ΓΔ: 2279.1 -0.43% Τζίρος: 314.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Αχτσιόγλου: Πολύ μικρή η αντίδραση της κυβέρνησης στην ακρίβεια

«Η εξέλιξη αυτή ήταν προδιαγεγραμμένη, όμως η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να μην λειτουργούν καρτέλ στην αγορά ενέργειας και η ΡΑΕ δεν παρενέβη», τόνισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποβάθμισαν και υποτίμησαν το ζήτημα της ακρίβειας, αν και κρούουμε εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου», δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου στον “ΣΚΑΪ”.

«Η εξέλιξη αυτή ήταν προδιαγεγραμμένη, όμως η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να μην λειτουργούν καρτέλ στην αγορά ενέργειας και η ΡΑΕ δεν παρενέβη. Ο κ. Χατζηδάκης έλεγε ότι η μεταρρύθμισή του θα φέρει πτώση των τιμών και έφερε εκτίναξη, η Ελλάδα έγινε πρώτη στην τιμή του ρεύματος ήδη από πέρυσι. Με τη διακυβέρνηση της ΝΔ είχαμε αύξηση στα τιμολόγια, η οποία απορρόφησε και τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

Σήμερα, πρόσθεσε, «υπάρχει μία διάχυση της ακρίβειας πια στα βασικά αγαθά και τα είδη διατροφής. Ανησυχούμε ότι μπορεί να έχουμε ανθρωπιστική κρίση. Να μην μπορούν οι άνθρωποι να θερμάνουν το σπίτι τους. Να μην μπορεί ένα νοικοκυριό να ψωνίζει τα βασικά είδη διατροφής για να συντηρηθεί».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «το επίδομα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει τα νοικοκυριά από το γενικευμένο κύμα των αυξήσεων. Η παρέμβαση είναι πολύ μικρή και έρχεται πολύ αργά». Χρειάζεται, τόνισε, «οπωσδήποτε μείωση στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης καυσίμων για όσο διαρκεί το κύμα της ακρίβειας -ο ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. κατέθεσε σχετική τροπολογία-, ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού και παρέμβαση της ΡΑΕ για να μην λειτουργούν καρτέλ. Αυτά είναι μέτρα που θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, για τις οποίεςο κ. Μητσοτάκης δεν ανακοίνωσε κανένα μέτρο».

Επεσήμανε, τέλος, ότι «στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού η κυβέρνηση βλέπει τις ανατιμήσεις ως ευκαιρία για αύξηση των φορολογικών εσόδων. Είναι ο ορισμός της αντικοινωνικής πολιτικής».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: «Εθνικό απολυτήριο με διαχρονική ισχύ» και πρόσκληση σε διάλογο

Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε τη σημασία εθνικού απολυτηρίου με κοινωνική αποδοχή, καλεί σε διάλογο χωρίς προσχηματικές αιτιάσεις και διαβεβαιώνει για σοβαρό, θεσμικό και διαφανή Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία.
Γυναίκα σε εκδήλωση ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρεγγέλα: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν νομοσχέδιο με κοινωνική συμφωνία

Η Μαρία Συρεγγέλα τόνισε στη Βουλή τη σημασία του μέτρου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ασκώντας κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ επειδή καταψήφισαν νομοσχέδιο που προέκυψε με σύμφωνη γνώμη όλων των Κοινωνικών Εταίρων.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε εκβιασμό λόγω διαφωνίας για Τρ. Αττικής

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, τόνισε πως ο Γ. Στουρνάρας αναβίωσε στη συνέντευξή του σκοτεινές στιγμές της οικονομικής ιστορίας, αποκαλύπτοντας πιέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για έλεγχο στην Τράπεζα Αττικής.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Καμία συναίνεση στην κυβέρνηση για αναθεώρηση του Συντάγματος

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κώστα Τασούλα, και επανέλαβε τη θέση του πως δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση για συνταγματική αναθεώρηση χωρίς σεβασμό στο Σύνταγμα από την κυβερνητική πλειοψηφία.