ΓΔ: 2564.71 -0.13% Τζίρος: 115.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:25:39
Φωτο: ΑΠΕ

Δύο νέες NAVTEX ανακοίνωσε η Τουρκία κατά της Ελλάδας 

Η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις και ζητά αποστρατιωτικοποίηση τόσο της Λήμνου όσο και του Άη Στράτη, με αφορμή ελληνικές ασκήσεις.

Όλο και πιο προκλητική εμφανίζεται η Τουρκία στο Αιγαίο, καθώς αργά το βράδυ της Τρίτης ανακοίνωσε την έκδοση δύο NAVTEX ως «απάντηση» σε ελληνικές NAVTEX για ασκήσεις σε περιοχές του Αιγαίου.

Μάλιστα σε αυτές επικαλείται τη «Συνθήκη της Λωζάννης» και ζητά αποστρατιωτικοποίηση τόσο της Λήμνου όσο και του Άη Στράτη, σε μία απαίτηση που αποτελεί πάγια θέση της Τουρκίας εδώ και πολλές δεκαετίες. 

Οι νέες NAVTEX

TURNHOS N/W : 1310/20 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 20-10-2020 20:27)
TURNHOS N/W : 1310/20
AEGEAN SEA

1. NAVTEX MESSAGE NUMBER LA27-223/2020 IS VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF SEMOTHRACE AND LEMNOS(LIMNOS) ISLANDS SET BY THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY.

2.ADDITIONALLY,SOME PART OF THE AREA MENTIONED IN LA27-223/20 OVERLAPS WITH IZMIR TURK RADIO NAVTEX NR. IA11-0032/20 MESSAGE.

3. CANCEL THIS MESSAGE 211000Z OCT 20.

TURNHOS N/W : 1309/20 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 20-10-2020 20:26)
TURNHOS N/W : 1309/20
AEGEAN SEA

1. NAVTEX MESSAGE NUMBER LA26-222/20 AND LA28-224/20 ARE VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF AYA EVSTRATIOS(AG.EYSTRATIOS) ISLAND SET BY THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY.

2. CANCEL THIS MESSAGE 231001Z OCT 20.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές για Τσίπρα: Θέματα άμυνας δεν προσφέρονται για αντιπολίτευση

Κυβερνητικές πηγές απάντησαν στον Αλέξη Τσίπρα για τα εξοπλιστικά, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό περί «εθνικής ήττας» και πιθανής απόκτησης F-35 από την Τουρκία, επικαλούμενες δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ για τους αυστηρούς όρους πώλησης.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη-Τούρκου ΥΠΕΣ για ασφάλεια και οργανωμένο έγκλημα

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του για ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς ασφάλειας, διαχείρισης εγκληματικών δικτύων και ανταλλαγής πληροφοριών, με έμφαση στη διακίνηση μεταναστών και ναρκωτικών.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα Χανιά αύριο η συνάντηση Ελλάδας-Τουρκίας για Μέτρα Εμπιστοσύνης

Αύριο, 9 Οκτωβρίου, στα Χανιά Κρήτης θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με επικεφαλής τους Θ. Λαλάκο και Μ.Κ. Μποζάυ και συμμετοχή ανώτατων αξιωματικών.
Σημαία ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματική πηγή: «Ευαισθησία δεν σημαίνει δικαίωμα» για GSI, Τουρκία, F-35

Ανώτατη διπλωματική πηγή ξεκαθάρισε πως οι «ευαισθησίες» τρίτων χωρών δεν συνιστούν δικαίωμα, απαντώντας σε δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ για το έργο Great Sea Interconnector κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.
Σημαίες ΕΕ και Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μανιάτης ζητά αποκλεισμό Τουρκίας από ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Ο Γιάννης Μανιάτης ζητά αποκλεισμό της Τουρκίας από ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα, εφόσον παραμένει η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και αυστηρά μέτρα για εξαγωγές όπλων και προστασία ενεργειακών υποδομών.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Πατριωτισμός η υπεράσπιση κυριαρχικών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση

Ο Κώστας Τσουκαλάς άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά, τονίζοντας τις υποχωρήσεις στην Κάσο και ζητώντας απαντήσεις από τη ΝΔ για τη στάση της. Υποστήριξε πως οι Έλληνες συμφωνούν με τη στάση του ΠΑΣΟΚ.