ΓΔ: 2345.71 0.02% Τζίρος: 324.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αντιπλημμυρικά έργα κατασκευής
Φωτο: Shutterstock

Ξεκινά η δημοπράτηση των αντιπλημμυρικών έργων στη Νέα Μάκρη

Τα «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, έργα ομβρίων περιοχής Νέας Μάκρης Αττικής» έχουν εκτιμώμενο προϋπολογισμό τα 60 εκατ. ευρώ, ενώ καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού είναι εντός Μαΐου.

Ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησης των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της Νέας Μάκρης στην Αττική, μετά από απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Γιώργου Καραγιάννη.

Τα «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, έργα ομβρίων περιοχής Νέας Μάκρης Αττικής» έχουν εκτιμώμενο προϋπολογισμό τα 60 εκατ. ευρώ, ενώ καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού είναι εντός Μαΐου.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι οι 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Αντικείμενο του έργου είναι διευθετήσεις επτά ρεμάτων, καθώς και έργα δικτύων όμβριων υδάτων, στην περιοχή Ν. Μάκρης συνολικού μήκους περίπου 18 χλμ.

Τα προβλεπόμενα έργα θα συμβάλλουν σημαντικά στην αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής της Νέας Μάκρης, στην οποία παρατηρείται ραγδαία αστικοποίηση και αλλαγή χρήσεων γης τα τελευταία χρόνια.

Ο υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης σημείωσε ότι: «Το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Νέας Μάκρης είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε τοπικό και σε υπερτοπικό επίπεδο καθώς θα δημιουργήσει αφενός ένα δίχτυ προστασίας της περιοχής, αφετέρου θα συμβάλλει στον ευρύτερο σχεδιασμό για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής.

Πρόκειται για το τελευταίο από τα 10 αντιπλημμυρικά έργα - 7 στην Αττική, 2 στη Θεσσαλονίκη και 1 στην Κόρινθο - που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο μπαίνει σε διαδικασία δημοπράτησης ολοκληρώνοντας έτσι τον ευρύτερο σχεδιασμό μας.

Τα αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιούμε σε όλη την Ελλάδα αποτελούν παρεμβάσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας για την ποιότητα ζωής των πολιτών και της προστασίας του περιβάλλοντος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση υπουργείου Υποδομών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημόσια διαβούλευση για το νέο νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού μεταφορών

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο του Υπ. Υποδομών για τον εκσυγχρονισμό των μεταφορών, καλύπτοντας θεσμικά και τεχνικά κενά, βελτιώνοντας διαδικασίες και ενισχύοντας την εποπτεία και τη διαφάνεια.
κατασκευαστικό έργο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΟΑΚ και νέο αεροδρόμιο Καστελλίου αλλάζουν τα δεδομένα στην Κρήτη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κατασκευές του ΒΟΑΚ και του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Ηρακλείου, μετά τις πρόσφατες υπογραφές σχετικών συμφωνιών για τον εξοπλισμό αεροναυτιλίας και τη σύμβαση παραχώρησης του δρόμου.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Ζήτησε παραιτήσεις Τόσκα - Καλογερούδη στον ΟΣΕΘ μετά τις φωτιές

Ο αναπλ. υπ. Μεταφορών Κων. Κυρανάκης ζήτησε τις παραιτήσεις του CEO, Γ. Τόσκα και του προέδρου, Γ. Καλογερούδη στον ΟΣΕΘ, μετά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά φωτιάς σε λεωφορεία.
Χρήστος Δήμας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Ξεκινά η κατασκευή του βασικού ΒΟΑΚ στο τμήμα Ηράκλειο-Χανιά-Κίσσαμος

Υπογράφηκε στα Χανιά το πρακτικό έναρξης της παραχώρησης του βασικού τμήματος «Χανιά - Χερσόνησος» του ΒΟΑΚ, παρουσία κυβερνητικών στελεχών και εταιρικών παραγόντων. Στο έργο εντάσσεται και το τμήμα Κίσσαμος-Χανιά.
κίνηση αυτοκινήτων δρόμος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κηφισός: Σχέδιο μέτρων για το κυκλοφοριακό, «μπαλαντέρ» η εκτροπή μέσω Κάζας

Σχέδιο άμεσων παρεμβάσεων για το κυκλοφοριακό στον Κηφισό χωρίς απαγόρευση φορτηγών, με «μπαλαντέρ» την εκτροπή μέσω Κάζας στην παλιά εθνική. Στη «μάχη» και ψηφιακές τεχνολογίες και ομάδες κρούσης για ταχεία επέμβαση.