ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μέγαρο Μαξίμου κτίριο

Γρ. Τύπου πρωθυπουργού: ΣΥΡΙΖΑ-Βαξεβάνης συνεχίζουν τον πόλεμο λάσπης

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υπογραμμίζει ότι πρωταγωνιστής σε αυτό τον πόλεμο λάσπης, είναι ο Κ. Βαξεβάνης, «η εφημερίδα του οποίου στήθηκε όπως ομολόγησε ο ίδιος ο κ.Καλογρίτσας μέσα από υπόγειες διαδρομές χρήματος».

Για «πόλεμο λάσπης» κατά του πρωθυπουργού και της συζύγου του από τον ΣΥΡΙΖΑ και το δημοσιογράφο Κ. Βαξεβάνη κάνει λόγο το Γραφείο του Πρωθυπουργού, με αφορμή το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και της συζύγου του, ενώ αναγγέλλει νέα προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

«Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσαν άλλοτε ευθέως άλλοτε μέσω εντολοδόχων τους, έναν πόλεμο λάσπης εναντίον του κι εναντίον της συζύγου του. Επειδή αδυνατούν να τον αντιμετωπίσουν πολιτικά κι αφού ο κ. Τσίπρας ηττήθηκε σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις, συνεχίζουν στο ίδιο βιολί: προσωπικό πόλεμο με κάθε τρόπο και κάθε μορφή, εναντίον του ίδιου και της συζύγου του κι εσχάτως κι εναντίον του γιού του» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υπογραμμίζοντας ότι πρωταγωνιστής σε αυτό τον πόλεμο λάσπης, είναι ο κ. Βαξεβάνης.

«Η εφημερίδα του οποίου στήθηκε όπως ομολόγησε ο ίδιος ο κ.Καλογρίτσας μέσα από υπόγειες διαδρομές χρήματος με μοναδικό σκοπό τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη. Οι διαδρομές αυτές θα ελεγχθούν από τις αρμόδιες αρχές κατόπιν των όσων συγκλονιστικών στοιχείων προέκυψαν από την πρόταση παραπομπής του κ. Νίκου Παππά στο Δικαστικό Συμβούλιο» προσθέτει.

Στη συνέχεια επαναλαμβάνει ότι το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά από όλες τις αρμόδιες αρχές (Δικαιοσύνη, ΚΕΦΟΜΕΠ και από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής στην οποία είχαν πλειοψηφία ανώτατοι δικαστικοί) και δεν έχει προκύψει τίποτα απολύτως. «Το μόνο που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την επιμονή είναι η πολιτική φτώχεια, όπως ακριβώς καταγράφεται σε όλες τις μετρήσεις που δείχνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπερέχει συντριπτικά του Αλέξη Τσίπρα σε όλους τους δείκτες. Κι επιμένει να μετατρέπει την αντιπολιτευτική απελπισία του σε τοξικότητα και να πιστεύει ότι το δηλητήριο που ρίχνει, θα γίνει αντίδοτο στο πολιτικό του αδιέξοδο» τονίζει.

Τέλος απαντώντας στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento υπογραμμίζει: «Όσον αφορά στη νέα "αποκάλυψη" του κ. Βαξεβάνη και του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στον πόλεμο λάσπης. Για να τελειώνουμε με τα χυδαία ψέματα, οι μετοχές της Γαλλικής εταιρείας ανήκαν στην κυρία Γκραμπόφσκι, όπως είναι γνωστό, μέχρι την 3η Αυγούστου 2016. Τότε εξαναγκάστηκε να τις μεταβιβάσει λόγω του απαράδεκτου νόμου που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προέβλεπε απαγόρευση κατοχής μετοχών αλλοδαπών εταιριών και εταιριών της ΕΕ από πολιτικά πρόσωπα είτε αυτοπροσώπως είτε δια παρένθετου προσώπου όπως η σύζυγος. Ενός νόμου που εισήγαγε διάκριση των ελληνικών από τις ευρωπαϊκές εταιρείες, προφανώς αντίθετου με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο με στόχευση στη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία ελέγχθηκε εξονυχιστικά, όσο ελάχιστοι Έλληνες πολίτες από όλες τις αρμόδιες αρχές που έκριναν οριστικά ότι όλα είναι απολύτως νόμιμα».

Επιπλέον, δίνει στη δημοσιότητα τη συμφωνία δωρεάς των μετοχών της κυρίας Γκραμπόφσκι στον ετεροθαλή αδελφό της κ. Γιώργο Παπαζήση, η οποία, όπως επισημαίνει, έχει υπογραφεί εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου που έθετε ο νόμος τον Αύγουστο του 2016 και συνεπώς είναι απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα πόθεν έσχες.

«Αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά ο κ. Βαξεβάνης, ο οποίος έχει πρωτόδικα καταδικαστεί κατόπιν αγωγής της κυρίας Γκραμπόφσκι για συκοφαντική δυσφήμιση, έχει τόση σχέση με την αλήθεια, όση και το δημοσίευμά του που εμφάνιζε την Μαρέβα Γκραμπόφσκι να βρίσκεται στην Αίγυπτο το 2020, παραβιάζοντας τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού, όταν το ταξίδι είχε γίνει το 2019. Για τα υπόλοιπα το λόγο θα έχει ξανά η Δικαιοσύνη» καταλήγει η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης είναι υπόλογος, όχι ελεγκτής

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για αλαζονεία και υποκρισία, σημειώνοντας ότι ελέγχεται για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τις υποκλοπές και το Predator, ενώ αποφεύγει να απαντήσει στις αποκαλύψεις για την υπόθεση Intellexa.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρη ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό για καύσιμα και διυλιστήρια

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατηγορεί την κυβέρνηση για αδράνεια στην αύξηση των τιμών καυσίμων, ενώ τα διυλιστήρια καταγράφουν τεράστια κέρδη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά μείωση φόρων, δομικές αλλαγές και φορολόγηση υπερκερδών για στήριξη πολιτών.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει αποτυχίες ως επιτυχίες

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι παρουσιάζει τις αποτυχίες ως επιτυχίες, αγνοώντας σκάνδαλα και βασικά προβλήματα, όπως η στεγαστική κρίση, η ακρίβεια και η έλλειψη δημόσιας δαπάνης για στέγη, ζητώντας πραγματικές λύσεις.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Χρειάζεται άλλη κυβέρνηση για να υπάρξει πρόοδος στη χώρα

Ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε πως ο Κ. Μητσοτάκης θεωρείται από τους πολίτες ως πρωθυπουργός σκανδάλων και διαφθοράς και ότι η απομάκρυνσή του θα δώσει προοπτική στη Δημοκρατία, σε μια χώρα με σοβαρά οικονομικά και θεσμικά προβλήματα.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η αμυντική συνεργασία δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο ανταλλαγών

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η αμυντική πολιτική πρέπει να υπηρετεί τη στρατηγική αναβάθμισης της χώρας και την ειρήνη, απορρίπτοντας την κούρσα εξοπλισμών και τη συμμετοχή στη «πυρηνική ομπρέλα». Απαιτεί διαφάνεια και ενημέρωση της Βουλής.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης μιλά για «λεφτόδεντρα» ενώ απειλούνται οι βουλευτές του

Ο Σ. Φάμελλος τόνισε στο Φόρουμ Δελφών πως ο Κ. Μητσοτάκης εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων ομίλων και όχι της κοινωνίας, ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως τη «πιο διεφθαρμένη στη Μεταπολίτευση», με σοβαρά σκάνδαλα διαφθοράς.