ΓΔ: 2019.26 -0.69% Τζίρος: 265.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Mitsotakis Kyriakos, Kivernisi, Kyvernisi
Φωτό: Aris Oikonomou / SOOC

Μητσοτάκης: Ετοιμάζεται νομοσχέδιο για τα προβλήματα των εφημερίδων

Ο πρωθυπουργός ανέθεσε στον Γιάννη Οικονόμου, που ήταν παρών στην συνάντηση, να εξετάσει όλα τα ζητήματα με θετικό πνεύμα ενόψει της κατάθεσης και σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Την διάθεσή του να στηρίξει την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που του έθεσαν, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με το Προεδρείο της ΕΙΗΕΑ. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ, Νίκος Χατζηνικολάου, ο Γραμματέας, Τάσος Μπούρας και ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Δήμας, έθεσαν στον πρωθυπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος των εφημερίδων και ζήτησαν τη στήριξη της κυβέρνησης, για την επίλυσή τους.

Παράλληλα τόνισαν ότι είναι ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης ανέθεσε στον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, που ήταν παρών στην συνάντηση, να εξετάσει όλα τα παραπάνω ζητήματα με θετικό πνεύμα ενόψει της κατάθεσης και σχετικού νομοσχεδίου, σύντομα, στη Βουλή. Στη συνάντηση μετείχε, επίσης, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εκλογές το 2027, «ήρεμα νερά» αλλά επαγρύπνηση με Τουρκία

Στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για Γάζα, Τουρκία, ακρίβεια, μετανάστευση και πολιτικό σκηνικό, αποκλείοντας πρόωρες εκλογές και αλλαγή εκλογικού νόμου.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητική επανεκκίνηση μετά τη ΔΕΘ και οι νέες προκλήσεις για το ΧΑ

Θετική η αποτίμηση των εξαγγελιών Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αλλά με το χρόνο πλέον να μετρά αντίστροφα. Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό και η επόμενη ημέρα για την οικονομία και το Χρηματιστήριο.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το θέμα ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαρχονικό, θα το λύσουμε εμείς

Ο πρωθυπουργός, στη ΔΕΘ, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον κ. Σαμαρά λόγω προσωπικής απώλειας και τόνισε πως η παράταξή του παραμένει ενωμένη, εξασφαλίζοντας σταθερότητα και ευημερία για τη χώρα, ενώ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ είπε πως είναι διαχρονικό θέμα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΝΕΟ: Το φορολογικό «στοίχημα» Μητσοτάκη για πολιτική επανεκκίνηση

Η ΤΕΝΕΟ σχολιάζει ότι οι φοροελαφρύνσεις Μητσοτάκη με επίκεντρο οικογένειες, νέους και συνταξιούχους στοχεύουν στην ανάκτηση πολιτικής επιρροής και την ανάσχεση της δημοσκοπικής πτώσης της κυβέρνησης.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο εθνικός σχεδιασμός μας δεν εξαρτάται από την Τουρκία

Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, δήλωσε πως ο κ. Τσίπρας απέτυχε ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός αντιπολίτευσης, ενώ ο ίδιος θεωρεί πως κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών, όχι του κ. Τσίπρα.