ΓΔ: 2024.44 0.44% Τζίρος: 200.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Τουρκική φρεγάτα θάλασσα
Τουρκική φρεγάτα πλέει στον Βόσπορο με τουρκική σημαία.

Τουρκία: Στην Κύπρο με το Barbaros η φρεγάτα Kemal Reis

Πρόκειται για την τουρκική φρεγάτα, η οποία ενεπλάκει στο «ατύχημα» με τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Λήμνος», και αποχώρησε εχθές από την περιοχή που πλέει το Oruc Reis. 

Η φρεγάτα Kemal Reis, που μέχρι πρότινος, συνόδευε το σεισμολογικό σκάφος Oruc Reis, συνοδεύει πλέον το ερευνητικό πλοίο Barbaros, το οποίο βρίσκεται εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, στα ανατολικά του νησιού,ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. 

Σε ανάρτησή του στο twitter, το υπουργείο έδωσε και φωτογραφίες της φρεγάτας. 

Νωρίτερα, πληροφορές ανέφεραν ότι η φρεγάτα «Kemal Reis», η οποία ενεπλάκει στο «ατύχημα» με τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Λήμνος», αποχώρησε εχθές από την περιοχή που πλέει το Oruc Reis. Η ελληνική φρεγάτα έκανε ελιγμούς για να αποφύγει τη μετωπική σύγκρουση και στη διαδικασία αυτή η πλήρω άγγιξε το πίσω μέρος της τουρκικής φρεγάτας, ανέφερε στο Reuters για το περιστατικό πηγή του ελληνικού υπουργείου Άμυνας

Σημειώνεται πως εχθές, η Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex με την οποία παρατείνεται η παρουσία του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου «Yavuz» στην κυπριακή ΑΟΖ. Η νέα οδηγία προς ναυτιλομένους έχει ισχύ μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2020.

Σε απάντηση, η Κύπρος εξέδωσε αντι-Νavtex, ειδοποιώντας ότι η τουρκική Navtex αφορά «μη εξουσιοδοτημένη και παράνομη δραστηριότητα του πλοίου γεώτρησης Γιαβούζ και των υποστηρικτικών προς αυτό πλοία στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκρέμ Ιμάμογλου στο βήμα
ΔΙΕΘΝΗ

Στο στόχαστρο ο Ιμάμογλου: Κατηγορείται για 142 αδικήματα στην Τουρκία

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου διώκεται για 142 αδικήματα, κυρίως απάτη και ξέπλυμα, με ποινή που μπορεί να φτάσει τα 2.340 έτη, σύμφωνα με κατηγορητήριο της εισαγγελίας που ξεπερνά τις 3.700 σελίδες.
Μεταγωγικό αεροσκάφος C-130
ΔΙΕΘΝΗ

Συνετρίβη τουρκικό στρατιωτικό C-130 στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν–Γεωργίας

Στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 της Τουρκίας συνετρίβη στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν–Γεωργίας, σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας. Είχε απογειωθεί από το Αζερμπαϊτζάν με προορισμό την Τουρκία.
Εκρέμ Ιμάμογλου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ζητούν 2.000 χρόνια κάθειρξη για τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης

Αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης άνω των 2.000 ετών βρίσκεται ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, κατηγορούμενος μαζί με 401 άτομα για διαφθορά, την οποία ο ίδιος και το κόμμα του αρνούνται κατηγορηματικά.
ΓΓιιάάννννηηςς  ΠΠλλαακκιιωωττάάκκηηςς  οομμιιλλίίαα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης: Δεν μπορεί η Τουρκία να μετέχει στην ευρωπαϊκή αμυντική δομή

Ο Ιωάννης Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε από τις Βρυξέλλες ότι χώρες που απειλούν κράτη-μέλη, όπως η Τουρκία, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα SAFE και στην ευρωπαϊκή αμυντική αρχιτεκτονική.
Αστυνομικό όχημα Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Προσωρινή κράτηση 6 διαιτητών, έρευνα για 1.024 παίκτες

Σε προσωρινή κράτηση έξι Τούρκοι διαιτητές και ο πρόεδρος της Εϊγιουπσπόρ για υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού, ενώ πάνω από 1.000 ποδοσφαιριστές ερευνώνται – 11 διαιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους.