ΓΔ: 2110.14 0.58% Τζίρος: 240.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Aris Oikonomou/ SOOC.

Νίκος Ανδρουλάκης: Το «απόρρητο» δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου

Σε γραπτή δήλωσή του σήμερα, σχετικά με το θέμα των παρακολουθήσεων τονίζει μεταξύ άλλων ότι «Δε νοείται να τελεί η πολιτική και οικονομική ζωη του τόπου στο έλεος άθλιων πρακτικών».

Νέα επίθεση για το ζήτημα των παρακολουθήσεων εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «συγκαλύπτει ένα παράκεντρο διαφθοράς κατά παράβαση του νόμου και του Συντάγματος». Σε γραπτή δήλωσή του για τις παρακολουθήσεις τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι το «απόρρητο» δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου.

Η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Τις τελευταίες ημέρες διακινούνται στη δημόσια σφαίρα ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, που φέρονται να έχουν πέσει θύματα παράνομων παρακολουθήσεων. Το «απόρρητο», που από την αρχή της υπόθεσης έχει εργαλειοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οδηγεί τη διαφάνεια στο απόσπασμα. Το «απόρρητο» επιτρέπει τίποτα να μην μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί συντηρώντας μια δυσώδη κατάσταση.

Τρεις μήνες μετά την κατάθεση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μηνυτήριας αναφοράς μου για την χρήση του Predator στην Ελλάδα και της δεύτερης συμπληρωματικής το Σεπτέμβριο για την παράνομη παρακολούθηση μου από την ΕΥΠ, η Κυβέρνηση των «νόμιμων λαθών» και της συσκότισης δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την αποκάλυψη των υπαιτίων, που δημιούργησαν και λειτούργησαν ένα παράκεντρο διαφθοράς κατά παράβαση του νόμου και του Συντάγματος.

Αντίθετα, οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές δεν προσήλθαν στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου PEGA, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία τους προστάτευσε και από την κλήση τους στην εξεταστική επιτροπή της ελληνικής βουλής. Γιατί άραγε; Στο σημείο που έχουμε φτάσει, το βάρος πέφτει στην ελληνική Δικαιοσύνη που οφείλει να διερευνήσει ενδελεχώς την υπόθεση. Μετά από τόσους μήνες, πού βρίσκεται η δικαστική έρευνα; Ποια πρόσωπα από τα εμπλεκόμενα έχουν κληθεί να καταθέσουν; Δε νοείται να τελεί η πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου στο έλεος άθλιων πρακτικών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Νέας Δημοκρατίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Σοβαρά ερωτήματα για συνεργάτη Ανδρουλάκη μετά την κατάθεση Βάρρα

Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις από τον Νίκο Ανδρουλάκη μετά τις αποκαλύψεις για στενό του συνεργάτη, ο οποίος φέρεται να παρενέβη σε υπόθεση προστίμων στον ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Κτίριο Νέα Δημοκρατία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα επίθεση από την ΝΔ κατά του ΠΑΣΟΚ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η ΝΔ ζητά εξηγήσεις από τον Νίκο Μπουνάκη για δηλώσεις δημόσιων εκτάσεων στη λίμνη Κάρλα μέσω του ΚΥΔ του, ρωτώντας πόσα χρόνια γίνεται αυτό, πόσα χρήματα δόθηκαν και γιατί δεν αντέδρασε για να αποτρέψει την παρανομία.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ώρα για πολιτική αλλαγή και ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε στη Χίο το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη, δημογραφική ανάταξη και διαφάνεια, ζητώντας πολιτική αλλαγή και νέα πορεία για τη χώρα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ενημέρωση της Βουλής για τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει τη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου για τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική, ενώ τη Δευτέρα ο Κώστας Τσιάρας θα αναφερθεί στο θέμα της ευλογιάς των προβάτων.