ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

ΥΠΕΞ Τουρκίας: «Προϊόν φαντασίας» το δημοσίευμα της Die Welt

Το τουρκικό υπουργείο υποστηρίζει ότι ουδέποτε η Τουρκία θέλησε να προκαλέσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και επιτίθεται στην ελληνική κυβέρνηση. 

Σε διάψευση του δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δώσει εντολή για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, ακόμη και με βύθιση ελληνικού πλοίου ή κατάρριψη πολεμικού αεροσκάφους, προχώρησε το υπ. Εξωτερικών της χώρας

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του «η είδηση που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Die Welt για την ανατολική Μεσόγειο και κάνει αναφορά στη χώρα μας είναι εντελώς δημιούργημα φαντασίας. Οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας βασιζόμενος σε αυτό το δημοσίευμα το οποίο είναι δημιούργημα φαντασίας, δείχνει πως η χώρα αυτή βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα της ανατολικής Μεσόγειο και είναι αποτέλεσμα της προβοκατόρικης πολιτικής της που δεν αρμόζει στην διεθνή πρακτική και στο δίκαιο.  Αντί οι ελληνικές αρχές να ασχολούνται με αυτά τα ψευδή ας σταματήσουν τα βήματα τα οποία αυξάνουν την ένταση στην περιοχή».

Η γερμανική εφημερίδα σε χθεσινό της δημοσίευμα, στο οποίο επικαλείται τουρκικές στρατιωτικές πηγές υποστηρίζει πως πριν λίγες ημέρες ο Ερντογάν διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν πολεμικό πλοίο, χωρίς όμως να υπάρξουν πολλές ανθρώπινες απώλειες. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, οι στρατηγοί αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις εντολές, με αποτέλεσμα να προκριθεί το σενάριο κατάρριψης ελληνικού αεροσκάφους, όπου και ο πιλότος θα είχε τη δυνατότητα να εγκαταλείψει το αεροσκάφος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης, Μελόνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «σύνδρομο της Κάσου» παραλίγο να τορπιλίσει το καλώδιο Ελλάδας - Ιταλίας

Το BusinessDaily αποκαλύπτει το παρασκήνιο του καλωδίου δεδομένων Ελλάδας - Ιταλίας. Πώς ο GreenMed πήγε να τιναχτεί στον αέρα. Η ασάφεια της Ρώμης, η στιβαρή στάση της Αθήνας και τα επόμενα βήματα ενός σημαντικού γεωπολιτικά έργου.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Η Τουρκία επαναφέρει «γκρίζες ζώνες», η κυβέρνηση σχολιάζει

Η Ρένα Δούρου κατηγορεί την κυβέρνηση για επικίνδυνη εξωτερική πολιτική και έλλειψη εθνικής στρατηγικής, επισημαίνοντας πως η Τουρκία αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ενώ η ελληνική πλευρά παραμένει απλός παρατηρητής.
Λιμάνι Καβάλας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καβάλα: «Τρίγωνο σταθερότητας» Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου στο 5ο Θερινό Σχολείο

Από 24 έως 28 Αυγούστου στην Καβάλα πραγματοποιείται το 5ο Διεθνές Θερινό Σχολείο με θέμα γεωπολιτική, συμφιλίωση και σχέσεις καλής γειτονίας, εστιάζοντας σε Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο και προοπτικές συνεργασίας στην περιοχή.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Χατζηβασιλείου: Παράνομη η τουρκική άποψη για τα θαλάσσια πάρκα

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου χαρακτηρίζει την τουρκική πρωτοβουλία για θαλάσσια πάρκα παράνομη και χωρίς νομικό αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ακολουθεί το Διεθνές Δίκαιο και θα προβεί σε απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες.
Πολεμικό αεροσκάφος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με 25 παραβιάσεις του εναέριου χώρου κλιμακώνει η Αγκυρα, πως απαντά το ΥΠΕΞ

Η Άγκυρα επαναφέρει πλήρως την ένταση στο Αιγαίο, καθώς χθες προέβη σε 25 παραβιάσεις με 12 αεροσκάφη. Εικονική αερομαχία μεταξύ Χίου και Λέσβου. Πώς εξετάζει να αντιδράσει το ΥΠΕΞ για τα παράνομα τουρκικά θαλάσσια πάρκα.
Γιώργος Αυτιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Αυτιά σε Κομισιόν για διακοπή ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στην Τουρκία

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Γιώργος Αυτιάς, υπέβαλε ερώτηση στην Κομισιόν για τις τουρκικές εξαγγελίες θαλάσσιων πάρκων, ζητώντας αναστολή χρηματοδότησης προς την Τουρκία.