ΓΔ: 2285.92 6.58% Τζίρος: 526.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02

Σε εξέλιξη αεροναυτική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αν. Μεσόγειο

Στην άσκηση συμμετέχουν φρεγάτες, υποβρύχια, αεροσκάφη και δυνάμεις της διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί σήμερα, αεροναυτική άσκηση στην ανατολική Μεσόγειο, σε περιοχή που έχει δεσμεύσει το ΓΕΕΘΑ σύμφωνα με τους ισχύοντες διεθνείς κανόνες ασφαλείας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Επιτελείου, η εν λόγω άσκηση περιλαμβάνει εκπαίδευση σε αντικείμενα αεράμυνας ναυτικής δύναμης, ανθυποβρυχιακού πολέμου και πολέμου επιφανείας, επικοινωνιών, ανταλλαγής πληροφοριών, σύνθεσης τακτικής εικόνας, προχωρητικών ελιγμών και ειδικών επιχειρήσεων.

Στην άσκηση συμμετέχουν φρεγάτες, υποβρύχια, αεροσκάφη και δυνάμεις της διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ. Η άσκηση οργανώθηκε και σχεδιάσθηκε από το ΓΕΕΘΑ και εντάσσεται στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συμφωνία πράσινης ενέργειας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία για ενεργειακή αναβάθμιση στρατοπέδων με εξοικονόμηση €17,2 εκ.

Ο Ν. Δένδιας υπέγραψε συμφωνία με την ΕΤΕπ για την ενεργειακή αναβάθμιση 40 στρατοπέδων, μειώνοντας την κατανάλωση κατά 50% και το ετήσιο κόστος κατά 17,2 εκ. ευρώ, με μικρή ή μηδενική επιβάρυνση του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ.
Σαντορίνη καλντέρα θέα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Ενίσχυση κρατήσεων από Γερμανία μέσω roadshow της DERTOUR

Η σταθερή ζήτηση από τη Γερμανία για διακοπές στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε στο roadshow Sea and Sun της DERTOUR, με συμμετοχή του ΕΟΤ, που ανέδειξε τα πλεονεκτήματα και τη δυναμική των ελληνικών προορισμών στη γερμανική αγορά.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Πρόοδος σε σταθμούς UAV και αξιοποίηση 3D εκτύπωσης

Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε το 306 Εργοστάσιο Βάσης Τηλεπικοινωνιών Αχαρνών και σημείωσε τη σημαντική πρόοδο σε μη επανδρωμένα αεροχήματα και τρισδιάστατη εκτύπωση, μιλώντας για μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Στενά Ορμούζ: Πέρασαν δύο πλοία μετά το άνοιγμα του διαύλου από Ιράν

Δύο πλοία, το ελληνικών συμφερόντων NJ Earth και το Daytona Beach με σημαία Λιβερίας, διέσχισαν το Στενό του Ορμούζ μετά τη συναίνεση του Ιράν για το άνοιγμα του περάσματος, βάσει συμφωνίας κατάπαυσης με τις ΗΠΑ.
Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Υπογράφει σύμβαση με την ΕΤΕπ για ενεργειακή αναβάθμιση

Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας υπογράφει σήμερα προγραμματική σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για έργα ενεργειακής αναβάθμισης στρατοπέδων, παρουσία του αντιπροέδρου της ΕΤΕπ Ιωάννη Τσακίρη.
Άνδρας με κοστούμι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δαβάκης: Δύο οπλίτες ιατροί για υγειονομική στήριξη σε Σαμαριά και Φούρνους

Ο υφυπουργός Άμυνας Θ. Δαβάκης υπέγραψε απόφαση για διάθεση δύο οπλιτών-ιατρών σε Αγία Ρουμέλη και Φούρνους, καλύπτοντας υγειονομικές ανάγκες τοπικής κοινωνίας και επισκεπτών, ειδικά στο Φαράγγι της Σαμαριάς.