ΓΔ: 2348.45 -0.91% Τζίρος: 439.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πιερρακάκης: Στόχος μας οι αλληλεπιδράσεις με το κράτος να γίνονται ψηφιακά

Όπως επισημαίνει «το gov.gr ήταν και παραμένει μια ομαδική δουλειά. Αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ υπουργείων και κρατικών φορέων, αλλά και αποτέλεσμα της σύμπραξης στελεχών του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Ομαδική υπόθεση θα είναι και η παρουσίασή του».

«Η συμπλήρωση τριών ετών από τη λειτουργία του gov.gr αποτελεί για εμάς στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μια εξαιρετική ευκαιρία να μιλήσουμε αναλυτικά για το νέο πρόσωπο του κράτους. Είναι μια ευκαιρία όχι μόνο να παρουσιάσουμε τις ψηφιακές υπηρεσίες που υλοποιήσαμε, αλλά να αναλύσουμε τη φιλοσοφία, τη δομή και τα επόμενα βήματα του ψηφιακού κράτους» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης με αφορμή τη συμπλήρωση της τριετούς λειτουργίας του gov.gr.

Όπως επισημαίνει «το gov.gr ήταν και παραμένει μια ομαδική δουλειά. Αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ υπουργείων και κρατικών φορέων, αλλά και αποτέλεσμα της σύμπραξης στελεχών του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Ομαδική υπόθεση θα είναι και η παρουσίασή του». Αναφερόμενος μάλιστα στην εκδήλωση που έχει οργανώσει το υπουργείο για την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου τονίζει ότι «στα διάφορα πάνελ της εκδήλωσης θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ορισμένους από τους 'αφανείς ήρωες' αυτής της καθημερινής προσπάθειας».

Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «η πρόοδος που έχουμε ήδη καταγράψει αποτυπώνεται τόσο στην καθημερινότητα όλων των πολιτών, όσο και στους αριθμούς. Ο τριπλασιασμός των ψηφιακών υπηρεσιών - από τις 501 σε πάνω από 1.500 - έχει παράξει σχεδόν εκατονταπλάσιες ψηφιακές συναλλαγές με το Δημόσιο. Και ακριβώς αυτή η εκθετική αύξηση από τα 8,8 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές το 2018 στα 772 εκατομμύρια του 2022 μεταφράζεται σε πάνω από 100 ουρές που γλιτώνει κάθε χρόνο κατά μέσο όρο ένας πολίτης.

Ωστόσο, η εκδήλωσή μας δεν θέλουμε να λειτουργήσει απλά σαν ένας απολογισμός, αλλά φιλοδοξούμε να αποτελέσει μια εικόνα από το προσεχές μέλλον - πώς, δηλαδή, οραματιζόμαστε το gov.gr στην τελική του εκδοχή. Ο στόχος μας είναι οριοθετημένος: θέλουμε στο τέλος της επόμενης τετραετίας το σύνολο των αλληλεπιδράσεων των πολιτών και των επιχειρήσεων με το κράτος να πραγματοποιούνται ψηφιακά».

Καταλήγει μάλιστα λέγοντας ότι «μέσα από την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει και με την αξιοποίηση όλων των εργαλείων που αναπτύξαμε την πρώτη μας τετραετία, είμαστε πεπεισμένοι ότι ο στόχος αυτός είναι απόλυτα εφικτός. Εξάλλου, η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών σε κάθε νέα ψηφιακή υπηρεσία που υλοποιούμε αποτελεί για εμάς το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσουμε ψηφιακά, βελτιώνοντας κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους».

Υπενθυμίζεται ότι το gov.gr άρχισε τη λειτουργία του με 501 υπηρεσίες και έχει φτάσει στις 1.514. Οι πολίτες πλέον μπορούν να βρούνε τη δημοσία υπηρεσία που θέλουν εύκολα και γρήγορα χωρίς κόπο. Στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη διατίθενται 11 κατηγορίες μεταξύ των οποίων πολίτης και καθημερινότητα, γεωργία και κτηνοτροφία, δικαιοσύνη, εκπαίδευση, επιχειρηματική δραστηριότητα, περιουσία και φορολογία, εργασία και ασφάλιση, οικογένεια, πολιτισμός και αθλητισμός, υγεία πρόνοια, στράτευση.

Φιλοξενεί όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες των υπουργείων, φορέων, οργανισμών, ανεξάρτητων αρχών και περιφερειών του Δημοσίου, που παρέχονται ήδη μέσω διαδικτύου.

Να αναφερθεί ότι οι επίκαιρες αναζητήσεις στο gov.gr αφορούν στην έναρξη ατομικής επιχείρησης που μπορεί να γίνει ψηφιακά, χωρίς να χρειαστεί ο ενδιαφερόμενος να κάνει προεγγραφή στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (eΕΦΚΑ), στη μεταβίβαση οχήματος ιδιωτικής χρήσης, σύμφωνα με την οποία μπορεί να γίνει πλήρως ψηφιακά διαδικασία μεταβίβασης της κυριότητας του οχήματος, χωρίς να χρειαστεί φυσική παρουσία σε καμία υπηρεσία του δημοσίου, στην θυρίδα πολίτη, δηλαδή σε ένα ψηφιακό γραμματοκιβώτιο όπου ο πολίτης μπορεί βρει έγγραφα που εξέδωσε online στη πύλη ή έγγραφα που εξέδωσε σε δεύτερο χρόνο από φορέα μέσω της πύλης.

Να προστεθεί ότι υπάρχει και η δυνατότητα αποθήκευσης ψηφιακών εγγράφων, όπως η ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης, κάρτα αναπηρίας, ανεργίας στο gov.gr wallet. Τα ψηφιακά έγγραφα που μπορούν να αποθηκευτούν στο κινητό τηλέφωνο εκδίδονται μέσω του gov.gr είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της ελληνικής επικράτειας.

Το Ιανουάριο του 2023 προστέθηκαν εννιά ακόμη υπηρεσίες. Συγκεκριμένα:

Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

Καταγγελία καταναλωτή

Υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου στον Ν. 4887/2022 για την επιχειρηματικότητα 360

Υπουργείο Εσωτερικών:

  • Πορεία υπόθεσης κτήσης ιθαγένειας
  • Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας:
  • Πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικού ταξί - Πράσινα ταξί
  • Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ):
  • Έναρξη ατομικής επιχείρησης

Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.Υ.Π.Α.):

  • Εφάπαξ χρηματική παροχή 300Euro για μακροχρόνια (άνω των 5 ετών) ανέργους

Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ):

  • Απονομή σύνταξης ομογενών
  • Εξωιδρυματικό επίδομα παραπληγίας
  • Προσυνταξιοδοτική βεβαίωση
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στ. Ασθενίδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Ασθενίδης: Στο επίκεντρο ο πολίτης με το νέο Gov.gr και το σύστημα CRM

Ο Σταύρος Ασθενίδης ανέλυσε πώς η Ελλάδα περνά από την απλή ψηφιοποίηση στην προσωποποιημένη εξυπηρέτηση μέσω του Gov.gr, με 2.100 ψηφιακές υπηρεσίες. Επίκεντρο πλέον ο πολίτης, με εύκολη πρόσβαση και κυριότητα στα δεδομένα του.
Drone σε αγρό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάστηκε το έργο «Εξωστρεφής Γεωργία» για τον ψηφιακό αγροδιατροφικό τομέα

Η εικόνα της ελληνικής αγροδιατροφής στο εξωτερικό ενισχύεται σύμφωνα με τον Μ. Σχοινά, στην παρουσίαση του έργου «Εξωστρεφής Γεωργία», που αξιοποιεί ψηφιακές λύσεις για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Open Innovation Challenge: Συμμετοχή για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης οργανώνουν Open Innovation Challenge για ανάδειξη καινοτόμων ιδεών στον ψηφιακό μετασχηματισμό, με έμφαση στις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες.
Δημήτρης Παπαστεργίου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Star Forum: Τέλος με έμφαση σε ψηφιακή μετάβαση και περιφέρειες

Ο Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου, στο Star Forum, τόνισε τη σημασία της τεχνολογίας για την ανάπτυξη της περιφέρειας και παρουσίασε 73 έργα ψηφιοποίησης ύψους 100 εκατ. ευρώ, δίνοντας έμφαση στη διασύνδεση υποδομών και πολιτών.
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αθήνα φιλοξενεί την IMPACTS-EDIC και την προεδρία της ΕΕ για e-υπηρεσίες

Η Ελλάδα αποκτά ηγετικό ρόλο στις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες της ΕΕ, φιλοξενώντας την έδρα της IMPACTS-EDIC στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αναλαμβάνοντας την προεδρία της συνέλευσης των κρατών μελών.
Ομιλία σε συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα στον πυρήνα των ψηφιακά προηγμένων χωρών του ΟΟΣΑ

Η Ελλάδα για πρώτη φορά ξεπερνά τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ στον Δείκτη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατακτώντας τη 14η θέση μεταξύ 36 χωρών με βαθμολογία 0,71. Ξεπέρασε χώρες όπως Καναδά, Ιταλία, Ιαπωνία και Ολλανδία.