ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
loberdos, kinal
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

A. Λοβέρδος: Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Στόχος του, όπως είπε, είναι ο υπερδιπλασιασμός δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής γιατί το δικαιούται (το κόμμα) λόγω και της ιστορίας του, ενώ χαρακτήρισε τη ΝΔ ιδεολογικό αντίπαλο και τον ΣΥΡΙΖΑ υπαρξιακό αντίπαλο.

Την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι πιστεύει πως μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον της παράταξης και να συμβάλει στο μέλλον της πατρίδας.

«Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, του Κινήματος Αλλαγής, γατί πιστεύω πως μπορώ να εγγυηθώ το μέλλον της παράταξης και να συμβάλλω στο μέλλον της πατρίδας», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου ότι τον κατηγορούν ότι «είστε η δεξιά πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ και για το ότι βάζετε υποψηφιότητα διότι θέλετε να συνεργαστείτε με τη Νέα Δημοκρατία, εφόσον οι επόμενες εκλογές ούτως ή άλλως οπότε πρόκειται να γίνουν θα γίνουν με απλή αναλογική» ο κ. Λοβέρδος απάντησε μεταξύ άλλων, ότι «στέλεχος του κόμματός μου που να με κοιτάει και να μου έχει πει ότι εσύ είσαι δεξιός δεν έχει μέχρι στιγμής υπάρξει. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ως υπουργός, όταν αναλαμβάνεις δηλαδή εξουσία, καταγράφεις αυτό που είσαι» για να συμπληρώσει: «Εκείνο όμως που θέλω να σας πω πεντακάθαρα είναι ότι το κόμμα μου δικαιούται από την ιστορία του και από αυτά που μπορεί να δώσει να υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις του. Να μην αναπαράγεται πια αυτή η στασιμότητα».

«Υπερδιπλασιασμός των ποσοστών του κόμματός μας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και μετά όλες οι συζητήσεις για τα ερωτήματα που θέτετε είναι ανοικτές. Αλλά όταν είσαι στο 8% ο άλλος δεν θέλει τη συνεργασία μαζί σου. Θέλει να σε καταπιεί. Θέλει να τον βοηθήσεις για να σε καταπιεί. Στη συζήτηση που προκαλείτε, εγώ διευκρινίζω για το ΠΑΣΟΚ για το Κίνημα Αλλαγής: Η Νέα Δημοκρατία είναι ιδεολογικός αντίπαλος, ο ΣΥΡΙΖΑ, που τραυμάτισε και διέσυρε την έννοια του προοδευτισμού, είναι υπαρξιακός αντίπαλος» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

https://twitter.com/a_loverdos/status/1352971690922356736

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, με απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, ορίστηκαν οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνηςαντικαθιστώντας τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Με μια λιτή δήλωση αντέδρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Η αντικατάστασή μου ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της προέδρου κ. Φ. Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη», αναφέρει συγκεκριμένα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία από Παρασκευή έως Δευτέρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα, με συναντήσεις σε Πτολεμαΐδα, Φλώρινα και Καστοριά, συνομιλώντας με εργαζομένους, επιχειρηματίες και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ερωτήματα για χειρισμούς Κυρανάκη σχετικά με την κατάργηση τρόλεϊ

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ θέτουν σοβαρά ερωτήματα για την κατάργηση του δικτύου τρόλεϊ, ζητώντας τεχνική τεκμηρίωση, ανάλυση κόστους και περιβαλλοντικό όφελος, υποστηρίζοντας ότι η επιλογή είναι πολιτική.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση στελέχους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το εξώδικο του Γρ. Δημητριάδη

Η Κατερίνα Σολωμού απάντησε στο εξώδικο, κάνοντας λόγο για αυτονόητη δημοκρατική υποχρέωση να ασκεί πολιτική κριτική. Τόνισε ότι η κριτική της βασίζεται σε δημόσια στοιχεία για τις παρακολου