ΓΔ: 2355.67 0.65% Τζίρος: 240.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: ΑΠΕ

Ακρόαση Κικίλια, Χαρδαλιά, Τσιόδρα, Αρκουμανέα στην Επ. Θεσμών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία υπήρχαν διπλά βιβλία για την καταγραφή των κρουσμάτων κορονοϊού.

Έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ακρόαση δημοσίων προσώπων που χειρίζονται την κρίση της πανδημίας του covid-19 ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη της Επιτροπής.

Επικαλούμενοι δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία υπήρχαν διπλά βιβλία για την καταγραφή των κρουσμάτων κορονοϊού, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι «προκύπτουν σοβαρά ζητήματα σε σχέση με την επιστημονική δεοντολογία, την πολιτική αξιοπιστία και την τήρηση της νομιμότητας».

Ταυτόχρονα, ζητούν να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και να δώσουνε εξηγήσεις: Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής ιατρικής Σωτήρης Τσιόδρας ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρη ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό για καύσιμα και διυλιστήρια

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατηγορεί την κυβέρνηση για αδράνεια στην αύξηση των τιμών καυσίμων, ενώ τα διυλιστήρια καταγράφουν τεράστια κέρδη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά μείωση φόρων, δομικές αλλαγές και φορολόγηση υπερκερδών για στήριξη πολιτών.
Νικήτας Κακλαμάνης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια Ν. Κακλαμάνη για τον θάνατο του Νάσου Αθανασίου

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Νάσου Αθανασίου, υπογραμμίζοντας το σημαντικό αποτύπωμά του στη δημοσιογραφία και τη δημόσια ζωή ως βουλευτής και καινοτόμος δημοσιογράφος.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Όχι σε προανακριτική για Λιβανό και Αραμπατζή από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

Η Βουλή απέρριψε τις προτάσεις ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέας Αριστεράς για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ για τον Σπήλιο Λιβανό και τη Φωτεινή Αραμπατζή, μετά από μυστική ψηφοφορία.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιπαράθεση στη Βουλή για Λιβανό και Αραμπατζή

Η Τζώρτζια Κεφαλά, βουλευτής Πλεύσης Ελευθερίας, ανακοίνωσε τη στήριξη σε προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προκαταρτικής επιτροπής για Λιβανό και Αραμπατζή για τις επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγέλλοντας προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση.
Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Στ. Κελέτσης ζητά απόρριψη της προανακριτικής ως αβάσιμης

Ο εισηγητής της ΝΔ, Σταύρος Κελέτσης, ζήτησε να απορριφθούν οι προτάσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς για προκαταρτική επιτροπή, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία κατά Λιβανού και Αραμπατζή για τις επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Πρόταση προκαταρκτικής για ΟΠΕΚΕΠΕ – Κόκκαλης υπέρ διερεύνησης

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, τόνισε στη Βουλή ότι πρέπει να συνδυαστούν τα ευρήματα της δικογραφίας με τις υπουργικές αποφάσεις για να αποκαλυφθεί πλήρως η υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ και να διερευνηθεί η ευθύνη Λιβανού και Αραμπατζή.