Σειρά επαφών με τις διοικήσεις κορυφαίων εταιρειών πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, με τη συνάντηση που ξεχώρισε να είναι εκείνη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Intel, και τον πρωθυπουργό να παρουσιάζει την πρόοδο που έχει καταγράψει η χώρα την τελευταία τριετία.
Κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Intel, Patrick Gelsinger συζητήθηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα και τον επικεφαλής της τεχνολογικής εταιρείας να συγχαίρει τον κ. Μητσοτάκη για τις ελληνικές επιδόσεις τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως: «Κάνατε εξαιρετική δουλειά, σε δύσκολες συνθήκες».
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Coursera, Jeff Maggioncalda, με τον κ. Μητσοτάκη να σημειώνει ότι η χώρα έχει υιοθετήσει ενεργές πολιτικές απασχόλησης, δίνοντας έμφαση στην απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων, ενώ υπογραμμίστηκε η επιτυχημένη συνεργασία της Coursera με την Ελλάδα.
Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τον υπεύθυνο επενδύσεων του ομίλου GIC της Σιγκαπούρης, Jeffrey Jaensubhakij, για τις εξαιρετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, με τον ασιατικό όμιλο να έχει συνομολογήσει στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη επενδυτική συμφωνία στην ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή αγορά στην περίοδο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.
Με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της AstraZeneca, Leif Johansson συναντήθηκε ο πρωθυπουργός όπου και συζήτησαν για τη σημασία των συστημάτων δημόσιας Υγείας και για τις νέες τεχνολογίες που έρχονται στο χώρο. Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε ακόμα με τους επικεφαλής της Allianz, Oliver Bäte και της The Coca-Cola Company, James Quincey, με τους οποίους εξετάστηκαν οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση και με την πρόεδρο της Μολδαβίας Maia Sandu, όπου στο επίκεντρο βρέθηκε οι προκλήσεις που έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η εργαλειοποίηση των εξαγωγών φυσικού αερίου από τη Μόσχα.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επενδύει στην ανάπτυξη υποδομών που θα αναβαθμίσουν περαιτέρω τον ρόλο της ως κόμβου για την εισροή ενέργειας στη νότια Ευρώπη αλλά και ως πυλώνα για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και τον απρόσκοπτο εφοδιασμό της ευρύτερης περιοχής, περιλαμβανομένης της Μολδαβίας.