ΓΔ: 2078.6 1.04% Τζίρος: 134.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:51:34
Νίκος Δένδιας στην Βουλή
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Στο Λουξεμβούργο αύριο ο Δένδιας για το 9ο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου

Την επομένη ημέρα, τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ, που θα λάβει χώρα επίσης στο Λουξεμβούργο.

Στο Λουξεμβούργο θα μεταβεί την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα συμμετάσχει στο 9ο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου και τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Όσον αφορά στο αυριανό 9ο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου, στην ατζέντα της Ολομέλειάς του περιλαμβάνεται ανταλλαγή απόψεων για την υλοποίηση και τις προοπτικές ενισχυμένου διαλόγου και συνεργασίας στο πλαίσιο των Προτεραιοτήτων της ΕΕ στην Αίγυπτο, ενώ προγραμματίζεται η υιοθέτηση των νέων Προτεραιοτήτων της ΕΕ στην Αίγυπτο για το διάστημα 2021-2027. Η Ελλάδα αποδίδει μεγάλη σημασία στις συνεχώς αναπτυσσόμενες σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου, ενός στρατηγικού εταίρου της χώρας μας με κομβικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Την επομένη ημέρα, τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ, που θα λάβει χώρα επίσης στο Λουξεμβούργο. Πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου, ο Νίκος Δένδιας θα παραστεί σε άτυπο πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού Πίτερ Μάουερ (Peter Maurer), με τον οποίο αναμένεται να συζητηθεί η δράση του Ερυθρού Σταυρού στην Ουκρανία. Στη συνέχεια, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τις εξελίξεις στο Κέρας της Αφρικής και στην Αίγυπτο και θα ανταλλάξουν απόψεις με τον Αιγύπτιο ομόλογό τους Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukry) στο πλαίσιο άτυπου γεύματος εργασίας. Υπό το λήμμα «Τρέχουσες Υποθέσεις» αναμένεται να εξετασθούν πρόσφατες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων της ΕΕ με χώρες του Κόλπου και με την Ιορδανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να ενημερώσει, υπό αυτό το λήμμα, για την συνεχιζόμενη κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας και προκλητικότητας, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση. Τέλος, ο Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του σχετικά με την πρόσφατη περιοδεία του στα Δυτικά Βαλκάνια και τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), η οποία έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 10 Ιουνίου.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Νέος «χάρτης μετάβασης» για εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε τον «χάρτη μετάβασης» για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, με αλλαγές σε βαθμολόγιο, μισθολόγιο, θητεία, εκπαίδευση και εθελοντική στράτευση γυναικών.
Δένδιας, Κροσέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενίσχυση αμυντικών σχέσεων Ελλάδας – Ιταλίας στο επίκεντρο της συνάντησης

Ο Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Γκουΐντο Κροσέτο στη La Spezia, με επίκεντρο την περαιτέρω ανάπτυξη της αμυντικής συνεργασίας και τη συνεργασία στην Ε.Ε. και τη Μεσόγειο.
Πολεμικά πλοία ασκήσεων
ΔΙΕΘΝΗ

Ελλάδα-Ιταλία: Μνημόνιο ναυτικής συνεργασίας και πρόθεση για 2+2 φρεγάτες

Ελλάδα και Ιταλία υπέγραψαν μνημόνιο για ναυτική συνεργασία και δήλωση πρόθεσης για την απόκτηση 2+2 ιταλικών φρεγατών FREMM, παρουσία των υπουργών Άμυνας Δένδια και Κροσέτο, στη Λα Σπέτσια.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Σχολή για στρατιωτικά drones θα αποκτήσει η Τρίπολη

Εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς, τόνισε πως η διασφάλιση του Ελληνισμού απαιτεί εθνική ευθύνη, διεθνείς συμμαχίες και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις.