ΓΔ: 2472.42 0.03% Τζίρος: 210.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:11:38
Pappas-SYRIZA
Shutterstock

Για καθυστερήσεις σε μεγάλα έργα κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Παππάς κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση για καθυστερήσεις στον ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης) και στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος.

Την περίοδο 2015 - 2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξεμπλόκαρε έργα τα οποία είχαν βαλτώσει για χρόνια και δεν ισχύει η κατηγορία εκ μέρους του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, περί «απραξίας», τόνισε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς μιλώντας στο 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης, και ανέφερε ενδεικτικά τις παραδόσεις έργων στην Ολυμπία οδό, την Ιονία οδό, στο δρόμο Αντίρριο - Ιωάννινα και άλλα έργα.

Ο κ. Παππάς κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση για καθυστερήσεις στον ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης) και στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος.

Σημείωσε ότι θα περίμενε να είναι πρώτη προτεραιότητα ο τομέας των κατασκευών και των υποδομών, επειδή μπορεί να συμβάλει στην ανάκαμψη της χώρας και με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει, διότι, όπως είπε, το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων στον προϋπολογισμό του 2021 μειώνεται κατά 45%.

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για «καθυστέρηση» στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το παρέλαβε στο 30% και το παρέδωσε στο 75%, όπως και για την ακύρωση του διαγωνισμού για το στρατόπεδο Γκόνου και τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου.

Αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Καραμανλή, που προηγήθηκε, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η ομιλία του Κώστα Καραμανλή θα ήταν μια εξαιρετική ομιλία, εάν βρισκόμασταν στο Σεπτέμβρη του 2019» κι αυτό διότι ο ίδιος θα περίμενε να ακούσει «έναν απολογισμό έργων και όχι εξαγγελίες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθόπουλος: Όχι στην εργαλειοποίηση της συνταγματικής αναθεώρησης

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) κατήγγειλε εργαλειοποίηση του Συντάγματος από την κυβέρνηση λόγω σφιχτών προθεσμιών στη διαδικασία αναθεώρησης και έλλειψης διαλόγου, ενώ ζήτησε επέκταση προστασίας κατά των διακρίσεων στο άρθρο 5.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Η κυβέρνηση έκανε την ΕΡΤ σύγχρονη και αξιόπιστη

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως η κυβέρνηση μετέτρεψε την ΕΡΤ από κανάλι προπαγάνδας σε αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης, απαντώντας στην αντιπολίτευση με αφορμή την επέτειο του «μαύρου» της ΕΡΤ και τις διαδικασίες επιλογής διοίκησης μέσω ΑΣΕΠ.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση πλήττει αυτονομία, εργαζόμενους και δημότες

Ο Σωκράτης Φάμελλος εξέφρασε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Δήμο Καλλιθέας και τους εργαζόμενούς του, καταγγέλλοντας τις πιέσεις της κυβέρνησης για απολύσεις και τις αντεργατικές τροποποιήσεις στον Κώδικα Αυτοδιοίκησης.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει αποτυχίες ως επιτυχίες

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι παρουσιάζει τις αποτυχίες ως επιτυχίες, αγνοώντας σκάνδαλα και βασικά προβλήματα, όπως η στεγαστική κρίση, η ακρίβεια και η έλλειψη δημόσιας δαπάνης για στέγη, ζητώντας πραγματικές λύσεις.
Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: 213 εκατ. ευρώ για στήριξη κτηνοτρόφων από ζωονόσους

Ο υφυπουργός Αθ. Καββαδάς τόνισε στη Βουλή τη συνεχή στήριξη της κυβέρνησης στους κτηνοτρόφους που πλήττονται από ζωονόσους, αναφέροντας ενισχύσεις που ξεπερνούν τα 213 εκατ. ευρώ και μέτρα για δίκαιες αποζημιώσεις.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα στην κυβέρνηση για προστασία του στόλου Global Sumud Flotilla

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει την επίθεση του Ισραηλινού Ναυτικού στη διεθνή νηοπομπή Global Sumud Flotilla ως πειρατική πράξη και ζητά να διασφαλιστεί η ασφαλής άφιξη του στόλου στη Γάζα, τονίζοντας ότι το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.