ΓΔ: 2243.79 1.10% Τζίρος: 260.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:59:43
Φωτο: Shutterstock

Παράταση της παράνομης τουρκικής NAVTEX μέχρι 27 Αυγούστου

Για συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας που δείχνει ότι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι προσχηματική, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία (NAVTEX station Αττάλειας) εξέδωσε νέα παράνομη NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο  ORUC REIS  για την ίδια περιοχή που περιγραφόταν στην προηγούμενη παράνομη ΝΑVΤΕΧ, με ισχύ μέχρι τις 27 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ORUC REIS πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με  νοτιοδυτική  κατεύθυνση  και εντός  της προηγούμενης παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX, η ισχύς της οποίας έληγε τα μεσάνυκτα.

Συνοδεύεται  από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού, και παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Κυβερνητικες πηγές για την παράταση της παράνομης τουρκικής NAVTEX

Κυβερνητικά στελέχη, σε ό,τι αφορά την παράταση της παράνομης τουρκικής NAVTEX, αναφέρουν τα εξής :

«Η Τουρκία με τη συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της το μόνο που κάνει είναι να δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική. Με τη συμπεριφορά αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι αρνητικές συνέπειες για την ίδια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπόρις Πιστόριους
ΔΙΕΘΝΗ

Πιστόριους: Η Τουρκία καθοριστικός σύμμαχος για την ασφάλεια της Ευρώπης

Ο Γερμανός υπ. Άμυνας τόνισε τον ζωτικό ρόλο της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Έμφαση δόθηκε στη σημασία της Τουρκίας στη νότια πτέρυγα ενόψει της Συνόδου στην Άγκυρα.
Έκρηξη στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Συρία εξετάζει τη χρήση βίας κατά συμμαχίας υπό κουρδική ηγεσία

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ εξέφρασε την ελπίδα για ειρηνική επίλυση στη Συρία, αλλά προειδοποίησε πως η χρήση βίας από τη Δαμασκό είναι πιθανή μετά τις πρόσφατες συγκρούσεις στο Χαλέπι που οδήγησαν σε τουλάχιστον 23 νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους.
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα κατά στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράν, θέλει σταθερότητα

Η Τουρκία αντιτίθεται σε στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν και επιδιώκει σταθερότητα στην περιοχή, δήλωσε ο ΥΠΕΞ Φιντάν, ενώζοντας την ανάγκη για διάλογο, καθώς συνεχίζονται οι αναταραχές και εντείνονται οι εντάσεις με τις ΗΠΑ.
TF Kaan μαχητικό αεροσκάφος
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Αποστολή μαχητικών σε Εσθονία και Ρουμανία για το ΝΑΤΟ

Η Τουρκία θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Εσθονία από Αύγουστο έως Νοέμβριο 2026 και στη Ρουμανία Δεκέμβριο 2026 με Μάρτιο 2027, ενισχύοντας τις αποστολές αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ στον εναέριο χώρο των συμμάχων.
Πανοραμική Γάζας πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Άλι Σάαθ επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης της Γάζας

Ο Άλι Σάαθ, πρώην υφυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής, αναλαμβάνει την ηγεσία μεταβατικής επιτροπής για τη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσαν Αίγυπτος, Κατάρ και Τουρκία, χαρακτηρίζοντάς το σημαντικό βήμα για σταθερότητα και ανθρωπιστική βελτίωση.