ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
axtsioglou, bouli
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Αχτσιόγλου: Τα πρακτικά της επιτροπής ειδικών εκθέτουν την κυβέρνηση

Όπως υποστήριξε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, «πρέπει να υπάρξει απελευθέρωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών από ένα μέρος του χρέους».

«Η κυβέρνηση έχει προειλημμένες αποφάσεις, που τις ανακοινώνει και ζητάει να επικυρωθούν από την επιτροπή των ειδικών, χωρίς να ενδιαφέρεται για τα επιδημιολογικά δεδομένα. Η απόλυτη ευθύνη για την αποτυχία που ζούμε εδώ και 6 μήνες, για το μεγαλύτερο και πιο αποτυχημένο lockdown στην Ευρώπη, είναι του ίδιου του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Κόκκινο 105,5”, προσθέτοντας ότι «τα πρακτικά της επιτροπής εκθέτουν την κυβέρνηση».

Αναφερόμενη στην οικονομία σημείωσε ότι «με την άρση του lockdown δεν αίρονται και τα προβλήματα. Η πραγματική οικονομία δεν μπορεί να ανακάμψει με υπερχρεωμένα τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις -χωρίς ρευστότητα για να λειτουργήσουν, να αγοράσουν εμπόρευμα και να πληρώσουν τρέχουσες υποχρεώσεις- με δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων, οι οποίοι ευλόγως δεν μπορούν να καταναλώσουν».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξει απελευθέρωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών από ένα μέρος του χρέους. Είναι πολιτική επιλογή  της κυβέρνησης να μην προχωρά σε “κούρεμα” των χρεών της πανδημίας. Ένα ακόμη βήμα στο ξεκάθαρο πλέον σχέδιό της για εκκαθάριση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους».

«Πέρα από το “κούρεμα” των χρεών προς το Δημόσιο, χρειάζεται και ένα συνολικό σχέδιο ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» και, μεταξύ άλλων, «προτείναμε μία κοστολογημένη κρατική ενίσχυσή τους για την πληρωμή χρεών προς άλλες επιχειρήσεις και επιταγών», επισήμανε. Υπογράμμισε τέλος ότι «το 90% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό», ενώ «και τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, όταν έρθουν, θα δοθούν, με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, σε λίγες μεγάλες επιχειρήσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη σύγκληση επιτροπής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αποπληρωμή χρέους

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών για την πρόωρη αποπληρωμή χρέους 13 δισ. ευρώ, προτείνοντας αναστολή έως να εξεταστούν εναλλακτικές. Συμμετοχή ζητείται από Μητσοτάκη, Πιερρακάκη και τα κόμματα.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: «Δίνετε 13 δισ. για να αποπληρώσετε φθηνό χρέος»

Ο Νίκος Παππάς, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αμφισβητεί την οικονομική λογική της πρόωρης αποπληρωμής χρέους 13 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση, τονίζοντας το χαμηλό κόστος των παλαιών δανείων έναντι υψηλότερων επιτοκίων σήμερα.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι δικαιοσύνη και δημοκρατία»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπενθυμίζει με ανάρτησή της τη ψήφιση του Τρίτου Μνημονίου πριν 11 χρόνια από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, τονίζοντας τον ρόλο του σημερινού πρωθυπουργού και δηλώνοντας ότι θα υπερασπίζεται πάντα το δίκαιο.
σημαία ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Γιάννη Βαρβιτσιώτη

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και την πολιτική παράταξη του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, τονίζοντας τη συνεπή και μακρόχρονη προσφορά του στην πολιτική ζωή της χώρας.
Ελικόπτερο κατάσβεσης πυρκαγιάς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Συλλυπητήρια για τις νέες απώλειες από τις πυρκαγιές

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εκφράζει συλλυπητήρια για τον θάνατο των δύο χειριστών ελικοπτέρου στη Ψάθα και των πυροσβεστών σε Ρέθυμνο και Γύθειο, τονίζοντας την ανάγκη πλήρους διερεύνησης των αιτιών και λήψης μέτρων για αποτροπή νέων τραγωδιών.