ΓΔ: 2024.44 0.44% Τζίρος: 200.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Mitsotakis Kyriakos, Kivernisi, Kyvernisi
Φωτό: Aris Oikonomou / SOOC

Μητσοτάκης: Ετοιμάζεται νομοσχέδιο για τα προβλήματα των εφημερίδων

Ο πρωθυπουργός ανέθεσε στον Γιάννη Οικονόμου, που ήταν παρών στην συνάντηση, να εξετάσει όλα τα ζητήματα με θετικό πνεύμα ενόψει της κατάθεσης και σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Την διάθεσή του να στηρίξει την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που του έθεσαν, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με το Προεδρείο της ΕΙΗΕΑ. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ, Νίκος Χατζηνικολάου, ο Γραμματέας, Τάσος Μπούρας και ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Δήμας, έθεσαν στον πρωθυπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος των εφημερίδων και ζήτησαν τη στήριξη της κυβέρνησης, για την επίλυσή τους.

Παράλληλα τόνισαν ότι είναι ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης ανέθεσε στον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, που ήταν παρών στην συνάντηση, να εξετάσει όλα τα παραπάνω ζητήματα με θετικό πνεύμα ενόψει της κατάθεσης και σχετικού νομοσχεδίου, σύντομα, στη Βουλή. Στη συνάντηση μετείχε, επίσης, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

«Χτυπήματα» στο κυβερνητικό αφήγημα, ο ανταγωνισμός στις τράπεζες και η ΕΧΑΕ

Το «χτύπημα» στο κυβερνητικό αφήγημα, η παρουσία Μητσοτάκη και η απουσία Χριστοδουλίδη από το μνημόσυνο Γλαύκου Κληρίδη, τι είπε ο Φ. Καραβίας για τον ανταγωνισμό στις τράπεζες και οι στόχοι της Ελλάδας για την P-TEC.