ΓΔ: 2609.07 -0.21% Τζίρος: 119.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:07:36
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Ο στόλος των λεωφορείων θα αυξηθεί στα 1.500 το επόμενο 3μηνο

Ο υπ. Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλής, επεσήμανε ακόμη ότι σημαντικό μέρος των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης, θα δοθεί και για την ανανέωση του στόλου των ΜΜΜ.

Ο στόλος των λεωφορείων θα φτάσει τα 1.450 με 1.500 μέσα στο επόμενο τρίμηνο, επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα μηχανήματα καθαρισμού αέρα για τα λεωφορεία. 

«Σε αυτούς τους 18 μήνες για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία έχουμε αυξήσει κατά 3.000 τα δρομολόγια. Από το Σεπτέμβριο του 2019 σε 260 γραμμές του ΟΣΥ έχουμε 17.000 δρομολόγια από 14.000. Έχουμε 1.250 λεωφορεία από 850 λεωφορεία, αύξηση 50%» τόνισε ο υπουργός. «Τις επόμενες μέρες θα έχουμε αλλά 300 λεωφορεία μέσω leasing, το 1ο δεκαήμερο του Απριλίου θα ξεκινήσουν τα πρώτα δρομολόγια, μέσα σε 1 με 1,5 μήνα θα είναι όλα σε λειτουργία. Στο Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπονται πόροι για την ανανέωση του στόλου» σημείωσε.

«Έχουμε προσλάβει 600 οδηγούς και μηχανικούς στην ΟΣΥ – ΣΤΑΣΥ, είχαν  να γίνουν 10 χρόνια προσλήψεις.  Τόσο μεγάλη αύξηση λεωφορείων και τρόλεϊ δεν έχει γίνει σε άλλη μεγαλούπολη της Ευρώπης.  «Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι εστίες μετάδοσης όχι υπερμετάδοσης, οι επιστήμονες λένε ότι άλλες εστίες μετάδοσης είναι πιο σημαντικές» δήλωσε ο κ. Καραμανλής. «Όλοι πρέπει να φοράμε μάσκα στα ΜΜΜ» έσπευσε όμως να υπενθυμίσει. 

Ο υπουργός Μεταφορών πρόσθεσε ότι «περάσαμε τροπολογία που μας επιτρέπει με διαγωνισμό να προμηθευτούμε μηχανήματα καθαρισμού αέρα σε όλα τα λεωφορεία». «Υπάρχουν μόνο στο Ισραήλ, πουθενά στην Ευρώπη, πρόκειται για τεχνολογία πολύ καινούργια. Όταν βεβαιωθούμε ότι θα κάνουν τη δουλειά τους και θα πιστοποιηθούν από τους ειδικούς το υπουργείο θα μεριμνήσει για την προμήθειά τους» σχολίασε. «Υπάρχουν συγκεκριμένες γραμμές τόσο στα μπλε λεωφορεία, όσο και στα τρόλεϊ όπου έχουμε χωρητικότητες  άνω του 65%» παραδέχθηκε ο υπουργός. «Επίσης δεν ανοίγει πια η μπροστινή πόρτα»  υπενθύμισε. 

Για τη Γραμμή 4 του Μετρό ανέφερε ότι θα είναι 15 σταθμοί σε μήκος 13 χιλιομέτρων, έχουν υπογράφει οι πρόδρομες εργασίες και τα πρώτα εργοτάξια θα αρχίσουν να στήνονται από τον επόμενο μήνα. Για τη διάνοιξη της λεωφόρου Κύμης ο κ. Καραμανλής διευκρίνισε ότι αποσυνδέεται από τις επεκτάσεις και το μεγάλο διαγωνισμού της Αττικής Οδού θα είναι χωρίς διόδια και η δημοπράτηση θα γίνει μέχρι το τέλος του 2021. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

υπολογιστής και χέρι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακή πλατφόρμα για άμεση και διαφανή έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υιοθετεί νέο πλήρως ψηφιακό σύστημα για έκδοση πινακίδων, καταργώντας τις καθυστερήσεις. Στόχος η ταχύτητα, η διαφάνεια και η οριστική επίλυση ελλείψεων στην αγορά.
Γιώργος Κώτσηρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΔ.Υ.Σ.Ε.ΑΣ: Ενημέρωση για οδική ασφάλεια, προτεραιότητα της κυβέρνησης

Η ΟΔ.Υ.Σ.Ε.ΑΣ. με τη στήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ξεκινά καλοκαιρινή εκστρατεία υπεύθυνης οδήγησης με web app σε 7 γλώσσες για τουρίστες ενοικιαστές οχημάτων, διαθέσιμο μέσω QR code πανελλαδικά.
Γιώργος Κώτσηρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώτσηρας: Νέο πλαίσιο για τα ηλεκτρικά πατίνια και ενίσχυση συγκοινωνιών

Ο αν. υπουργός Μεταφορών Γ. Κώτσηρας τόνισε στον ERTNEWS την προτεραιότητα της κυβέρνησης για οδική ασφάλεια και βελτίωση μεταφορών, ανακοινώνοντας νέα μέτρα για ηλεκτρικά πατίνια και μείωση των τροχαίων.
Γιώργος Κώτσηρας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώτσηρας: Ξεκινά η ανανέωση του σιδηροδρομικού στόλου μετά από 20 χρόνια

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μετοφορών, Γιώργος Κώτσηρας, χαρακτήρισε την άφιξη των νέων συρμών Blues IC ως την αρχή της ανανέωσης του ελληνικού σιδηροδρομικού στόλου μετά από δύο δεκαετίες.
Χρήστος Δήμας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Τρεις ανισόπεδοι κόμβοι στον Σκαραμαγκά χωρίς διόδια

Ο υπουργός Υποδομών, Χρίστος Δήμας, τόνισε τη στρατηγική αξία των νέων ανισόπεδων κόμβων στη Σκαραμαγκά και της ολοκλήρωσης της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω, έργο που θα λύσει κυκλοφοριακά ζητήματα στη Δυτική Αττική μετά από 20 χρόνια.
Γιώργος Κώτσηρας ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κώτσηρας: Αυτοψία στα έργα αναβάθμισης του Μετρό της Αθήνας

Ο Γ. Κώτσηρας επιθεώρησε τα έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και δήλωσε πως η αναβάθμιση θα ενισχύσει την αξιοπιστία του δικτύου με ελάχιστη όχληση για το κοινό.