ΓΔ: 2456.16 -2.02% Τζίρος: 414.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία

Στον εισαγγελέα αναρτήσεις με θεωρίες συνομωσίας για τον κορονοϊό

«Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για θεωρίες συνομωσίας, θα πάρουμε όλα τα μέτρα να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδης.

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφορές σε «θεωρίες συνομωσίας» για τον κορονοϊό, οι οποίες αναρτήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε μικρά site και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις αναφέρουν ότι η Covid-19 είναι «παραμύθι» επί της ουσίας και εκτός των άλλων παροτρύνουν τον κόσμο να αρνείται να δεχτεί πρόστιμα και κυρώσεις και να μην εφαρμόζει τα μέτρα για περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

«Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για θεωρίες συνομωσίας, θα πάρουμε όλα τα μέτρα να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υλικό αναρτήσεων στο διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.

Το υλικό ήδη εστάλη στον εισαγγελέα ο οποίος θα το αξιολογήσει και πιθανόν να διατάξει προκαταρκτική εξέταση. 

Ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε: «Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό της αστυνομίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δωρεά 10 SUV στη Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος

Δέκα SUV, δωρεά της Wide Media Group, παραδόθηκαν στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Τα οχήματα ενισχύουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Διεύθυνσης.
Σημαίες Ελλάδας Βουλγαρίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Βουλγαρία: Ενισχύουν τη συνεργασία κατά του διασυνοριακού εγκλήματος

Ελλάδα και Βουλγαρία υπέγραψαν συμφωνία για ενίσχυση της συνεργασίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος, της διαχείρισης μεταναστευτικών ροών και ασφάλειας στα Βαλκάνια, επεκτείνοντας το Κοινό Κέντρο Επαφής Κούλατα-Προμαχώνα.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο σύστημα Traffic Commander: Μείωση ταλαιπωρίας οδηγών έως 30%

Παρουσιάστηκε το νέο σύστημα Traffic Commander της ΕΛ.ΑΣ., που διαχειρίζεται ζωντανά τα κυκλοφοριακά δεδομένα σε Αττική με τη χρήση drones και περιπολικών, με στόχο τη βελτίωση της κίνησης και της καθημερινότητας πολιτών.
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος

Ελλάδα και ΗΠΑ υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας και Επιστολή Προθέσεων για ενίσχυση συντονισμού και ανταλλαγής πληροφοριών, με στόχο την κοινή καταπολέμηση του οργανωμένου και διασυνοριακού εγκλήματος.
Marfin επέτειος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Υπήρχε υλικό για τη Marfin αλλά δεν αξιοποιήθηκε σωστά

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξήγησε πως 16 χρόνια μετά την τραγωδία της Marfin, η ΕΛΑΣ κατάφερε με συστηματική έρευνα και αξιοποίηση παλιού υλικού να οδηγήσει σε τρεις συλλήψεις, χάρη στη σωστή αξιολόγηση των στοιχείων.
Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχέδιο «Αριάδνη»: 284.000 έλεγχοι, 4.432 συλλήψεις σε 16 μήνες

Σε 16 μήνες του σχεδίου «ΑΡΙΑΔΝΗ» πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 284.000 έλεγχοι, 4.432 συλλήψεις και 3.023 προσαγωγές στα ΜΜΜ, με περίπου 450 αστυνομικούς να συμβάλλουν καθημερινά στη βελτίωση της ασφάλειας, σύμφωνα με την παρουσίαση του μέτρου.