ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Tourkia-Akar
Shutterstock

Ακάρ: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Σταθερός στην πραγματοποίηση προκλητικών δηλώσεων παραμένει ο υπ. Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ενώ τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «χρήση μισθοφόρων» εάν υπάρξει σύγκρουση με την Ελλάδα.

Στη σκληρή γραμμή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να κινείται και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του ΝΑΤΟ που επισκέφθηκαν την Άγκυρα για να υπάρξει αποκλιμάκωση, δήλωσε ότι η Τουρκία είναι υπέρ τη προσέγγισης και αναμένει όλες οι χώρες να λαμβάνουν υπόψη τα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο.

«Στο θέμα της επίλυσης των προβλημάτων τονίστηκε ότι αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στο διεθνές δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες και τις σχέσεις καλής γειτονίας, καθώς επίσης και στην ανάγκη οι άλλες χώρες να συμπεριφέρονται με βάση την κοινή λογική και το πνεύμα συμμαχίας, όπως και στο να λαμβάνεται υπόψη η ικανότητα της Τουρκίας να προστατεύει-όπως έκανε πάντα- τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντα στη Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ακάρ. 

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, η τουρκική εφημερίδα Turkiye στο σημερινό της πρωτοσέλιδο αναφέρει ότι σε περίπτωση πολέμου, μισθοφόροι από τη Συρία θα πολεμήσουν εναντίον της Ελλάδας.  
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης, Μελόνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «σύνδρομο της Κάσου» παραλίγο να τορπιλίσει το καλώδιο Ελλάδας - Ιταλίας

Το BusinessDaily αποκαλύπτει το παρασκήνιο του καλωδίου δεδομένων Ελλάδας - Ιταλίας. Πώς ο GreenMed πήγε να τιναχτεί στον αέρα. Η ασάφεια της Ρώμης, η στιβαρή στάση της Αθήνας και τα επόμενα βήματα ενός σημαντικού γεωπολιτικά έργου.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Η Τουρκία επαναφέρει «γκρίζες ζώνες», η κυβέρνηση σχολιάζει

Η Ρένα Δούρου κατηγορεί την κυβέρνηση για επικίνδυνη εξωτερική πολιτική και έλλειψη εθνικής στρατηγικής, επισημαίνοντας πως η Τουρκία αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ενώ η ελληνική πλευρά παραμένει απλός παρατηρητής.
Λιμάνι Καβάλας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καβάλα: «Τρίγωνο σταθερότητας» Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου στο 5ο Θερινό Σχολείο

Από 24 έως 28 Αυγούστου στην Καβάλα πραγματοποιείται το 5ο Διεθνές Θερινό Σχολείο με θέμα γεωπολιτική, συμφιλίωση και σχέσεις καλής γειτονίας, εστιάζοντας σε Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο και προοπτικές συνεργασίας στην περιοχή.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Χατζηβασιλείου: Παράνομη η τουρκική άποψη για τα θαλάσσια πάρκα

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου χαρακτηρίζει την τουρκική πρωτοβουλία για θαλάσσια πάρκα παράνομη και χωρίς νομικό αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ακολουθεί το Διεθνές Δίκαιο και θα προβεί σε απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες.
Πολεμικό αεροσκάφος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με 25 παραβιάσεις του εναέριου χώρου κλιμακώνει η Αγκυρα, πως απαντά το ΥΠΕΞ

Η Άγκυρα επαναφέρει πλήρως την ένταση στο Αιγαίο, καθώς χθες προέβη σε 25 παραβιάσεις με 12 αεροσκάφη. Εικονική αερομαχία μεταξύ Χίου και Λέσβου. Πώς εξετάζει να αντιδράσει το ΥΠΕΞ για τα παράνομα τουρκικά θαλάσσια πάρκα.
Γιώργος Αυτιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Αυτιά σε Κομισιόν για διακοπή ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στην Τουρκία

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Γιώργος Αυτιάς, υπέβαλε ερώτηση στην Κομισιόν για τις τουρκικές εξαγγελίες θαλάσσιων πάρκων, ζητώντας αναστολή χρηματοδότησης προς την Τουρκία.