ΓΔ: 2061.69 0.26% Τζίρος: 203.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Συνεδριάζει, μέσω τηλεδιάσκεψης το Υπουργικό Συμβούλιο - Τι θα συζητηθεί

Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν τα νομοσχέδια για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και για την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Συνεδριάζει στις 11 το πρωί, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα θέματα της συνεδρίασης είναι:

- Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τους υφυπουργούς Απόστολο Βεσυρόπουλο και Γεώργιο Ζαββό των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) «Κώδικας διευθέτησης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας», β) Νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση των Οδηγιών 2018/843 και 2019/2177 για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, γ) Νομοσχέδιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου

- Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με την ενσωμάτωση της «νέας γενιάς» Οδηγιών για τα απόβλητα.

- Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη σχετικά με το νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων δημοσίου τομέα.

- Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο σχετικά με τους βασικούς άξονες για την αναμόρφωση του ν. 2190/1994.

- Εισήγηση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη για την έγκριση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης.

- Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη για την έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.

- Ενημέρωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με την κατασκευή νέου και την αναβάθμιση - επισκευή υφιστάμενου τεχνητού εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της οριογραμμής της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

- Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα σχετικά με την επιλογή Αντιπροέδρου Συμβουλίου της Επικρατείας.

- Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, σχετικά με τον καθορισμό της θητείας των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος με σεβασμό στις προηγούμενες συμφωνίες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο Bloomberg Forum ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε ενεργειακό κόμβο για την Ευρώπη, διατηρώντας στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ και σεβόμενη τις προηγούμενες συμφωνίες για LNG και επενδύσεις.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Τιμούμε το θάρρος και την αφοσίωση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Με αφορμή την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε το θάρρος, την αποστολή και τη συμβολή των στελεχών, βετεράνων και οικογενειών τους στην εθνική ασφάλεια.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στρατάκης απέφυγε απαντήσεις στην Εξεταστική, εμφανίστηκε ως θύμα

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι ο Ανδρέας Στρατάκης εμφανίστηκε ως “θύμα” στην Εξεταστική, αποφεύγοντας ουσιαστικές απαντήσεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις συνομιλίες που τον συνδέουν με κυβερνητικά στελέχη.
Μητσοτάκης, Shanmugaratnam
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Σιγκαπούρη: Συνεργασία σε τουρισμό, άμυνα και επενδύσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Lawrence Wong και τον Πρόεδρο Tharman Shanmugaratnam. Συζήτησαν ενίσχυση συνεργασίας σε τουρισμό, ναυτιλία, άμυνα, εξαγωγές και επενδύσεις, καθώς και ψηφιακή διακυβέρνηση.
Κυριάκος Μητσοτάκης Helexpo
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μνημόνιο για ενίσχυση δομών απεξάρτησης στα σωφρονιστικά ιδρύματα

Με κυβερνητική στήριξη και υπό τον σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογράφηκε μνημόνιο για ενίσχυση δομών απεξάρτησης στις φυλακές, με νέες μονάδες, συμβουλευτικές υπηρεσίες και εκπαίδευση προσωπικού.