ΓΔ: 2532.27 1.07% Τζίρος: 25.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:25:38
Panagiotopoulos-Akar
Φωτο: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ν. Παναγιωτόπουλος: Δεν τέθηκε θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου

Ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας διαψεύδει τον Τούρκο ομόλογό του για το περιεχόμενο της συνομιλίας τους στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Στη διάψευση των δηλώσεων του Χουλουσί Ακάρ ότι τέθηκε θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου προχώρησε ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχαν οι δυο τους στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Με τον κ. Ακάρ συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα τις προϋποθέσεις και δυνατότητες εμπέδωσης ενός κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας στην περιοχή του Αιγαίου, μακριά από εντάσεις, προκλητικές συμπεριφορές και δηλώσεις εντυπωσιασμού.

Συμφωνήσαμε ότι το ήπιο κλίμα στις διμερείς σχέσεις μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επωφελές και για τις δύο χώρες μας, ιδίως ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Ασφαλώς, και δεν τέθηκε θέμα “συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου“, και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, σχολιάζοντας το περιεχόμενο της συζήτησής τους, είπε: «Με τον κύριο υπουργό, τον Νίκο έχουμε ειλικρινείς, διάφανες ξεκάθαρες συνομιλίες. για να δώσουμε μια θετική ατμόσφαιρα ένα θετικό κλίμα. Με στόχο οι λαοί των δυο χωρών να ευημερούν. Για να μοιραστούν τα πλούτη και τις ομορφιές του Αιγαίου. Υπάρχει ο τουρισμός, η αλιεία και διάφοροι άλλοι πόροι. Είμαστε υπέρ της κοινής χρήσης. Αυτό είπαμε. Και είδαμε θετική ανταπόκριση από τον Έλληνα ομόλογό μας. Το επόμενο διάστημα περιμένουμε να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε μόλις λίγα 24ωρα μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα σύμφωνα και με τις δύο πλευρές αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό προκειμένου να του ευχηθεί περαστικά όταν διαγνώστηκε με κορονοϊό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόρα Μπακογιάννη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή συνεδρίαση Βουλής και Ιταλικής Γερουσίας για Τουρκία – Μπακογιάννη: Δεν αγνοούμε τις εξελίξεις

Ελλάδα και Ιταλία επιβεβαίωσαν τον στρατηγικό τους ρόλο ως πυλώνες σταθερότητας στη Μεσόγειο, κατά τη συνάντηση επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων των δύο χωρών, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας τους στις σύγχρονες προκλήσεις.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Το καλώδιο πρέπει να προχωρήσει, όχι μόνο επικοινωνία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως μετά την εισβολή του Πούτιν χάθηκαν ευκαιρίες για ενίσχυση της αλληλεγγύης στα σύνορα ΕΕ, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ανάδειξης των ιδιαιτεροτήτων της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις με ΕΕ και ΗΠΑ για Τουρκία.
Σύνορα Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ελλάδα ο διοικητής της 1ης Τουρκικής Στρατιάς για μέτρα εμπιστοσύνης

Ο αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος υποδέχθηκε τον διοικητή της 1ης Στρατιάς Τουρκίας, στρατηγό Bahtiyar Ersay, στις 17 Ιουνίου, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης Ελλάδας-Τουρκίας για το 2024.
Νίκος Παπανδρέου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπανδρέου: Αναγκαία η ουσιαστική αλλαγή στάσης της Τουρκίας για την ΕΕ

Ο Ν. Παπανδρέου χαρακτήρισε σημαντικό το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για Τουρκία, σημειώνοντας πως αναδεικνύει τις παραβιάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο και δικαιώνει τις ελληνικές θέσεις για ανθρώπινα δικαιώματα και αυταρχισμό στην Τουρκία.