράφο του κρατικού καναλιού, Γιώργου Κουβαρά, ενώ οι ερωτήσεις θα τεθούν από δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.

Σε συμφωνία για τη διεξαγωγή μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων κατέληξε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών, που συνεδρίασε σήμερα το πρωί, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού. Η τηλεμαχία θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου, στις 9 το βράδυ, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, με συντονιστή τον δημοσιογράφο του κρατικού καναλιού, Γιώργου Κουβαρά, ενώ οι ερωτήσεις θα τεθούν από δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.

Οι ερωτήσεις θα είναι με βάση πέντε θεματικές ενότητες:

  1. Οικονομία - Ανάπτυξη - Απασχόληση,
  2. Εξωτερική πολιτική - 'Αμυνα
  3. Κράτος - Θεσμοί - Διαφάνεια
  4. Υγεία - Παιδεία - Κοινωνικό κράτος
  5. Περιβάλλον - Ενέργεια

Συμφωνήθηκε επίσης στο τέλος των ερωτήσεων οι πολιτικοί αρχηγοί να προβούν σε μια ελεύθερη τοποθετηση. «Επιδιώκουμε τη σύγκριση και όχι τη σύγκρουση, τον πολιτισμένο πολιτικό διάλογο χωρίς οξύτητα, χωρίς αποκλεισμούς. Με ισοτιμία, με σεβασμό στους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ώστε να καταδειχθεί που βρισκόμασταν το 2019, που βρισκόμαστε το 2023 και ποιο κόμμα διαθέτει την προγραμματική πρόταση, για να κάνουμε περαιτέρω βήματα και άλματα προς τα εμπρός» υπογραμμίζει σε δήλωσή του, μετά το πέρας της συνεδρίασης της διακομματικής στο υπουργείο Εσωτερικών, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος 'Ακης Σκέρτσος.

Σημειώνει ότι συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί μια τηλεμαχία, ένας διάλογος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στις 10 Μαΐου, το βράδυ, στις 21.00. «Εκεί νομίζω ότι θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα σχετικά με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, αλλά και τις θέσεις που έχουν τα υπόλοιπα κόμματα» αναφέρει, προσθέτοντας, ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη διενέργεια ενός δεύτερου debate, απορρίφθηκε κατηγορηματικά απ' όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως μια θέση, η οποία δεν εμπεριέχει όρους ισοτιμίας προς τα υπόλοιπα κόμματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο της Meta
ΔΙΕΘΝΗ

80+ ισπανικά ΜΜΕ ζητούν 550 εκατ. ευρώ από τη Meta μέσω δικαστηρίων

Πάνω από 80 ισπανικά ΜΜΕ ζητούν από τη Meta αποζημίωση 550 εκατ. ευρώ για ζημιές από το διαφημιστικό της μοντέλο. Η δίκη ξεκίνησε στη Μαδρίτη, με την AMI να κατηγορεί τη Meta για αθέμιτο ανταγωνισμό στον τομέα της διαφήμισης.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ ανακουφισμένη μετά την ήττα φιλορωσικών κομμάτων στη Μολδαβία

Το προευρωπαϊκό κόμμα της Μολδαβίας κέρδισε πλειοψηφία στις εκλογές, νικώντας τα φιλορωσικά κόμματα, γεγονός που χαιρετίστηκε από Ευρωπαίους ηγέτες ως απόρριψη της Ρωσίας και στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα για στήριξη νοικοκυριών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, παρουσίασε το σχέδιο του κόμματός του για μείωση ΦΠΑ, φορολόγηση υπερκερδών και δημόσιο έλεγχο στις τράπεζες, ζητώντας προοδευτική διακυβέρνηση.
Θανάσης Κοντογεωργής πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης: Προτεραιότητα οι μεταρρυθμίσεις που αγγίζουν την καθημερινότητα

Ο Θ. Κοντογεώργης παρουσίασε την ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου, με έμφαση σε μεταρρυθμίσεις για εισοδήματα, μετανάστευση, αποζημιώσεις αγροτών και ασφαλείς μεταφορές.
Αψίδα του Θριάμβου Κισινάου
ΔΙΕΘΝΗ

Ηγέτες Γαλλίας, Γερμανίας και Πολωνίας συγχαίρουν την Μολδαβία

Ηγέτες Γαλλίας, Γερμανίας και Πολωνίας συνεχάρησαν τη Μολδαβία για τη δέσμευσή της στη δημοκρατία και κατηγόρησαν τη Ρωσία για πρωτοφανή παρέμβαση στις εκλογές, μέσω εξαγοράς ψήφων και παραπληροφόρησης.