ΓΔ: 2019.26 -0.69% Τζίρος: 265.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μέγαρο Μαξίμου κτίριο
Έκτακτη συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ υπό τον Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή.

Τουρκική προκλητικότητα και εξοπλιστικά στο «μενού» του ΚΥΣΕΑ

Το συμβούλιο ασχολήθηκε με την ενδυνάμωση και επικαιροποίηση του προγράμματος πολιτικής προστασίας «ΑΙΓΙΣ» και με λειτουργικά και οργανωτικά ζητήματα του σχεδίου επέκτασης του φράχτη στον Έβρο.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) κατά την σημερινή τακτική συνεδρίασή του ασχολήθηκε με την έγκριση και την πορεία υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων καθώς και αναβάθμισης συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Ασχολήθηκε επίσης με την ενδυνάμωση και επικαιροποίηση του προγράμματος πολιτικής προστασίας «ΑΙΓΙΣ» και με λειτουργικά και οργανωτικά ζητήματα του σχεδίου επέκτασης του φράχτη στον Έβρο.

Τέλος, συζητήθηκε η συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή μας και την νοτιοανατολική Μεσόγειο. Συμπεριφορά που, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Οικονόμου, αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Στη σημερινή συνεδρίαση έλαβαν μέρος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Θάνος Ντόκος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εκλογές το 2027, «ήρεμα νερά» αλλά επαγρύπνηση με Τουρκία

Στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για Γάζα, Τουρκία, ακρίβεια, μετανάστευση και πολιτικό σκηνικό, αποκλείοντας πρόωρες εκλογές και αλλαγή εκλογικού νόμου.
Πολυκατοικίες στην Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται 10.000 κοινωνικές κατοικίες, το 2027 θα ξεκινήσουν να παραδίδοντια

Το νέο πλαίσιο κοινωνικής αντιπαροχής προβλέπει 10.000 κοινωνικές κατοικίες, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν το 2027 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, όπως ανέφερε ο ΓΓ Στεγαστικής Πολιτικής.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Εθνική ενότητα κατά τραπεζών, το deal που χάλασε και οι αποδόσεις του HIG

Τα "στραβά" των τραπεζών φέρνουν τους πάντες πιο κοντά, το deal της Vivartia που έμεινε... στην κατάψυξη, τι δείχνουν οι αποδόσεις του HIG στην Ελλάδα και οι διαπιστώσεις της φον ντερ Λάιεν για την ακριβή ενέργεια στην Ευρώπη.