ΓΔ: 2591.57 -0.45% Τζίρος: 81.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:00:38
Φώτο: ΑΠΕ

Τι περιλαμβάνει η ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη

Εισαγωγικά ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει, μεταξύ άλλων, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο πριν από τις θερινές διακοπές έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 σήμερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με μια πλούσια ατζέντα. Όπως και τα προηγούμενα υπουργικά από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, έτσι και αυτό θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Από τα βασικά θέματα της σημερινής ατζέντας είναι η ενημέρωση για όλες τις παραμέτρους της δημιουργίας αλλά και τα επόμενα βήματα σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τη δική της σημασία έχει και η παρουσίαση που θα κάνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος των στοιχείων από το Παρατηρητήριο COVID-19 σχετικά με την αποτίμηση της σταδιακής άρσης των περιορισμών στην οικονομική δραστηριότητα.

Θα γίνει, επίσης, παρουσίαση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη του νομοσχεδίου με τίτλο «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας», καθώς και παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα δικονομικών ρυθμίσεων του ν. 3869/2010.

Στην ατζέντα του σημερινού υπουργικού περιλαμβάνονται ακόμη μια σειρά από εισηγήσεις μεταξύ των οποίων:

  • εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη σχετικά με την προετοιμασία ετήσιου προγράμματος κωδικοποίησης της νομοθεσίας
  • εισήγηση από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή σχετικά με τη σύσταση Κυβερνητικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια
  • εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα σχετικά με την επιλογή αντιπροέδρου Συμβουλίου της Επικρατείας
  • εισήγηση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα σχετικά με την επιλογή αντιπροέδρου Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
  • εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο σχετικά με τον διορισμό προέδρου και μελών Συμβουλίου Διοίκησης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας καθώς και
  • εισήγηση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα σχετικά με την επιλογή υποδιοικητή Τράπεζας της Ελλάδος
  • εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη σχετικά με τη σύσταση θέσεων συνεργατών για άτομα με αναπηρία κατ' εφαρμογή του ν. 4488/2017.

Εισαγωγικά ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει, μεταξύ άλλων, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η τεχνολογία πυλώνας ανάπτυξης και εξαγωγής τεχνογνωσίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του «Δημόκριτου», τόνισε ότι το Δημόσιο γίνεται πιο έτοιμο για τις προκλήσεις του μέλλοντος, στοχεύοντας σε εγχώρια τεχνογνωσία και εξαγωγή καινοτομίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η κυβέρνησή μας κοιτάει το μέλλον, άλλοι το παρελθόν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το νέο κτίριο του «Δημόκριτου» στην Αγία Παρασκευή και τόνισε τη σημασία στήριξης της έρευνας και της καινοτομίας, ασκώντας κριτική σε άλλες πολιτικές δυνάμεις για εμμονή στο παρελθόν.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Κανείς δεν τους πιστεύει – Ώρα για νέα Αλλαγή

Ο Κώστας Τσουκαλάς απαντά στις κυβερνητικές πηγές, καλώντας το Μαξίμου να πείσει πρώτα τους δικούς του βουλευτές για την αυτοδυναμία, σχολιάζοντας «δεν τους πιστεύει κανείς πια» και τονίζοντας πως έρχεται η ώρα για νέα αλλαγή.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Να μη γίνουν τα αδιέξοδα ΕΛΑΣ-ΠΑΣΟΚ αδιέξοδα της χώρας

Η Αλεξάνδρα Σδούκου υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης της κοινωνικής ηρεμίας στην Ελλάδα και σχολίασε πως τα γεγονότα στη Γαλλία πρέπει να μας προβληματίσουν, αλλά η Ελλάδα έχει ωριμάσει και δεν κινδυνεύει από παρόμοια αναταραχή.