ΓΔ: 2024.44 0.44% Τζίρος: 200.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Νέα προκλητική δήλωση από Ερντογάν - Στρατιωτικά γυμνάσια στα ανοικτά της Κύπρου

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν γυμνάσια ανοικτά της Κύπρου από αύριο Κυριακή, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Σε μια νέα προκλητική δήλωση προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «πριν από έναν αιώνα είτε τους θάψαμε στο χώμα είτε τους ρίξαμε στη θάλασσα. Εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα». 

«Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα», ανέφερε, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

«Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Παράλληλα, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν γυμνάσια ανοικτά της Κύπρου από αύριο Κυριακή. 

Τα γυμνάσια θα διαρκέσουν ως την Πέμπτη και σε αυτά θα συμμετάσχουν στοιχεία της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και του στρατού ξηράς, επεσήμανε η Άγκυρα.

Σημειώνεται πως εχθές, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επέδωσε επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Αντόνιο Γκουτέρες που αφορά τις τουρκικές παραβιάσεις και ζήτησε να διαβιβαστεί και προς τον πρόεδρο του Σ.Α. 

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον ΓΓ του ΟΗΕ, υπογράμμισε τις τουρκικές προκλήσεις που απειλούν την ειρήνη και την περιφερειακή σταθερότητα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκρέμ Ιμάμογλου στο βήμα
ΔΙΕΘΝΗ

Στο στόχαστρο ο Ιμάμογλου: Κατηγορείται για 142 αδικήματα στην Τουρκία

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου διώκεται για 142 αδικήματα, κυρίως απάτη και ξέπλυμα, με ποινή που μπορεί να φτάσει τα 2.340 έτη, σύμφωνα με κατηγορητήριο της εισαγγελίας που ξεπερνά τις 3.700 σελίδες.
Μεταγωγικό αεροσκάφος C-130
ΔΙΕΘΝΗ

Συνετρίβη τουρκικό στρατιωτικό C-130 στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν–Γεωργίας

Στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 της Τουρκίας συνετρίβη στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν–Γεωργίας, σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας. Είχε απογειωθεί από το Αζερμπαϊτζάν με προορισμό την Τουρκία.
Εκρέμ Ιμάμογλου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ζητούν 2.000 χρόνια κάθειρξη για τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης

Αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης άνω των 2.000 ετών βρίσκεται ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, κατηγορούμενος μαζί με 401 άτομα για διαφθορά, την οποία ο ίδιος και το κόμμα του αρνούνται κατηγορηματικά.
ΓΓιιάάννννηηςς  ΠΠλλαακκιιωωττάάκκηηςς  οομμιιλλίίαα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης: Δεν μπορεί η Τουρκία να μετέχει στην ευρωπαϊκή αμυντική δομή

Ο Ιωάννης Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε από τις Βρυξέλλες ότι χώρες που απειλούν κράτη-μέλη, όπως η Τουρκία, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα SAFE και στην ευρωπαϊκή αμυντική αρχιτεκτονική.
Αστυνομικό όχημα Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Προσωρινή κράτηση 6 διαιτητών, έρευνα για 1.024 παίκτες

Σε προσωρινή κράτηση έξι Τούρκοι διαιτητές και ο πρόεδρος της Εϊγιουπσπόρ για υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού, ενώ πάνω από 1.000 ποδοσφαιριστές ερευνώνται – 11 διαιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους.