ΓΔ: 2687.04 1.26% Τζίρος: 280.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:27
Νίκος Δένδιας πορτρέτο

Στo έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο Ν. Δένδιας

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων συγκαλείται εκ νέου προκειμένου οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 κρατών – μελών της ΕΕ να συζητήσουν για την κατάσταση η οποία διαμορφώνεται στην Ουκρανία.

O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει σήμερα το απόγευμα, στις 19:00 (ώρα Ελλάδας), στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων συγκαλείται εκ νέου προκειμένου οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 κρατών – μελών της ΕΕ να συζητήσουν για την κατάσταση η οποία διαμορφώνεται στην Ουκρανία στο πλαίσιο της εξελισσόμενης ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ αναμένεται να προτείνει στους υπουργούς τη χρήση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη για την παροχή βοήθειας στον «ηρωϊκό ουκρανικό στρατό», όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του.

Η πρόταση του Ζοζέπ Μπορέλ ακολουθεί άμεσο αίτημα του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα στους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ κατά την ομιλία του την περασμένη Παρασκευή.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος θα προτείνει την παροχή εξοπλισμού, όπως πυρομαχικά, αλλά και καύσιμα και ιατρικές προμήθειες.

Επίσης, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν σχετικά με την ανακοίνωση επιπλέον σκληρών οικονομικών κυρώσεων, που έγιναν από μια σειρά από χώρες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ο αποκλεισμός ορισμένου αριθμού ρωσικών τραπεζών από το SWIFT, το μπλόκο στη ρωσική Κεντρική Τράπεζα στο να αναπτύξει τα διεθνή της αποθέματα και οι ενέργειες κατά των ανθρώπων και των οντοτήτων που διευκολύνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η σημερινή συζήτηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ θα ανοίξει το δρόμο για την ταχεία έγκριση όλων των απαραίτητων νομικών πράξεων αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για την τηλεδιάσκεψη.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μπορέλ θα προτείνει μια σειρά πρόσθετων πιθανών μέτρων για την παροχή βοήθειας στον λαό της Ουκρανίας.

Ο Επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια, Γιάνες Λέναρσιτς θα ενημερώσει σχετικά με την ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ στην Ουκρανία και στους Ουκρανούς πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες.

Η συνέντευξη τύπου του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ,Ζοζέπ Μπορέλ αναμένεται μετά τις 21.00 ώρα Ελλάδος.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Ο Βασίλης Πατέρας αξίζει τιμή για την προσφορά και το έργο του

Ο Β. Πατέρας τιμήθηκε ως Έφεδρος Αξιωματικός για τη διαρκή προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο Ν. Δένδιας επισήμανε ότι οι δωρεές του στηρίζουν ουσιαστικά την εκπαίδευση, την καθημερινότητα και την αποστολή του προσωπικού.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Τιμητική διάκριση Πλωτάρχη στον Πατέρα για προσφορά στην Πατρίδα

Ο Νίκος Δένδιας τίμησε τον Βασίλειο Πατέρα για τη συνεισφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις, απονέμοντας τον τίτλο Πλωτάρχη επί τιμή, επισημαίνοντας πως πρόκειται για στάση ευθύνης και στήριξη όσων υπηρετούν την Πατρίδα.
salamis, fregata
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για αγορά 2 φρεγατών Bergamini – Τι προβλέπεται

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2026 θα υπογραφεί στη Ρώμη συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για την απόκτηση δύο ιταλικών φρεγατών τύπου FREMM, παρουσία των υπουργών Άμυνας Δένδια και Κροσέτο, οριστικοποιώντας τους σχετικούς όρους αγοράς.
Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με Γαλλίδα πρέσβη για την ελληνογαλλική αμυντική σχέση

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τη Γαλλίδα Πρέσβη Laurence Auer, με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας της στην Αθήνα, ευχαριστώντας την για τη συμβολή της στην ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία.
Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια Δένδια σε Πετρούνια για το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό ενόργανης

Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας συνεχάρη τον Ολυμπιονίκη και Ανθυπίλαρχο Λευτέρη Πετρούνια για το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ζάγκρεμπ, σημειώνοντας πως έφτασε τα 11 ευρωπαϊκά μετάλλια.
Νίκος Δένδιας εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Υπερασπιζόμαστε την αξία της ανθρώπινης ζωής απέναντι στους αρνητές

Ο Νίκος Δένδιας, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε στο Χ τη σημασία τιμής της μνήμης των θυμάτων τρομοκρατίας, εκφράζοντας στήριξη στις οικογένειές τους και καταδικάζοντας όσους αγνοούν την αξία της ανθρώπινης ζωής.