ΓΔ: 2063.03 1.00% Τζίρος: 212.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
axtsioglou, bouli
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Αχτσιόγλου: Τα πρακτικά της επιτροπής ειδικών εκθέτουν την κυβέρνηση

Όπως υποστήριξε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, «πρέπει να υπάρξει απελευθέρωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών από ένα μέρος του χρέους».

«Η κυβέρνηση έχει προειλημμένες αποφάσεις, που τις ανακοινώνει και ζητάει να επικυρωθούν από την επιτροπή των ειδικών, χωρίς να ενδιαφέρεται για τα επιδημιολογικά δεδομένα. Η απόλυτη ευθύνη για την αποτυχία που ζούμε εδώ και 6 μήνες, για το μεγαλύτερο και πιο αποτυχημένο lockdown στην Ευρώπη, είναι του ίδιου του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Κόκκινο 105,5”, προσθέτοντας ότι «τα πρακτικά της επιτροπής εκθέτουν την κυβέρνηση».

Αναφερόμενη στην οικονομία σημείωσε ότι «με την άρση του lockdown δεν αίρονται και τα προβλήματα. Η πραγματική οικονομία δεν μπορεί να ανακάμψει με υπερχρεωμένα τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις -χωρίς ρευστότητα για να λειτουργήσουν, να αγοράσουν εμπόρευμα και να πληρώσουν τρέχουσες υποχρεώσεις- με δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων, οι οποίοι ευλόγως δεν μπορούν να καταναλώσουν».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξει απελευθέρωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών από ένα μέρος του χρέους. Είναι πολιτική επιλογή  της κυβέρνησης να μην προχωρά σε “κούρεμα” των χρεών της πανδημίας. Ένα ακόμη βήμα στο ξεκάθαρο πλέον σχέδιό της για εκκαθάριση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους».

«Πέρα από το “κούρεμα” των χρεών προς το Δημόσιο, χρειάζεται και ένα συνολικό σχέδιο ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» και, μεταξύ άλλων, «προτείναμε μία κοστολογημένη κρατική ενίσχυσή τους για την πληρωμή χρεών προς άλλες επιχειρήσεις και επιταγών», επισήμανε. Υπογράμμισε τέλος ότι «το 90% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό», ενώ «και τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, όταν έρθουν, θα δοθούν, με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, σε λίγες μεγάλες επιχειρήσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Ακόμη ένα πλήγμα για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης

Η Ρένα Δούρου, τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολίασε με ειρωνεία την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, χαρακτηρίζοντάς τη ως ακόμη ένα "επίτευγμα" της κυβερνητικής εξωτερικής πολιτικής.
Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρόπουλος: Στη Δικαιοσύνη το αίτημα εκταφής θυμάτων στα Τέμπη

Ο υφ. Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Λαμπρόπουλος ξεκαθάρισε στη Βουλή ότι το αίτημα εκταφής θυμάτων των Τεμπών αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης και όχι της κυβέρνησης.